reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki:-)
u nas zaczęło padać a ja znów musze do warszawy jechac,na EKG z synem.i cały boży dzień zleci.
słonecznego dzionka Wam Zyczę ,choć pewnie i u was pada...
dzień dobry :p
Dziękuję u Nas słoneczko świeci pieknie, tylko strasznie wieje pewnie coś przygoni :p
A Ty Kochana suwaczek wkejasz w posta za każdym razem? Czemu jeśli mozna wiedzieć?

reklama
gabriello nieźle hehe
moja szwagierka tylko na początku po wyjsciu ze szpitala uzywała laktatora a potem ręcznie, naciskała pierś mocno nad butelką i mleczko samo tryskało;p
a w butelce sie nie da przechowywać pokarmu w zamrażalce??

ale mi kopara opadla;D dalas rade gabriella bez laktatora widze!
ja mam tak mały biust że laktator wciągał go całego :szok: hihiihihih a nie tylko sutka-brodawkę czy co on tam ma wciągać
i ból był nieziemski bo to naprawde ciągnie jak odkurzacz!

idę robić obiadek - dzisiaj małżon zażyczył sobie goloneczkę - idę robić :-)
miłego dnia mamuski :-)
to teraz mnie ciemnej wyłuszcz JAK SIĘ ROBI GOLONKĘ W DOMU?
sama bym sobie zjadła!

gabriello nieźle hehe
moja szwagierka tylko na początku po wyjsciu ze szpitala uzywała laktatora a potem ręcznie, naciskała pierś mocno nad butelką i mleczko samo tryskało;p
a w butelce sie nie da przechowywać pokarmu w zamrażalce??
a masz 60 np. zapasowych butelek??? ;-)
do tego nie wiem czy butelka nie "strzeli"- nie wiem nie znam się

ja "dusiłam-masowałam" i zbierałam do małej buteleczki aventu i pojemniczka aventu na pokarm (bo avent ma specjalne pojemniczki-kubeczki, ale są bardzo drogie)
dostałam te "dwie rzeczy" w prezencie na szkole rodzenia
w tym "zbierałam" a wieczorem wlewałam do woreczka i woreczek do zamrażalki
bo ja aby uzbierać porcję czyli 100-120 ml dusiłam 3-6 razy
znaczy na początku karmienia było łatwiej a im dalej w las tym mleczka mniej było i musiałam zbierać "dłużej" a potem się okazało że.....Kaja na jeden raz wypija i tak tylko 60-70 ml!
ale karmiąc piersią wyłącznie nigdy nie wiesz ile ml wyjada dziecko :)

Ale miałam dziś fatalną noc. Wczoraj kupiłam tabletki na zapchane zatoki polecane przez Klaudoosa, do tego jakiś spray do nosa i zaczęłam kurację. Obudziłam się koło drugiej i nie mogłam zasnąć przez jakąś godzinę. Co chwilę musiałam wydmuchiwać nos, bo zaczęło mi wszystko schodzić z zatok, do tego jeszcze byłam głodna i musiałam iść po małe co nie co, w ogóle nie mogłam się ułożyć, bolały mnie nogi. Po prostu masakra. A do tego wszystkiego jeszcze łóżko puste, nie ma się nawet komu wyżalić. Masakra...;-(

No i doczytałam ulotkę od tych tabletek i okazało się, że nudności, które miałam po kolacji mogą być nimi wywołane...

gabriella - jak już zrobię goloneczkę i mojemu P. posmakuje to wrzucę przepis:-) robię ją pierwszy raz, ale moja mamcia zawsze robiła w domu (zadzwoniłam do niej i wiem co i jak :-D )

Ja właśnie dziś podpisałam umowę z bankiem krwi pępowinowej PROGENIS. Mają ciekawą promocję, a ponieważ z mężem od początku wiedzieliśmy że chcemy skorzystać z tego zabezpieczenia to w końcu to zrobiliśmy. Bez pomocy mojej mamy na pewno byśmy musieli rozłożyć wszystko na raty, ale kochana przyszła babcia zrobiła prezent swojej wnusi z okazji jej urodzenia :-). A teraz robię placki ziemniaczane dla męża ;-) Pozdrawiam

Kate - dużo płaciliście za to umowę ? U nas to drogi interes.

Gabriellao - no jestem w szoku, ile tego pozamrażałaś:) I jakie poświęcenie:) Długo schodziło Ci to odciąganie do tej buteleczki?

My dzis na ostanie ćwiczenia do Sr jedziemy. Obiad mam na dziś przygotowany, krokieciki z mięsem i barszczykiem. Całe szcęście, bo nie mam na nic siły.

Od poniedziałku tak mi twardnieje brzuch wieczorem, że nie daję rady siedzieć tylko leże...Wybaczcie więc, że tu nie zaglądam wieczorami, ale nie mam sił po porostu. Poza tym czuje, że wkraczam w ten 3 trymestr i mam podobne odczucia, jak w pierwszym. Dopada mnie senność, osłabienie i takie odmóżdżenie totalne, plusem jest to że mnie nie naciąga. Wczoraj pożaliłam się mężowi, że sił mi brakuje, a przecież nic takiego nie robie. A on na to, jak to nic nosisz nasze dziecko, to bardzo dużo. Kochany jest i tak mnie tymi słowami podbudował.

Hej dziewczynki

dopiero mam chwilę aby do Was zajrzeć.

Moim panowie w końcu pojechali zmieniać opony na zimowe. Ja ogarnęłam mieszkanie i mam w planach zabrać się za prasowanie. O obiad martwić się nie muszę bo dostałam od babci michę pierogów więc obżarstwo będzie na całego przez kilka najbliższych dni. :-)

Dziś już jestem w lepszym nastroju. Przegadaliśmy z mężem wszystko do 3 nad ranem dzięki czemu mogłam trochę nabrać dystansu do pewnych spraw. Dobrze mieć go w domu. Szkoda, że jedzie już jutro do pracy.

reklama
Dziewczyny byłam na mieście - ledwo wróciłam a śnieżyca taka się zrobiła że szok :no:
Ale mi się trafiło , że już jestem w domku

gabriela dziękuję serdecznie za rady dotyczące pokarmu :-)

Czyli wniosek - jak idę na spacer to z cycem :-)

Do góry