reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam !
U Nas piekna słoneczna pogoda, idealny dzien na spacerek :-)
Będzie okazja bo dziś SZKOŁA RODZENIA na 17tą :-)
Spało mi się dobrze, kilka razy wstawałam w nocy, ale nie jest źle :-)
Mąż rano o 5tej wyskoczył mi po bułeczki więc miałam świeżutkie na śniadanko :-)

joasiab - udanej wizyty dziś i napisz jak było jak wrócisz :-)
malta - gratuluję udanej wizyty, synuś rośnie jak na drożdżach, to tak jak mój :-) silni faceci będą:-)
martuś88 - cieszę się, że wizyta również udana :-) gratulacje :-)
MartaPe - super, że przeprowadzka postepuje, pewnie juz bliżej niż dalej a potem tylko radość zostanie, że już na swoim, skąd ja to znam, pod koniec grudnia, poczatkiem stycznia przeżywałam to samo :-)
damqelle - kurcze sama nie wiem, szkoda, że wody się nie napiłaś... nie znam sie musisz lekarza zapytać, a Ty pijesz cole w ciaży?

Ostatnia edycja:
reklama
Carii myślę, ze te dwa łyki coli o 4 rano tak bardzo nie zaważyły na wyniku bo na czczo nie miałaś dużego wyniku dopiero te po wypiciu glukozy są trochę za wysokie. Ale powiedz o tym lekarzowi. Choć myślę, że może i tak kazać Ci powtórzyć badanie, nawet gdybyś tej coli nie wypiła. A na przyszłość to lepiej napić się wody - ona na pewno nie wpłynie na wynik.

tez mi sie wydaje ze bedziesz musiałą powtórzyc badania cukier jednak dosc wysoki co do Coli to niewiem musisz powiedziec o tym gin ... jak niechcesz pic glukozy jeszcze raz to popros o badania w kierunku cukrzycy z krwi ..
a tu taka ciekawostka.. własnie ja przed badaniem glukozy nie jadłam słodycz wogole... ale tak z miesiac moze dwa( bo mnie nie ciągneło ) jedyny cukier to były 2 łyzeczki dziennie do kawy... i wynik na cukier miałam wysoki.... a pózniej miałam własnie powtózyc badania.. wiec sobie pomyslałam ze skoro moze wyjsc ze nie bede mogła jesc słodyczy to trzeba sobie najesc sie na zapas.. wiec zaczełam własnie wsuwac słodycze dosłownie po pół czekolady dziennie... poszłam na badania i co sie okazało.. cukier jest w najlepszym poządku ( gin stwierdziła.. ze moze by tak iz dostarczałam dla organizmu zamało cukru.. wiec ten sobie zaczą magazynowac.. a tu tyle glukozy wypiłam... wiec organizm sie ucieszył i postanowił zatrzymac jak najwiecej... pózniej jak juz zaczełam doatarczac za duzo cukru.. to przestawił sie na spalanie.. hihi i wes tu sobie dogoć:p )

Witam sie w południe :)

Nie dam rady Was nadrobić :( W 3 dni naskrobałyście ponad 30 stron.

My wczoraj byliśmy z mężem na ćwiczeniach w szkole rodzenia, mężowie mieli być poraz pierwszy. Było sympatycznie i śmiesznie, bo jak to faceci zaczęli sobie żarty stroić. Pani pokazała, jak masować kręgosłup i nasz kochane, zbolałe łydki:) Fajna sprawa, żeby tylko oni chcieli to jeszcze robić w domciu;) Ja swojego zmotywuję:)
Jesli chodzi o spodnie ciążowe, to ja juz chodzę od 2 miesięcy w nich. Tak mi jest najwygodniej:)

Cari - masz wysoką glukozę słonko, i powiedz o tej coli, bo może faktycznie to jakoś wpłynęło na Twój poziom cukru. Tez mi się wydaje, że będziesz musiała powtórzyć badanie.
Aniwar - pochwal się zdjęciami koniecznie:)

Ja dziś wpadnę do szwagierki, będzie rodzic lada moment, trochę z nią poplotkuję, poki jeszcze ma trochę czasu:) Ona miała jak się okazało cukrzycę ciążową, a potem jeszcze złe próby wątrobowe jej wyszły i od 6 miesiąca jest na diecie. Przytyła tylko 5 kg!!! Ale za to biedaczka, musiała odpuścić sobie wiele przyjemności. Grunt, że mały zdrowy:) Niby termin ma na 11 listopada, ale lekarz powiedział jej, że może urodzić juz w tym tyg. i sama twierdzi, ze jest bliżej porodu niż dalej. Ma już skurcze prawie codziennie.

witajcie,
u nas dziś chłodno i pochmurno.
wczoraj umyłam drzwi i usiadłam do maszyny bo mi się trochę nagromadziło drobnych rzeczy do szycia.
odnośnie tempki w pokoju to ja wolę chłodniej, źle mi się śpi w gorącym.
też nie mam termometru w domu i nie wiem nawet ile to by miało być to 20-22st.
dziś na SR będzie o wyprawce-cieszę się bo jakoś jeszcze zakupy daleko w polu a ma nam położna mówić co jest niezbędne, a co nie.
zgaga zawsze mi się kojarzyła z pieczeniem w gardle, to to dziwne uczucie między biustem i brzuchem podczas pochylania się to też może być zgaga? :szok:
miłego dnia Wam życzę

Witam was. Ja dziś też byłam na badaniach i tej paskudnej glukozie. Bleee. Mam też wyniki i są trochę co niektóre poza normą. Tylko tą normę mają nie dla ciężarnych :no: Udało wam się może znaleźć gdzieś w necie jakie powinny być wyniki w ciąży?

Ja jestem nieco zabiegana i wymęczona :baffled: Weekend mieliśmy dośc burzliwy, bo były dwie imprezki parapetówkowe i jedna noc kabaretowa :tak: Teraz nie mogę nadrobić zaległości w spaniu ;-)

damqelle - kurcze sama nie wiem, szkoda, że wody się nie napiłaś... nie znam sie musisz lekarza zapytać, a Ty pijesz cole w ciaży?
Kochana - ja to nawet mineralnej gazowanej się nie mogę napić - zaraz mam zgagę stulecia ;)
biała - zgadzam się z tobą. Czasami jak się odchudzamy to za wszelką cenę chcemy ograniczać cukier. I organizm zaczyna wtedy robić zapasy. A jak się nam zdarzy zjeść coś słodkiego to wtedy cały cukier odkłada.
Dlatego wszystko ale z umiarem :)

dziewuszki ja ide sie wytegowac na mordce, uczesac w miare wyjde z psem i jade na mini zakupy: chce zakupic kilka rzeczy jeszcze do szpitala - do higieny, i jakies twarozki i jogurty 0% bo o dziwo mi sie chce produktow z diety dukana.. a potem od razu jade do endokrynologa do sopotu;/ kawal drogi a mi juz ciezko jezdzic autem bo mam wrazenie ze maly wyjdzie tak go naciskam.. tak wiec milego dzionka kochane..

kurcze, widzę , że zapracowane dziś jesteście, każda gdzieś biega,ja się zdrzemłam, i muszę coś przekąsić, bo się mała dopomina::p
ja jeszcze w ciążowych nie chodzę, mieszczę się w normalne, a przeważnie w legginsach latam:)

reklama
Do góry