reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Cześć dziewczynki:-)
u mnie pogoda pewnie taka jak i u was...chociaż włąsnie wyszło słonko...ja dziś jade do koleżanki na drugi koniec miasta więc mogłaby sie pogoda trochę poprawić:-). Sniadanko zjedzone i jakoś tak mi sie spać zachciało ale nie kłade sie bo potem cały dzień będe miała rozwalony.

A wląśnie dziewczyny o co chodzi z tymi butelkami? Ja myslałam, że to czy dziecko ma kolki czy nie zalezy od tego co je i ewentualnie przez jaki smoczek...a to wszytskie smoczki nie pasuja na wszytkie butelki bez wzgledu jaka firma??

reklama
Cześć dziewczynki:-)
u mnie pogoda pewnie taka jak i u was...chociaż włąsnie wyszło słonko...ja dziś jade do koleżanki na drugi koniec miasta więc mogłaby sie pogoda trochę poprawić:-). Sniadanko zjedzone i jakoś tak mi sie spać zachciało ale nie kłade sie bo potem cały dzień będe miała rozwalony.

A wląśnie dziewczyny o co chodzi z tymi butelkami? Ja myslałam, że to czy dziecko ma kolki czy nie zalezy od tego co je i ewentualnie przez jaki smoczek...a to wszytskie smoczki nie pasuja na wszytkie butelki bez wzgledu jaka firma??

Ja mam tą antykolkową i ma rureczkę w środku
Butelka Dr Browns 120ml antykolkowa szeroka (1284600856) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam tą

witam,
u nas też paskudnie, wieje strasznie, szaroburo o tylko 5 st za oknem:/ miałam dzis nie wychodzic bo nie mam jeszcze ciepłej kurtki a pod plaszcz nie mogę sie ubrać grubiej bo nie zapne:/ a tu z rana telefon od mojego promotora bym sie z nim dzis spotkała i muszę wyjśc na ten ziąb brrr....:/
a propo butelek mi wczoraj przyszła z allegro antykolkowa Canpola, ta taka wykrzywiona, ciekawe jaka będzie,
mi znajoma położna powiedziała, że jak dziecko ma miec kolke to żadne butelki i smoczki i nie pomoga, mogą jedynie troche złagodzić ale też nie zawsze, ja szczerze jestem takiego samego zdania, ale wiadomo,że każdego sposobu trzeba się chwytać by chodz troche temu zapobiedz czy ulżyć maluszkowi i jak będzie trzeba to sama jeszcze kupie Aventu czy DrBrowns butelki

hmmm claudia a myslisz że sama butelka pomoże na te dolegliwości?? czy to nie jest chwyt marketingowy?

Kochanie nie wiem, trzeba kogoś doświadczonego zapytać, ja dostałam taką butelkę i będę jej używać -chyba że będzie cycek :-)
ale nie mam pojęcia niestety.

a można taki pokarm odciągnąć i dać do butelki np jak się idzie na spacer albo chce dziecko z ojcem zostawić??

hmmm claudia a myslisz że sama butelka pomoże na te dolegliwości?? czy to nie jest chwyt marketingowy?

wczoraj położna powiedziała, że jak są kolki to butelka może ale nie musi ulżyć. Tak samo leki - raz pomogą a raz nie. Poleciła nam Kateter z firmy Windi (jeżeli kolka to problem tylko zbierajacych się gazów u dziecka) to powinno pomóc.

chyba mozna tylko musi byc w podgrzewaczu taka butelka wtedy, zeby pokarm byl cieply....ale to tez tylko moje przypuszczenia:-)

można przechowywać swój pokarm odciągnięty, ale tylko prze ileś godzin, nie pamiętam dokładnie ile i to w lodówce :tak:

... poza tym podobno sprawdzoną metoda na kolki jest wkropić do mleka 2 kropelki cytryny :tak:

reklama
można przechowywać swój pokarm odciągnięty, ale tylko prze ileś godzin, nie pamiętam dokładnie ile i to w lodówce :tak:

... poza tym podobno sprawdzoną metoda na kolki jest wkropić do mleka 2 kropelki cytryny :tak:

Aha czyli jakbym chciała iść na dłuższy spacer to się to nie nadaje taki odciągnięty??

Do góry