reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witaj Madziu!
Ja troche rzadko tu zaglądam, bo mam problemy z netem, mam nadzieje ze niedługo bedzie naprawiony i bede mogla pisac czesciej! A dzis korzystam z okazji ze jestem u siostry...
Podobnie jak wiekszość z was czuje sie ostatnio fatalnie, ciągle mnie mdli i nie mam na nic siły. Dziś na szczęście jest troche lepiej więc wybraliśmy się w odwiedziny do rodzinki. Życzę wam wszystkim udanej niedzieli:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki. Jakaś spuchnięta dzisiaj jestem, Misiek mówi że mam buzię jak chomik, prawie oczu mi nie widać, ale nie wyspałam się i to pewnie dlatego. Wogóle to zmęczona jestem i do d..y.

Serdecznie Witam wszystkie nowe dziewczyny, gratuluję Wam z całego serca bycia w tym wspaniałym stanie !!!

żabka - trochę mnie zaskoczyłaś z wyjazdem we wrześniu do Afryki, lekarz nie będzie miał nic przeciwko? I sama będziesz się czuła na tyle dobrze aby zmienić klimat? Wielu ludzi zmieniając klimat odchorowuje to bardzo, a co dopiero kobieta w ciąży...

No cóż, idę obiad odgrzać bo mam zraziki od wczoraj. Chyba nic nie przełknę, ale mam za to ochotę na jabłka...

zabka tak daleko ??
my wakacje spedzimy w domku ale jak bedzie cieplo to pewnie pojdziemy nad jeziorko i dupa z kapania :( bede tylko moczyc nozki i pilnowac starszej corki. tylko musze sobie jakis fajny kostium kupic bo brzuchacz po 1 ciazy zostal a przy 2 pewnie cos mi jeszcze dojdzie.

Dzień dobry kobitki :-)

Wczoraj odbyło się wesele o którym Wam wspominałam, samochód wyszedł super, najważniejsze, że młodym się podobał no i wszyscy goście robili zdjęcia :tak:
A co do uroczystości, to zorganizowana była poprawnie, kościółek, ksiądz zakazał rzucać ryżem, ale co do rzucania pieniążków nie miał nic przeciwko.. :sorry2:
Potem wesele w hotelu, uważam, że poprawnie, bo ja osobiście znana jestem z tego i również na tym polega moja praca, że przywiązuję wagę do wszelkich detali, estetyki, a mam dar nie wydawać na to bajońskich sum, więc trochę żałowałam, że nie pomogłam przyjaciółce w aranżacji lokalu itd, ale potem uznałam, że każdy jest inny i ona wcale tego nie potrzebowała.
Wróciliśmy około 3 rano, bo już nie wyrabiałam ze zmęczenia i powiedzieliśmy młodej parze o przyczynie mojego zmęczenia, więc jakoś nam wybaczyli :-)

A teraz oglądam jakąś powtórkę Klubu Szalonych Dziewic :-p i zajadam ciasteczka Bio dla dzieci Hipp'a, zwariowałam na punkcie mojej fasolki :-) ale powiem Wam, że oprócz strasznie bolesnych piersi nie mam żadnych innych objawów, no czasem poboli mnie brzuszek, ale żadnych mdłości, to chyba nie jest normalne :confused:

Sonia kochanie to jest normalne .Ja w 5 tygodniu tez myslalam ze moja ciaża jest urojona bo wogole nie mialam objawów tylko piersi podobnie jak ty i tylko spalabym i spala ,dopiero po 6 tyg przyszly mdlosci i takie tam :D

My na 10:30 poszliśmy do kościoła i potem korzystając z pięknej pogody cały czas na ogródku :) Ja co jakiś czas do kuchni obiadek zrobić. Zaraz zjemy drugie danie i idziemy na spacerek :)

Ja miałam własnie powiedzieć, że dzisiaj nie jest mi niedobrze i chyba za wcześnie o tym pomyślałam. Jutro ide do Gina i zobacze moją fasolinkę na USG :)

reklama
No właśnie Ewcia Ty masz idealnie :-) A przyznaj się, liczycie trochę na chłopczyka? :tak:

Ja bardzo pragnę chłopczyka. U mojego mężą jest dwóch chłopaków, u nas pierwszy był mój brat i ja mam ogromna nadzieję, że tym razem to będzie chłopiec, oszalałabym chyba ze szczęścia. Ale mam wrażenie, że tak dla hecy będzie trzecia dziewczynka...
Mój mąż z kolei mówi, że jemu to jest bez różnicy, najważniejsze aby było zdrowe i żeby wszystko było dobrze z ciążą i porodem, on się bardziej boi o mnie i dziecko niż ja sama. Mamy konflikt serologiczny i mimo, że podano mi immunoglobulinę po urodzeniu Magdy to on bardzo się boi, że wystąpią przeciwciała i coś się może stać któremuś z nas albo, że dzieciątko urodzi się z wadą. Ja wogóle o tym nie myślę, jestem pewna że ta szczepionka zrobi swoje :)

Do góry