reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Cześć Dziewczynki:) witam z rana przesylam fotkę moich nowych firanek i proszę o opinie czy się podobają i ewentualne porady dot. zaslon:)

Uploaded with ImageShack.us

joasienka jestem z Tobą....może wcześniej uda Ci się pójść na to L-4?

Ostatnia edycja:
Ribi, bardzo ładnie:-)
Co do zasłon to ja akurat jestem anty- zasłonowa...nigdy nie przepadałam za nimi. Jakoś tak zawsze kojarzyły mi się z komunizmem i zakurzonymi, ciężkimi kotarami....brrrrr

Sama też nigdy nie zakładałam zasłon, a to z wyboru albo po prostu nie miałam takiej możliwości- mamy mieszkanie na poddaszu więc okna dachowe;-)
W jednym tylko pokoju jest normalne, balkonowe ale i tam nie zawiesiłabym zasłon, wystarczą rolety:-)

joasiab - to troszkę drogi płaszczyk - ale ważne, że jesteś zadowolona

martusia - życzymy powodzenia i powrotu do zdrowia dla miśka

Ribi firaneczki są świetne, ale ja chyba wolałabym ciut krótsze... ;-) Cudo

a co do piersi to ja UWAGA miałam rozmiar 75A - teraz wiem, że noszę stanik B - ale nie wiem jak to z ta rozmiarówką, wszyscy mówią, ze urosły - ja sie cieszę tyle, że nie chcę już mieć większych, takie starczą :tak:

jemy sobie śniadanko, mały kopie jak nie wiem
Niestety mimo takiej pogody muszę iść na miasto...wysłać L4 - ale cóż - spacerek dobrze zrobi

Dzień dobry :)

Ja byłam na badaniach, dzisiaj piłam tą glukozę. Nie było źle :) Spotkałam koleżankę, któa tez była na tym badaniu więc nam czas szybciej zleciał :)

Teraz już po śniadanku :)

Ribi mi tez się podoba firaneczka :) Ja tez nie mam zasłon nigdzie :) Gdyby nie to, że mieszkam na parterze to i firan bym nie miała :)

Idę się położyć, bo od 4 rano spać nie mogłam.

claudia jeżeli firany zostaną (czyli nie oddam ich) to będą skrócone i chcę je zrobić na koła bo teraz są na szelkach i tak sobie to wygląda....Myślałam żeby kupić do nich zasłony takie ecru albo ciemne prawie czarne bo chyba tylko gładkie będą dobrze wyglądały. Czerwone raczej nie....(mam wstawki czerwone w salonie) bo może być za dużo czerwieni.

malta ja też maam poddasze ale trochę wiecej "normalnych" okien:) w salonie to są te drzwi balkonowe, w pokoju dziecinnym okno i w sypialni też drzwi balkonowe....póki co firany wiszą tylko w salonie i to od wczoraj:)

gabriella - nasze dzieci to chyba prawie w tym samym wieku. mój z 11 marca :-)

dobrej nocki
Kaja 26 marca
ja 10 marca ;-)

jesli chodzi o piersi ja mam teraz jakos 90-95D ale sa fajne bo takie jędrne i na miejscu;) a co bedzie po karmieniu? nie chcę gwiżdżących :( (jak zdejmę stanik to jak gwizdną o ziemię...)
łoooooooooooooooooo ładniutki rozmiar

1. mój Mąż którego znam własciwie tyle co jest moim Mężem :) zawsze miał laski z a'la takim własnie biustem 80D np. biusty miały większe niż ja tyłek
aż poznał mnie
całe 70A lub 75 A
kupić na mnie stanik było :zawstydzona/y: wyzwaniem
w ciązy i podczas karmienia mieściłam się ślicznie w 75 B
nakupiłam ślicznych porządnych staników
ładniutko było, malutki jędrniutki biuścik -taki sterczący
a po rocznym karmieniu?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bez komentarza! sama sobie kojarzyłam się z zagłodzoną świnią żeby chamsko nie napisać maciorą :cool:

RIBI
mnie najbardziej podoba się wyjście na balkon, suwane duże drzwi
marzenie :)
ale to może za jakieś 10-15 lat :)

Ostatnia edycja:
Tyle się napisałam i jeden przypadkowy klik i wszystko zniknęło :((. Może uda mi się odtworzyć.

