reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudos tez mam taką nadzieje ze jest wszystko ok??
blondi... a no własnie jak na nasze miasto to całkiem niewiele ( zwłaszcza ze ksiadz powiedział do nas sam ze 800 wystarczy ) i nie placilismy za nic wiecej.. znaczy dalismy w sumie 100 zł dla organisty zeby nie grał.. bo akuart koles z zespołu był organista to chcielismy by on nam zagrał.. ( i dalismy dla tego z koscióła 100zł dniówki .. zeby nie był zły na organiste ze mu robote podwedziił ) w kazym razie tylko tyle nas slub kosztował.. jak mi siostra w tym roku powiedziała ze dla nich inny ksiadz powiedział w tym samym miescie... nie mniej niz 1000zł za slub ( najpierw zapytał ile gosci bedzie na weselu a pozniej sie okreslił ) .. do tego dla organisty.. do tego za Prąd! który zmarnuje kamerzysta krecac film... i na kwiaty... i na cos tam jeszcze... i jeszcze PIENIĄZEK .. na tace zbierał! to te nasze 800zł to malutko :)

reklama
Cześć Dziewuszki, ja wlaśnie wróciłam z miasta. Rano byłam na tek obrzydliwej glukozie....kuli mnie w sumie 3 razy: jak przyszłam, po godzinie i po dwóch. Glukoza okropna....teraz jem na obiadek pizze i Was nadrobię w czytaniu:)

Witam serdecznie wszytkie stycznióweczki ja mam termin heheh dwa terminy jeden na 7 drugi na 15 stycznia mam nadzieje ze urodze przed nowym rokiem ahhahahahh.jestem tu pierwszy raz ma 26 lat to moja druga ciąza, mam coreczke natalke 2,5 roczku.teraz jestem w29 tyg mam pytanko ile wasze dzidzie wazyły bo moja ok1600 i wydaje mi sie ze to sporo, jak myslicie?

norsell witam nową mamę:)

fogia ja też chcę x-landera ale nie wiem jaki model. Dlaczego się wyleczyłaś z tamtego wózka? Co do łóżeczek turystycznych to faktycznie mega wybór jest na all.. Tego x-landera to kupujecie gondolę i spacerówkę? Jaki jest w prowadzeniu? Napisz:)

klaudoos Kochana nie ma się co dołować tylko głowa do góry...możesz się cieszyć, że pies przeszedł pozytywnie próbę. Moje psisko to wszystko kradnie....wczoraj np. przyszły pieluszki i już ukradła jedną...dobrze, że zobaczyłam bo już za niszczenie się brała...boję się, że będę miała z nią problem jak dzidzia się urodzi...bo oczywiście będzie kradła i pieluchy (czyste czy brudne nie ma znaczenia nawet brudne fajniejsze bo śmierdzą) i jedzenie dziecku....taka zołza jest:)

Nadrobiłam was od poludnia:-)
ja dziś poł dnia cos w domku robilam..własnie drugie pranko sie skończyło, obiadek dzis razem z meżulkiem ugotowałam, calkiem smaczny nam wyszedl i fajnie bo razem a dawno razem nie gotowalismy...

ja tez sie martwie jak moj piesio zareaguję na dzidzie...szczególnie ze on jest zazdrosnik i jak poświecamy czas komus innemu a nie jemu to wdrapuje sie na kolana pyrga noskiem zaczepia byleby tylko zwrócic na niego uwage. I kolejna rzecz, ktora mnie martwi to to, ze on jak tylko cos uslyszy na klatce to zaczyna szczekac i boje sie ze dzidzia usnie a on sie rozszczeka i juz po śnie:-( uczymy go zeby nie szczekał ale czasem to jest silniejsze o d niego i nie iwem co z tym fantem zrobic:-(

