reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hmmm u mnie nie ma tego zwyczaju- obowiazku zwiazanego z chrztem (pomorze) ani u mjego męza (malopolska- pod Krakowem); u nas my placimy za chrzest, ubieramy dziecko, wyprawiamy obiado-kolacje i zapraszamy gosci. chrzestna kupuje szatkę, achrzestny swiece i tyle!

w nas podobnie ... chrzestna szatkę a chrzestny świecę ... kuj-pom

reklama
hmmm u mnie nie ma tego zwyczaju- obowiazku zwiazanego z chrztem (pomorze) ani u mjego męza (malopolska- pod Krakowem); u nas my placimy za chrzest, ubieramy dziecko, wyprawiamy obiado-kolacje i zapraszamy gosci. chrzestna kupuje szatkę, achrzestny swiece i tyle!

U nas jest tak samo :)

A swoją drogą to my jeszcze nie mamy kandydatów na chrzestnych :) Jeszcze dużo czasu aby się zastanowić. Wika ma chrzestnego (brata mojego m) z którym nie utrzymujemy kontaktu i mała go nie widuje. Więc teraz się musimy porządnie zastanowić nad trafnym wyborem.

o kurcze :) to niewiedziałam.. zyje w całkiem fajnym województwie :) u nas własnie chrzestna jeszcze dokupuje szatke zapomniałam napisac... ale niewiem jak u was u nas ceny ubranek do chrztu nie są jakies strasznie drogie... a za msze chrzestny płaci około 100 ( nasz chrzestny płacił 80 bo student ) a teraz jak bedziemy chrzcili to ubranko mamy po Tomku wiec bedziemy chcieli by było te same.. ale to chrzestna zdecyduje ...

ja tez nie mam jeszcze kandydatów..
bede w tym roku tylko dzwonic i wstepnie ( bez zaliczki ) obiad rezerwowac... hihi przy tomku tez dzwoniłam w grudniu 2008 i załapałam sie na stare ceny bo po nowym roku.. zrobili w lokalu podwyżke ceny za talerzyk.. i to bagatela o 40 zł! ja płaciłam za talerzyk 80zł a cena jaka juz obowiązywał to było 120zł szok poprostu.

Ostatnia edycja:
Ja musze się tylko zastanowić kiedy chrzciny będziemy robić, ale chyba w Święta Wielkanocne i muszę jakąś restaurację zamówić, bo jak to święta to z terminami różnie może być.

a swieta w 2011 kiedy wypadają?? bo tez jeszcze niewiem czy przed swietami czy po... tomka chrzcilismy przed bo do kwietnia było dla mnie zadługo czekac..

u mnie też nie ma takiego zwyczaju ... wolę sama sobie kupic coś dla Maciusia a chrzestna niech się wykarze:) póki co ja jeszcze o chrzcie nie myślę,bo napierw urodzić muszę....

ja tez nie mam jeszcze kandydatów..
bede w tym roku tylko dzwonic i wstepnie ( bez zaliczki ) obiad rezerwowac... hihi przy tomku tez dzwoniłam w grudniu 2008 i załapałam sie na stare ceny bo po nowym roku.. zrobili w lokalu podwyżke ceny za talerzyk.. i to bagatela o 40 zł! ja płaciłam za talerzyk 80zł a cena jaka juz obowiązywał to było 120zł szok poprostu.
raju!!!! w 2006 to ja placilam 120za osobe ale na WESELE!!!!

Ja musze się tylko zastanowić kiedy chrzciny będziemy robić, ale chyba w Święta Wielkanocne i muszę jakąś restaurację zamówić, bo jak to święta to z terminami różnie może być.
tez tak chcialam ale nie wiem czy to nie pozno bedzie. wiec chyba u nas bedzie 1wsza niedziela w marcu, bo potem na poludniu Polski w rodzinie jest roczek bratanicy (w kwietniu) i watpie ze dziadkowie i chrzestna sie rozdwoją;)

o no to pózno.. w sumie bede musiała sie z miskiem zastanowic.. w sumie Kubus ma sie urodzic pod koniec stycznia wiec .. i w świeta tez pózno nie bedzie..

reklama
biala- a jak u Was jest ten zwyczaj to chrzestni jeszcze daja prezenty? bo byc moze tylko to? bo u nas sie daje zazwyczaj cos(pieniazki rzecz jasna) do koperty..

Do góry