Ribi firanki ciekawe i myślę, że pasują do całości pokoju. Co do zasłonek to ja bym nie wieszała żadnych ale jeśli bardzo chcesz to może jakieś "nie za ciężkie" pod kolor kanapy?

Ja dziś odpoczywam od remontowych porządków ale będę musiała powoli szykować rzeczy do przeprowadzki. Na szczęście za dużo tego nie ma. Carri mój remont to głównie malowanie wszystkich pomieszczeń i drobne zmiany. Chcemy się tam jak najszybciej wprowadzić. Mieszkanie należy do mojego szwagra i siostry, którzy od 3 lat mieszkają w Walii i chyba nie planują powrotu a mieszkanie tak zapuścili ostatni lokatorzy, że bez tego nie dałoby się tam mieszkać.
Wygląda już całkiem przyjemnie. Pokój i przedpokój już pomalowane i częściowo wysprzątane. W kuchni została do pomalowania lamperia farbą olejną i do umycia szafki, które toną w tłustym kurzu. Trzeba jeszcze tylko pomalować łazienkę i ściany w małym pokoiku za kuchnią tzw. alkierzu, w kórym chcemy zrobić "pracownię" mojego męża tzn. wstawić tam biurko, komputer i szafkę - więcej się nie zmieści. Śmieję się, że tam będzie uciekał w pracę jak będzie miał mnie dość.
Na sobotę umówiłam się z siostrą na mycie okien a w przyszłym tygodniu przeprowadzka. Hurra!!!

Dziewczyny muszę się podzielić jeszcze z Wami moim wczorajszym zakupem. Kupiłam sobie szelki... Miałam już dość wiecznie zsuwających mi się z tyłka jeansów ciążowych. Noszę je pod bluzką ale od razu czuję się lepiej. A co tam najważniejsza moja i maleństwa wygoda :).

Witam sie w ten pochmurny srodek tygodnia, o dziwo mówia w tvn ze w calym kraju ma byc pogodne - jednak poki co jest szarawo:crazy:

Ja dzis wstałam wczesniej bo mialam pic glukoze ale okazało ze mam sie zgłosic za tydzien...

Gabriello jeszcze raz napisze ze mam nadzieje ze taki brzuchol bede miala w 9miesiecucciazy , bo Twój był poprostu boski !!:-)

Martusia29 zdrówka zycze dla synusia!! Oj mojemu nóz w kieszeni sie otwiera
jak tylko mowa jest o słuzbie zdrowia, zwłaszcza jak male dzieci choruja a tu trzeba cczekac !!:wściekła/y:

Klaudoos no prosze ale masz duze piersi:tak:Maz zapewne ma na czym oko zawiesic ;-)

Mój maz tez zadowolony jest z moich piersi, teraz jednak czasem "sie boi bym go w nocy nimi nie przydusiła" - taki z niego zartownis :laugh2:

Moncia to masz super ekstra sasiadke:) Pogratulowac tylko:-)

Joasienka1 jeszcze troszke i bedzie grudzien, wtedy sobie dychniesz :sorry:
A co do przedpokoju - mam nadzieje ze jakies fotki zapodasz :happy:

Ribi fieraneczki masz ciekawe , co do zasłon no cóz widziałabym tylko takie
ktore by podkresliły ładnie okno, ale bez zbednej przesady, zasłonki takie ktore by sprawiły zeby to nie wygladało zbyt pusto...Jak cos znjade to Ci
pokaze

No nic zmykam narazie do meza, zanim pojdzie do pracy:-)

reklama
Ribi - dzięki, ale raczej szans nie ma, no chyba ze mnie przypili jakieś choróbsko to się zastanawiać nie będę.
co do zasłon, ja wolę krótkie ale wzór ciekawy :-)
Carri - fotki zapodam jak powiesimy wieszaki itp :-)
ciekawa jestem Waszej reakcji, mój maż przerażony jest :-)

Ostatnia edycja:
Do góry