klaudos tez mam taką nadzieje ze jest wszystko ok??
blondi... a no własnie jak na nasze miasto to całkiem niewiele ( zwłaszcza ze ksiadz powiedział do nas sam ze 800 wystarczy ) i nie placilismy za nic wiecej.. znaczy dalismy w sumie 100 zł dla organisty zeby nie grał.. bo akuart koles z zespołu był organista to chcielismy by on nam zagrał.. ( i dalismy dla tego z koscióła 100zł dniówki .. zeby nie był zły na organiste ze mu robote podwedziił ) w kazym razie tylko tyle nas slub kosztował.. jak mi siostra w tym roku powiedziała ze dla nich inny ksiadz powiedział w tym samym miescie... nie mniej niz 1000zł za slub ( najpierw zapytał ile gosci bedzie na weselu a pozniej sie okreslił ) .. do tego dla organisty.. do tego za Prąd! który zmarnuje kamerzysta krecac film... i na kwiaty... i na cos tam jeszcze... i jeszcze PIENIĄZEK .. na tace zbierał! to te nasze 800zł to malutko :)
jakie ceny!!!!!! my dalismy chyba 200zl na msze- i ks nawet nie chcial wiec pow ze na "budowe kosciola" i chyba 300 dla pani ktora dekorowala kosciol.. 50zl panu aby wylozyl czerwony dywan a organista? cholerka nie pamietam czy sie placilo osobno a jesli tak to ok 50zl ale to bylo w 2006r poza tym spiewal nam chór parafialny i solo dyrygentka dwie piesni (chyba ave maria i skrzypek na dachu) i im chyba zarzucilismy po wszystkim 150zl (oniu zbierali na wyjazdy) ale w tym chorze mama spiewa wiec u nich jest tak ze jesli bierze slub dziecko członka choru - to jest ich zwyczajem ze jada i spiewaja!

norsell witam nową mamę:)

fogia ja też chcę x-landera ale nie wiem jaki model. Dlaczego się wyleczyłaś z tamtego wózka? Co do łóżeczek turystycznych to faktycznie mega wybór jest na all.. Tego x-landera to kupujecie gondolę i spacerówkę? Jaki jest w prowadzeniu? Napisz:)

klaudoos Kochana nie ma się co dołować tylko głowa do góry...możesz się cieszyć, że pies przeszedł pozytywnie próbę. Moje psisko to wszystko kradnie....wczoraj np. przyszły pieluszki i już ukradła jedną...dobrze, że zobaczyłam bo już za niszczenie się brała...boję się, że będę miała z nią problem jak dzidzia się urodzi...bo oczywiście będzie kradła i pieluchy (czyste czy brudne nie ma znaczenia nawet brudne fajniejsze bo śmierdzą) i jedzenie dziecku....taka zołza jest:)
moja bedzie robila to samo:( 2 lata temu ikradla smoczki i pogryzla (dziecko znajomych) dzisiaj dalam zabawke spiralke dla malego aby nie plakal, kolezanka wyszla, ja poszlam do toalety- zabawka wylizana i wytarmoszona po podłodze;/ mam nadzieje ze to wszystko bedize trwalo tydzien, bo ona sie szybko uczy. teraz zwracam uwage zeby nie lezala na lozko i nie wskakiwala w ogole! ale serce mi sie kraje jak widze wzok tej bestii (typu kotek ze shreka) i minke- "jaka to ja nieszczesliwa jestem" ;D ale musze byc twarda by to syczysko jest zbyt inteligentne;D

Witam serdecznie wszytkie stycznióweczki ja mam termin heheh dwa terminy jeden na 7 drugi na 15 stycznia mam nadzieje ze urodze przed nowym rokiem ahhahahahh.jestem tu pierwszy raz ma 26 lat to moja druga ciąza, mam coreczke natalke 2,5 roczku.teraz jestem w29 tyg mam pytanko ile wasze dzidzie wazyły bo moja ok1600 i wydaje mi sie ze to sporo, jak myslicie?

