reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hmmm u mnie nie ma tego zwyczaju- obowiazku zwiazanego z chrztem (pomorze) ani u mjego męza (malopolska- pod Krakowem); u nas my placimy za chrzest, ubieramy dziecko, wyprawiamy obiado-kolacje i zapraszamy gosci. chrzestna kupuje szatkę, achrzestny swiece i tyle!

w nas podobnie ... chrzestna szatkę a chrzestny świecę ... kuj-pom

reklama
hmmm u mnie nie ma tego zwyczaju- obowiazku zwiazanego z chrztem (pomorze) ani u mjego męza (malopolska- pod Krakowem); u nas my placimy za chrzest, ubieramy dziecko, wyprawiamy obiado-kolacje i zapraszamy gosci. chrzestna kupuje szatkę, achrzestny swiece i tyle!

U nas jest tak samo :)

A swoją drogą to my jeszcze nie mamy kandydatów na chrzestnych :) Jeszcze dużo czasu aby się zastanowić. Wika ma chrzestnego (brata mojego m) z którym nie utrzymujemy kontaktu i mała go nie widuje. Więc teraz się musimy porządnie zastanowić nad trafnym wyborem.

o kurcze :) to niewiedziałam.. zyje w całkiem fajnym województwie :) u nas własnie chrzestna jeszcze dokupuje szatke zapomniałam napisac... ale niewiem jak u was u nas ceny ubranek do chrztu nie są jakies strasznie drogie... a za msze chrzestny płaci około 100 ( nasz chrzestny płacił 80 bo student ) a teraz jak bedziemy chrzcili to ubranko mamy po Tomku wiec bedziemy chcieli by było te same.. ale to chrzestna zdecyduje ...

ja tez nie mam jeszcze kandydatów..
bede w tym roku tylko dzwonic i wstepnie ( bez zaliczki ) obiad rezerwowac... hihi przy tomku tez dzwoniłam w grudniu 2008 i załapałam sie na stare ceny bo po nowym roku.. zrobili w lokalu podwyżke ceny za talerzyk.. i to bagatela o 40 zł! ja płaciłam za talerzyk 80zł a cena jaka juz obowiązywał to było 120zł szok poprostu.

Ostatnia edycja:
Ja musze się tylko zastanowić kiedy chrzciny będziemy robić, ale chyba w Święta Wielkanocne i muszę jakąś restaurację zamówić, bo jak to święta to z terminami różnie może być.

a swieta w 2011 kiedy wypadają?? bo tez jeszcze niewiem czy przed swietami czy po... tomka chrzcilismy przed bo do kwietnia było dla mnie zadługo czekac..

u mnie też nie ma takiego zwyczaju ... wolę sama sobie kupic coś dla Maciusia a chrzestna niech się wykarze:) póki co ja jeszcze o chrzcie nie myślę,bo napierw urodzić muszę....

ja tez nie mam jeszcze kandydatów..
bede w tym roku tylko dzwonic i wstepnie ( bez zaliczki ) obiad rezerwowac... hihi przy tomku tez dzwoniłam w grudniu 2008 i załapałam sie na stare ceny bo po nowym roku.. zrobili w lokalu podwyżke ceny za talerzyk.. i to bagatela o 40 zł! ja płaciłam za talerzyk 80zł a cena jaka juz obowiązywał to było 120zł szok poprostu.
raju!!!! w 2006 to ja placilam 120za osobe ale na WESELE!!!!

Ja musze się tylko zastanowić kiedy chrzciny będziemy robić, ale chyba w Święta Wielkanocne i muszę jakąś restaurację zamówić, bo jak to święta to z terminami różnie może być.
tez tak chcialam ale nie wiem czy to nie pozno bedzie. wiec chyba u nas bedzie 1wsza niedziela w marcu, bo potem na poludniu Polski w rodzinie jest roczek bratanicy (w kwietniu) i watpie ze dziadkowie i chrzestna sie rozdwoją;)

o no to pózno.. w sumie bede musiała sie z miskiem zastanowic.. w sumie Kubus ma sie urodzic pod koniec stycznia wiec .. i w świeta tez pózno nie bedzie..

reklama
biala- a jak u Was jest ten zwyczaj to chrzestni jeszcze daja prezenty? bo byc moze tylko to? bo u nas sie daje zazwyczaj cos(pieniazki rzecz jasna) do koperty..

Do góry