reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Oj Kate1980 na prawde się rozluźniłam:-) świetny tekścik, chociaż mój M jak mu to przeczytałam to tylko odburknął "...akurat..." i zapytal jakie to forum, czy nie oby dla zagorzałych feministek:-)

reklama
Oj Kate1980 na prawde się rozluźniłam:-) świetny tekścik, chociaż mój M jak mu to przeczytałam to tylko odburknął "...akurat..." i zapytal jakie to forum, czy nie oby dla zagorzałych feministek:-)

Mój stwierdził, że to o nim. :-) I tyle było jego refleksji na ten temat, zero skruchy. ;-)

no tak tylko moim zdaniem rozowy, czy pomaranczowy jak ma sie wytrzec w domu i nikt z obcych nie widzi to mi zwisa, a jemu nie bo gejowskie parzą albo obrzydzaja sama nie iwem..;) kiedys czytalismy juz o prysznicu i moj mowi ze po czesci o nim;) ale huhuhu nie wola tylko raczej paraduje nago i odstawia tance godowe;)

No, mój tez nie woła huhu, tylko paraduje ze swoja trąbą:) Chodziło mi o to, że tez sie tak zachowuje:)

A tak zmieniając temat, to pisałam wam kiedyś, że zamówiłam sobie orzechy piorące:) I jestem zadowolona:) Dzis włożyłam je do zmywarki i wszystko błyszczy, brak tłustych plam:) A myłam patelnie po smażeniu:) Nie wiem do końca, jak z ubrankami poplamionymi...Dam koleżance do przetestowania:) Generalnie, to działa:)

Ostatnia edycja:
Kate1980 - ale się uśmiałam, dobre to :)
Mój z racji tego, że dziewczynki mamy to już nie lata z ptaszkiem na wierzchu, ale kiedyś to latał tak i spał nago. I różni się od tego modelu bo wyciera się bardzo dokładnie ręcznikiem, musi zetrzeć naskórek - wręcz szoruje go, mimo, że wcześniej ścierał go szorstką stroną gąbki... i ... pierdzi we wannie i śmieje się z bąbelków. Czasami aż sam pokrzykuje... FUJ ... bo się nie spodziewał czegoś takiego...

Kate1980 - ale się uśmiałam, dobre to :)
Mój z racji tego, że dziewczynki mamy to już nie lata z ptaszkiem na wierzchu, ale kiedyś to latał tak i spał nago. I różni się od tego modelu bo wyciera się bardzo dokładnie ręcznikiem, musi zetrzeć naskórek - wręcz szoruje go, mimo, że wcześniej ścierał go szorstką stroną gąbki... i ... pierdzi we wannie i śmieje się z bąbelków. Czasami aż sam pokrzykuje... FUJ ... bo się nie spodziewał czegoś takiego...
rany, skad ja to znam;) moj sie b.dokladnie wyciera tez;) poki co paraduje ze "smutnym korniszonkiem" wieczorem ale do czasu az maly nam urosnie;)

Kate1980 niezłe uśmiałam się.:-D
Ja właśnie wróciłam ze spacerku jednak skusiłam się na dłuższy spacer jakoś dzisiaj mnie nosi, ale za to teraz jestem zmęczona. Ostatnio pisałyście o zgadze i tak sobie wtedy myślałam że cieszę się że mam rzadko, a od wczoraj wieczorem cały czas mnie meczy. :-(

reklama
Oj dziewczynki moje kochane uśmiałam się z tych waszych facetów. :-D:-D:-D A przed ślubem wszystko tak pięknie wyglądało, prawda. :-D:-D:-D:-D

biała na wszystko przyjdzie pora i tak jak któraś z dziewczyn pisała każde dziecko jest inne. Filipek bardzo szybko przestał jeść w nocy ale za to z sikaniem był już problem. Miał 2,5 roku jak przestał nosić pieluchę w dzień, obsikane miałam wszystko w domu, dywany do wymiany. W nocy przestał sikać w pieluchę jak miał 3 lata, a wcześniej było tak, że pielucha po nocy była do wykręcania bez względu na to czy wieczorem pił dużo czy wcale. Tak więc myślę, że trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość.

Ewcia
zdrówka dla Nicole! jak ona się teraz czuje?

Malta wszystkiego najlepszego dla synia!

Kate1980 i dla Ciebie też wszystkiego naj naj naj!

Oglądałam dziś program tvn "między kuchnią a salonem" i było o psim problemie w momencie pojawienia się dziecka, że psy są zazdrosne itp. No i myślałam, że mnie cholera strzeli bo szanowna pani psycholog z szanowną panią prowadzącą co chwila powtarzały, że psy są jak dzieci. No litości, pies to pies, dziecko to dziecko. Pies nawet jeśli jest najlepszym przyjacielem człowieka to jest zwierzęciem, jak można go porównywać z człowiekiem???? Lubię zwierzęta, za te które trzymamy w domu musimy być całkowicie odpowiedzialni ale hierarchia musi być! :no:

Do góry