reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja też nabieram ochoty jak tak posłucham o jedzonku pysznym:)teraz mi leci ślinka na gofra z bitą smietanką brzoskwinką ii polewą mniam......chyba zakupię gofrownicę:-)
Klaudoos-no mi się wydaje ze gofry po urodzeniu czemu nie.....ja tam jadlam naleśniki i bylo ok.Wiadomo zadnej kapuchy nic ciężkostrawnego,ale gofra bym wszamała.
Tysia-wrzuciłabyś przepis na tą rybkę...ostatnio pisałaś ze robilaś A ja nabrałam ochoty.
Fogia-zdrówka życzę

Co do jedzenia to ja dziś jakoś bez apetytu i też mam wyrzuty sumienia...tylko ze za malo zjadlam:(dziś musialam w siebie wmuszać...
Jeszcze pól dnia w aucie....
Ja biorę magnez bo Też mi drętwiały palce u rąk...więc 3*dziennie po 1 tabl asparginu,i do tego jeszcze jest magnez w vitaminkach ciążowych
Ale skórcze ani nic mnie nie lapie,no chyba ze mi się skończy op i zapomniałam kupić to zaraz skórccz w nocy nieziemski mnie złapał.Więc teraz pilnuje tego

reklama
Filipciuch miał pójść wcześniej spać, a wyszło jak zwykle.

Postawiłam mu dziś bańki, może pomogą bo już nie mogę przesłuchać tego jego kaszlu.

Ja już wykąpana, opatulona w koc, dopijam lipę z miodem i cytrynę i zmykam spać.

Magnez z witaminą B6 kazał brać mi lekarz na twardnienie brzuszka. Teraz biorę raz dziennie bo mam forte czyli 300mg.

no to fogia hop do łóżka i odpoczywaj. A fifiego zobowiąż do opieki nad chorą mamą. Niech poczyta ci bajeczki i koniecznie namaluje laurkę. O mamusię trzeba dbać.
I wracaj do zdrowia kochana.
fogia biedactwo kuruj się....zrób z fifim tak jak napisała damquell to bardzo dobry pomysł...daj mu zadanie:)
takie sposoby z moim pierworodnym to nie przejdą. Jak zdanie to mama ma w nim uczestniczyć, czytać razem, malować razem, układać klocki razem. Przecież musi wykorzystać to, że mama nic nie robi tylko leży. :sorry::sorry::sorry: A poza tym miał dziś dzień śpiewania wymyślonych przez siebie piosenek. Uwielbiam go ale po dzisiejszych koncertach głowę mam jak szafarnia.
fogia to powrotu do zdrowia życzę
Fogia-zdrówka życzę
dzięki kochane

mykam do spania. Spokojnych snów życzę!

A ja wróciłam nie dawno ze spotkania ze znajomymi, ja już wróciłam, ale męża zostawiłam, będzie musiał jakoś sam dotrzeć.... Mam nadzieję, że nie będą za długo siedzieć, bo jutro będzie nie do życia....

Fogia - zdrówka życzę!!!

Też się robię już śpiąca... do jutra brzuchatki, słodkich snów:-D

A ja dopiero co wróciłam do domciu:-)
Obiad u wujka, później imprezka u psiapsiółki (tez ciężarówki) i padam...

Piszecie o jedzeniu...hmmm... aż wstyd napisać ile rzeczy dzisiaj jadłam (kaczkę w curry i cynamonie - to na obiados, ciasta - duże ilości, faworki, pizzę, mnóstwo owoców, chipsów i na koniec kakao). Czuję się jakbym miała zaraz pęknąć:-D
A jutro na obiad planuję zrobić z waszych przepisów piersi z kurczaka w maslance i krakersach ;-)

fogia - dużo dużo zdrówka kochana!

moncia napewno nikt Ci nie zazdrości tego jedzonka...ja tam takie uczty robię codziennie:) szczególnie kaczkę w curry i cynamonie:)

Ja uciekam już spać dobranoc:)

Witam się niestety nocą...
SOBOTNIE sprzatanko za mną:-)
Wpadł brat z dziewczyną na gofra hehe rano przywiózł gofrownice, a wieczorem juz wpadł zobaczyć jakie mi wyszły, stwierdził, ze pycha, ale tego CHYBA zepsuć nie mozna :-)

Powiem Wam, że jak planujecie zakup gofrownicy (bo ja tak, nie będę zawsze do brata dzwonić) to naprawdę polecam taką okrągłą w środku serduszka łącza się koncówkami i gofer wygląda jak kwiat, TeFaL u Nas 129zł kosztuje, dlatego wolę sie wstrzymac i kupić sobie lepszą, bo kiedyś moi rodzice kupili tańszą, normalną i była do wyrzucenia źle zapiekała i takie rozmokłe były, to było kilka lat temu może nawet z 8 lat ale nie ryzykowałabym z kupnem tych tanich :p ale pewnie takie macie a ja że nie mam to mysle, że nikt nie ma takiej :-D

Przepis na gofry wrzuce jutro, chociaz ja taki najprostszy z neta wzięłam :-)
damqelle - tak tak wrzyć przepis na gofry ziemniaczane, póki mam gofrownice to zrobie sobie hehe :-D

Znikam spać bo późno..., ale mi ta sobota zleciała, dobrze, że chociaż dziś ostatnia nocka męża, bo nie lubie spać sama :-/

Udanej niedzieli :p ja jutro rano szybki rosołek ugotuję i do kościółka może uda sie na 12tą hehe chociaz z moim wstawaniem ostatnio to różnie bywa:-D
DOBRANOC:-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana:-) u nas piekne sloneczko,chociaż szron na samochodach widzę.
Moja nocka była dziś okropna.ok. pólnocy obudziła mnie córcia z chłopakiem jak wracali z imprezki,potem Juleczka tak zaczęłą się kręcić i kopać ze za zadne skarby w świecie nie mogłam usnąć.dopiero jak otworzyłam okno to mi pomogło.a jeszcze skórcze w nogi mnie łapią.a w sumie magnez biore tylko w zestawie witamin.chyba zaczne dodatkowo łykac.
oj narobiłyście mi smaka tymi goframi,chyba zwędzę mamie gofrownice:-)

Fogia zdrówka zyczę,kuruj sie kochana

reklama
I ja witam z rana. My już po śniadaniu niestety dziś się nie przyjęło i wylądowalo w muszli....u nas słoneczko świeci ale jest mroźno. Mężuś jeszcze śpi bo wczoraj pracował do 4. Miłej niedzieli Wam życzę:)

Do góry