reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja jak robiłam chrzciny Wiki w Boże Narodzenie 2006 roku to płaciłam 95 zł od osoby za obiad i zimna płytę później i jeszcze jeden posiłek ciepły na kolację. A teraz to nie wiem.

reklama
Klaudos.. no własnie niby nic nie muszą dawac ale chrzestny daje jeszcze pamiątkę chrztu i złoty krzyzyk jak pamietam to tak było .. a chrzestna to juz nic ... u nas dała taką pamiątke srebrna łyzeczke foto zaraz zamieszcze jak cykne
dsc07096h.jpg
niewiem czy to widac.. ale zegar wskazuje godzinę 6:25 ( o tej urodził sie Tomuś,, nizej na szlaczku jest długosc w cm 56 :) i waga 3050:)

jak my bralismy slub w 2007 to cena była 160 zł za talerzyk.. ale wiadmo ze jedzenia na chrzcinach idze mniej.. coprawda u nas był duzo na chrzcinach jedzenia.. i od 13 do19 w lokalu bylismy

Ostatnia edycja:
czyli widzisz... u nas sie robi prezenty i do tego pamiatke.. ja pamietam ze dalam chyba medalik i pieniazki- wtedy zaczynalam prace dopiero wiec duzo nie dalam, a maz dal 2 lata pozniej juz troszke wiecej.. w sumie stwierdzam, ze dzisiaj ja=est taki nacisk na kase ze szok!! wiadomo kogo nie stac nie daje, ale stwierdzam, ze jak ludzie na komunie kupuja drogie laptopy czy quady to na wesele chrzestny chyba powinien dac 1 transze na mieszkanie bo juz nie wiem;D

no nie dajmy sie zwariowac....ja bym chciała zeby synek dostał coś co mu zostanie....moze chrzestni załoza mu jakas mala lokate w banku....? swoją drogą gdyby np dostał od chrzestnych np. 600 zł to ile by wzrosła suma na lokacie gdyby to leżało w banku 18 lat?:) wiecie fajnie by było żeby dziecko miało coś z tego.... moja siostra np. pieniądze które dostała na chrzciny przeznaczyła na szczepionki dla małej....
biała i to jest prezent ... dla mnie fajny bo dziecku zostanie na pamiątkę....krzyżyk też jest fajnym prezentem

Ostatnia edycja:
eh a no jest te parcie.. nic nie zrobisz.. mnie najbardziej wkurzają komunie.. bo ludzie tak szaleja... po co dla takiego dziecka laptop.. masakra.. nielubie chodzi i nie lubie dawac prezentów.. zresztą ja na komunie kupuje Biblię zawsz albką jaks ksiazke w rodzaju encyklopedi.. tym roku dalismy dla M chrzesniaczki złosty łańcuzek z serduszkiem a dla jej siostry własnie jakas encyklopedie( bo to były siostry bliźniaczki) w koncu prezent jest dla dziecka. anie zeby zapełnic kieszen rodzica..

ribi mi tez podoba ta łyzeczka.. dostalismy własnie jeszcze łancuzek.. album http://*********/moje-pierwsze-piec-lat-czerwona.html pieniażki..i to chyba wszytsko u nas byli na chrzcinach tylko chrzestni , dziadkowie, prababcie.. i rodzicie chrzestnego( bo kawaler) i nasze chrzesniaczki z rodziacmi w sumie koło 20 osób.. teraz zaprosimy do tego grona nowych chrzesntch i to koniec listy :)

Ostatnia edycja:
niestety jeśli chodzi o kumunię to jest jakiś istny szał....na wesele młodzi nie dostają tyle co dzieciaki na komuni....a jeszcze jak za mało dasz to będą się krzywo patrzeć. Ja pamiętam jak na komunię dostałam od chrzestnej taki zestaw zegarek+kalkulator+długopis (dziewczyny z mojego rocznika wiedzą o co chodzi) dostałam ten walkmana,ale wow było....a teraz to wiecie komputer...kład....nie wiem co jeszcze. Wg mnie na komunię dobrym prezentem jest łańcuszek z krzyżykiem, rower, kolczyki, zegarek....a nie komputer....później dzieciaki zamiast się ruszać i biegać to siedzą przed kompem i grają w jakieś głupie gry....
ale się wczułam:)

witam
u nas na chrzciny miska dostala glownie kase wiec bylo na szczepienie i bierzace zakupy dla niej. oprocz tego dostala zloty lancuszek i pamiatki.
my bedziemy chrzcili w maju po swietach bo wtedy przyjedzie szwagier z anglii.
miska ma zalozony w pko fundusz parasolowy dla dzieci i do 18 roku zycia pewnie sie uzbiera troche.

biala sliczna ta lyzeczka no i pamiatka na cale zycie.

dziewczyny mam pytanie kto się zapisał na te spotkania z cyklu Mamarozmawia? Kto z Wrocka idzie na 26 listopada? Ja ogólnie byłam przekonana że to w tym mcu :) sierota ze mnie:) w Warszawie już bylo....któras się załapała?

Zobacz załącznik 294946to jest samokolyszaca firmy kolcraft- zdecydowanie drozsza, wezsza i krótsza, a kolezanka powiedziala,że rzadko ją włączala na bujanie.
te coneco- co ja bede miala, widzialam w sklepach dzieciecych na zywo i sa naprawde fajne- maja wibracje melodyjki itd.. ale sa na dluzej!! zobaczymy kiedy rodzice przywioza jak rozpakuje to napisze co i jak... dzisiaj zdalam sobie sprawe ze w czwartek zaczynam 8mc i w kazdej chwili mozemy zaczyanc sie rozpakowywac..

Klaudoss jesteśmy na tym samym etapie :) ja też czwartek hehe

u mnie chrzciny podobnie chrzestna szatkę a chrzestny świecę i tyle :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja też uważam, że teraz z tymi prezentami to przesada. Córka od mojego kuzyna dostała na komunię od chrzestnego 6000 zł, więc ile na ślub dostanie??? albo 18?? Nie wyobrażam sobie. Zresztą oni mają kasę to moga dawać. Ja od zony tego chrzestnego (bo to moja chrzestna) na wesele 5,5 roku temu dostałam z moim mężem 12 tys. Byliśmy w szoku jak otworzyłam od nich pudełko.
U nas na chrzcinach będzie około 23 osoby.

Do góry