reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Kashyaa ja przez 8 lat mieszkałam z mamą i naprawdę była dla mnie duzą pomocą.Ja miałam ten plus ze mama nie wtracała sie bardzo w wychowanie.jak karciłam dzieciaki to nie wtracała się.choc i tak je po swojemu rozpieszczała....gorzej z ta temperaturą,faktycznie mozesz miec problem,bo zaraz usłyszeć możesz ze maleńkie dziecko musi mieć gorąco....

witajcie dziewczynki:-)
u nas okropna mgła,nic się nie chce,takze lecę z powrotem do łózeczka z kawką w ręku:-) i tak jak powiedział pan doktor nie będę się przemęczać.dzisiejsza noc do kitu,nie spałam od 23,30 do 3 rano.i juz o 5 się obudziłam.:-(dziś mały stresik moze być bo po południu idę na zebranie do syna:no:

dziewczyny co to jest za potrawa LANGOSZ ? uswiadomcie mnie,albo lepiej podajcie przepis:-)

Claudia bardzo cieplutki ten Wasz pokoik:)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-) wczoraj znów nie mogłam zasnąć, ah..., około 2ej mnie zmogło dopiero :-/
zjadłam śniadanko, a teraz będę leniuchować :-)

Moja pani od biologi w podstawówce, też Nas uczyła, że można zaplanować płeć, podobno damskie plemniki są wolne, ale długo żyją, potrafią nawet poczekac na dni płodne, jeżeli stosunek był przed dniami płodnymi i częściej docierają co celu, natomiast męskie plemniki są szybkie, ale krotko żyją, nie pamietam jak to dokładnie było, ale wiem, że to zależy, w których dniach współżyjemy, chyba to bylo tak: jesli na początku dni płodnych to szansa na dziewczynkę, a pod koniec szansa na chłopca.
Ale to tylko chyba, bo w podstawówce bylam dawno :p Pani od biologii planowała i jej się udalo :-D

Martuś88 - udanej wizyty :-) czekamy na wieści od Ciebie :-)
dokładnie
tylko od plemnika zależy płeć dziecka
jeśli się robi na "długo przed owulacją" będzie dziewczynka
jeśli w owulacje chłopak

tyle, że np. ja robiłam hihihi oboje zawsze na 4 dni przed owulacją co dzień i w dzień owulacji i dla pewności ze dwa dni PO
no i to raczej natura-bozia-los zdecydował który plemink okazał się TYM

Tak zaczęłyście pisać o tej temperaturze i zaczęłam o tym myśleć teraz. Jeśli nadal będzie tak, jak jest i z dzieckiem będę musiała mieszkać z mamą, to już czuję co to będzie. Tu zawsze jest tak gorąco, a jak już szwagier dorwie się do pieca, to sauna normalnie. I jakoś nic sobie z tego nie robią, jak im mówię, że nie powinno być tak gorąco. A jak dzieci mojej siostry są chore średnio co miesiąc, to się dziwią.

No i co ja mam poradzić? Nie chcę, żeby mi Jasia przegrzewali, a skoro nic się nie zmieniło od 7 lat (tyle ma starszy syn siostry), to wątpię, żeby udało mi się przeprowadzić rewolucję. Masakra:-(
...
a da się np. okno rozszczelnić? zawsze to trochę temperaturę obniży
w dzień jak w dzień ale na noc mogłabyś "przewietrzyć" żeby chłodek miły zamieszkał choć na chwile

czesc dziewuszki przed chwila sie obuszialam czytam BB zeby pol godz jak najszybciej minelo bo jestem glodna a po tabletce musze pol godz czekac;/ dzisiaj bede miala zabiegany dzien.. 3majcie sie..

Hej Kobietki:-)

Ale sobie dzisiaj pospałam- aż do 8:-) Środa to jedyny dzień w tygodniu gdy mój synuś ma na późniejszą godzinę do szkoły bo aż na 10:-)

U nas prawdziwa jesień, ale ta brzydsza- deszcz, wiatr, zero słońca i tak nieprzyjemnie szaro:-( Dobrze by było gdyby słonko zaświeciło, byłoby złoto i przyjemnie:-)

Wczoraj miałam wizytę u ginka :-) Maluszek rośnie i już ma około 1300 i "siedzi" głowka do dołu:-) Ciekawe czy tak już zostanie ?

Miłego i pogodnego dnia Brzuchatki:-)

Hej, Witam Was cieplutko :-)

Obudził mnie SMS.

Rano kurcze jak wycierałam nosek(mam tak co rano- muszę go po całej nocy przeczyścić taki zatkany) to poleciał mi skrzep krwi :-(
Ach to osłabienie.....

marta - pokoik cieplutki i ciaśniutki.
wkleję fotkę jak już łóżeczko będzie stało

Langosze to są takie placki - są przepyszne mówię Ci

Mój mały się chyba obiadu domaga bo wali jak wściekły :-D

Od rana jestem na 3 bułeczkach maślanych i jabłku ... więc już troszkę głodna
claudia moze te twoje zawroty głowy sa od tego ze za mało jesz?? po 17 po południu a ty na 3 bułeczkach..

zielona -- ja mam nadzieje ze nasze dzieci jakos swoje rodzenstwo naturalnie pokochają:) .... powiedz mi prosze czy juz masz te mebelki u siebie? i jak wygladają czy tak jak na tych zdjeciach ??

a u nas dzis szarooo... ciepło... i deszczowo.. mamuska wczoraj narobiła kartaczy :) i dzis ma mi podrzucic obiadku juz nie musze robic... a w planach mam poczytac ksązkę.. a w brzuchatkowie wczoraj rewolucje... tak mnie Kubus okładał ze sie zastanawiałam czy ta rączku lub nózka to zaraz sama mi nie wyjdzie.. a ból nie z tej ziemi.. ale tatuśko zwrócił mu uwage i tak jak by sie posłuchał :)

reklama
cześć dziewczynki,
a u nas pogoda nawet nawet - nie żeby słońce było, ale jakoś tak cieplej niż wczoraj :-)
a ja kolejną noc przespałam całą i nawet nic mi się nie śniło - przynajmniej nie pamiętam ...

joasia - trzymamy kciuki za udaną wizytę!
malta - twój bobasek też duży rośnie :-) no i gotowy jest już do startu :-D
klaudoos - nie "zabiegaj" się za bardzo... pamietaj o odpoczynku

Do góry