reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Gabriella suuper brzusio:-)

co do karmienia to ja córcię karmiłam miesiąc,za to synuś do 3 lat latał za cycem;-).a ile było krzyku i awantur przy odstawianiu i zasypianiu ...oj...
ja osobiście pierwszy raz słyszę o takiej butelce,muszę się za tym rozejezec ,bo może być przydatna

Witajcie dziewczyny :) Ja tak ostatnio jak po ogień wpadam i ciężko mi już do tyłu nadrobić zaległości. Mam nadzieję że mi wybaczycie. Coraz trudniej mi się poruszać, żylaki w pachwinach tak palą że chodzenie jest już prawie niemożliwe. Do tego coraz częściej nieprzespane noce i wstrętne skurcze łydek po których cały dzień mięśnie bolą i zgaga. A najlepsze jest to że nadal będę twierdzić że ciąża to najwspanialszy okres w życiu kobiety.
Tak pokrótce
Karmić piersią chcę bardzo - uwielbiam to uczucie, choć przyznam że na początku były łzy i czarna rozpacz. Za każdym razem jak mała chwytała sutka - zaciskałam zęby by nie krzyknąć z bólu. A potem już było miło. Też uważam że nie ma znaczenia dla zdrowia dziecka sposób karmienia i niepotrzebnie się takie rzeczy opowiada. Inna sprawa że mojej szwagierce nie chciało się piersią karmić i ja jej zupełnie nie rozumiałam bo dla mnie to było bardzo ważne.
Z tą zgagą to też jakaś bzdura jest - zgaga powstaje w naszym żołądku i smaki dziecka nie mają tu nic do tego tylko ucisk na żołądek rosnącego maluszka. Można ograniczyć trochę to uczucie zmniejszając porcje jedzenia żeby kwasy zdążyły trawić i nie wracały do przełyku, jeść potrawy łatwostrawne i rzadziej się schylać, unikać leżenia na płasko i zaraz po jedzeniu. Dużo zależy od tego jak umiejscowiona jest macica i dzieciątko - jedne mają nacisk na żołądek inne na pęcherz.
co do mięśni kegla - starałam się ale mi nie wychodzi :( jak już idę sikać to choćbym nie wiem jak zaciskała mięśnie to normalnie nie wiem którędy leci, a w innych sytuacjach zapominam

Właśnie się wymądrzałam na temat zgagi i zeżarłam michę bogracza - to mi da teraz popalić ;)

fajnie że się odezwałaś
ja akurat sobie grysik wcinam heheh
deserek musi być

na obiadek pomidorowa i może coś na drugie danie ale nie wiem jeszcze

jaaaki brzusio!~!!!!! haha ;)

claudia- specjalnie nie trzeba sie obchodzic z tymi butelkami;) spokojnie.
ja tez mam butelki i to zanim bylam w ciazy dostalam 2! mam aventa małą i srednia, oraz srednia TT, a teraz dostalam kilka szklanych NUKa

gabriella ale mega brzuch....w którym to mcu? Ja Wam dziewczyni powiem, że mój brzuch nie wygląda nawet na ciążowy :( wygląda jakbym się obżarła i tyle. Ale wiem wszystko zależy od kobiety i jej budowy.

Ja właśnie posprzątałam teraz zżeram jabłecznik na ciepło a zaraz chyba coś na obiad muszę wymyśleć.

joasiab ta babka ktora sprzedała ten płaszczy to jakaś niepoważna....powinna na aucji napisać: śmierdzący pięny płaszczyk doo sprzedania.....

jaaaki brzusio!~!!!!! haha ;)

claudia- specjalnie nie trzeba sie obchodzic z tymi butelkami;) spokojnie.
ja tez mam butelki i to zanim bylam w ciazy dostalam 2! mam aventa małą i srednia, oraz srednia TT, a teraz dostalam kilka szklanych NUKa

tak pytam bo ma jakąś rurkę w środku i dlatego mnie to dziwiło

nie wiem czy butelki TT (tommee tippee) sa antykolkowe ale polecam! jak dla mnie osobiście rewelka!
ja również polecam... bubek tylko z tych pił... zreszą pod tym wzgledem nic sie nie zmieniło! a brzusio miałas super.. ale powiem Ci szczeze ze mój to wygladał tak jakos okrągło... a twoj to taki spiczasty ( moze spiczaste są na dziewczynki) bo teraz moj tez jest okrągły:p
damqelle - tez ma te h... skurcze łydek.. zresztą jak mnie złapał w niedzele rano w prawej łydce to do teraz kuleje...
a ze mnie misiek to ma dzis ubaw.. wysłałam mu liste zakupów... : kup jakas wędlinke, 3 kiti katy dla mnie, poł kilo michałków, czekolade milke łaciatą... i to koniec listy :p juz nie moge sie doczekac kiedy to wszytsko schrupie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez uzywalam butelek TT i u nas bardzo sie sprawdzily :tak:
Skurcze lydek tez mialam, ale na szczescie po magnezie przeszly ;) Mam nadzieje, ze juz sie nie pojawia, bo to strasznie meczace jest...

gabriella pokazny mialas brzuszek :-D

Do góry