reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam serdecznie w ten piękny dzień już jestem po dwu godz. spacerze ze swoją sunią po drugim śniadaniu i jakoś dzisiaj mam dobry humor. Może dlatego że to jest moja ulubiona pora roku, oczywiście oprócz zimy którą też bardzo lubię. Las zaczyna wyglądać tak kolorowo że aż się nie chce wracać do domku.:-)

reklama
czesc dziewczyny:-) ja juz po sniadanku i niedlugo zbieramy sie na jakis spacerek.

Ranek miala dzis ciezki. Obudzilam sie o 5.30 i tak bolal mnie brzuch, ze nie wiedzialam co ze soba zrobic. Ten ból to byl taki jakbym zaraz miała dostac miesiaczke, dokładnie tak zawsze bolalo mnie przed okres. Wyczytałam ze to pewnie te bole przepowiadające czyli skurcze Braxtona-Hicksa Skurcze Braxtona-Hicksa Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży tutaj taki niedługi artykul o tym jest.
Mam nadzieje ze to bylo tylko i nic groxnego bo powiem wam ze sie wystarszylam i troche bolalo. Nie bardzo moglam sie wyprostować. Ja generalnie mialam bardzo bolesne miesiaczki wiec ta ranna przygoda tez nie byla byt mila:-(
Czy, ktoras z was juz tez czegoś takiego doswiadczyla??

klaudoss dziekuje za mile slowa:-)
kochana ja wczoraj podczas robienia saltaki mialam 1silny skurcz, ale oddychalam i po kilkudziesieciu sekundach przeszlo..
ja mialam strasznie bolesne miesiaczki i krwotoki, ze do pracy zakladalam pieluche a w pracy czesto mdlalam bo mialam takie skurcze! i teraz jak mi kolezanka mowi ze te bole to pikus do porodowych to jednym slowem jestem posrana bo te skurcze miesiaczkowe trzymalay nawet minute! i powtarzaly sie bardo czesto!
kiedy masz wizyte? bo jesli szyjka jest ok- to badz spokojna! ja mam jutro i jutro bedzie mi sprawdzal szyjke jesli okaze sie ze junior sie obrocil glowka w dol to wiem skąd te bóle krocza/miednicy? w ogole od kilku dni jest strasznie aktywny bo caly dzien i prawie do polowy nocy, ale jak pisalam kilka dni temu te ruchy mnie nie bola juz, tylko mam wrazenie ze przebije skóre;) no i rzadko mam juz kopniaki- raczej sie przeciaga!

iwi- skąd jestes bo widze ze trojmiasto;)

Ostatnia edycja:
bo nasze takie fajtłapy ani nie ugryzą ani często zawarczą;) ja bede rodzic chyba w Wejherowie bo i bliżej i ponoć opieka inna. w Redłowie miałam usuwana pozamaciczną i nie wspominam mile.

aniwar ja dokładnie mam takie same bóle, ale nie zdarzają się one codziennie, ale rzeczywiście, jest tak, jakbym się miała zaraz skrwawić, czytałam gdzieś, że to niegroźne ponoć:) co do bólu krocza, to tak z 2 razy zdarzyło mi się takie mocne kłócie, i nic więcej, moja mała od 3 dni też się przeciąga ostro ale za to mniej kopie, myślę , ze to jest związane z tym, że popijam melisę , bo nie mogę spac, i dlatego jest spokojniejsza, i trzeba ją niekiedy pozaczepiac , żeby sie rozbudziłam konkretnie:)

elfa70 mnie też męczą, raz to nad ranem aż się obudziłam ,tak mnie bolały i swędziały, ale posmarowałam oliwka, wymasowałam i było ok. moim zdaniem to chyba, przez to, że wytwarza się ten pierwszy pokarm:)

bo nasze takie fajtłapy ani nie ugryzą ani często zawarczą;) ja bede rodzic chyba w Wejherowie bo i bliżej i ponoć opieka inna. w Redłowie miałam usuwana pozamaciczną i nie wspominam mile.

No ja też jestem nastawiona na Wejherowo tam moje dwie koleżanki rodziły i były bardzo zadowolone. Ale ostatnio mi ginek. powiedziała ze mały jest pośladkowo ułożony i jak się nie obróci to CC to mam jechać do Redłowa, a naturalnie to Wejherowie.

A co do piersi to oprócz pierwszych trzech miesięcy gdzie dały mi popalić tak bolały to teraz już jest ok. Ja teraz narzekam na wysychający i swędzący brzucho muszę smarować prawie 4 razy dziennie oliwką.

reklama
Do góry