Wydaje mi się, że dobrze wazy Twój dzidziuś, mój synuś w 30 tyg - 1500kg, ale pewnie się to wszytsko wynormuje, raz więcej raz mniej, narazie nie ma co się martwic, gdyby cos było nie tak lekarze by nam powiedzieli :-)

Jesli chodzi o pieski, to moja Dejzi u rodziców bo tam ma plac, tam się wychowała, więc jej nie wzielismy, ale wiem jak ciężko jej "nie wskoczyć" na łóżko, ja zawsze zganiałam, i uczyłam, że na łózko nie wolno psu, moja mama natomiast jej pozwalała, i pozwala, bo tak na nią słodko patrzyła, że nie umiała, ją zgonić,dwuletniego psa trudno oduczyć by było, ale cieszę się że nigdy ze stołu nic nie wzięła, ani nie niszczy niczego ma swoje zabawki, piszczałki, i tylko nimi się bawi, owszem do roku czasu zdarzało się, że coś rozgryzla, ale raczej to były malo istotne rzeczy, butelkę po napoju, pudełko po mleku itp...
Ale wiem, że cięzko psu wytłumaczyć, że od dzis wszystko się zmieni, bedzie ktos ważniejszy, dlatego ja zawsze starałam się nie rozpieszczac psa, natomiast jak pies jest rozpieszczony trudno będzie zrozumieć dlaczego ma się cos zmienić... ale zwierzęciu się nie wytłumaczy, najwazniejsze, żeby przed przyjazdem ze szpitala pies zapoznał sie z zapachem noworodka, więc warto żeby tata przywiózł jakieś ciuchy uzywane do domu zanim my wrócimy.

Ostatnia edycja:
witamy nową mamusię i zapraszamy do naszego grona

Ribi kiedy będziesz mieć wyniki glukozy?
Dobrze, że wytrzymałaś to świństwo - dzielna jesteś ;-)

Co do chrzcin to my tez chcielismy chrzcic w świeta, ale troche późno są więc chyba szybciej zrobimy, ale to sie jeszcze zobaczy. Za chrzest w kosciele dawalismy 50 zł i ksiądz nic nie mówił, a było to akurat święto maryjne i nasza rocznica ślubu 15 sierpień i ogólnie aż 10 maluszków było chrzczonych. mały miał wtedy 2,5 miesiaca i ładnie przespał mszę z małymi przerwami, bo nawet sie usmiechnął gdy ksiądz polewał mu główkę :) Za słub płaciliśmy 400zł i żadnych dodatkowych opłat typu organista, kwiaty i takie tam.
Synek dzisiaj nieznośny ciągle marudzi, ciagle tylko by chciał na ręce, nawet na spacerze mu sie nie podoba, rzuca sie i jest dzisiaj wredny. najbardziej wkurza mnie jego niejedzenie, bo juz mam dosyc tego wymyslania co by sobie zjadł. Kaszka nie, kanapka nie, deserek nie, zupka ziemniaczana nie, klopsiki nie, troche twarozku tylko zjadł i chrupki, paluszki całe jego menu. Szlag mnie trafia, bo u moich rodziców jakos je, a u nas w domu przy wszystkim marudzi.

reklama
claudia jutro mam wyniki i odrazu idę na wizytę do gina:)więc będę odrazu wiedziała co i jak

blondi Twoja psina taka mądra....moja to psuja....już nie mówię, że ma na koncie 2 sofy, łóżko sypialniane, komodę już nie wspomne o bytach , aparacie fot i innych....a suczysko ma dopiero 2 lata...ale taka rasa...oszołomix.
Mam jednak nadzieję, że im starsza tym mądrzejsza będzie...

klaudoos wzrok kota ze szreka to ja mam codziennie...i patrzy biedne nieszczęśliwe a ja mam miękkie serce....

Właśnie oglądam meblościanki do salonu i taka mi się podoba

Uploaded with ImageShack.us

Do góry