reklama
Gabriella suuper brzusio:-)
co do karmienia to ja córcię karmiłam miesiąc,za to synuś do 3 lat latał za cycem;-).a ile było krzyku i awantur przy odstawianiu i zasypianiu ...oj...
ja osobiście pierwszy raz słyszę o takiej butelce,muszę się za tym rozejezec ,bo może być przydatna
co do karmienia to ja córcię karmiłam miesiąc,za to synuś do 3 lat latał za cycem;-).a ile było krzyku i awantur przy odstawianiu i zasypianiu ...oj...
ja osobiście pierwszy raz słyszę o takiej butelce,muszę się za tym rozejezec ,bo może być przydatna
C
claudia4you
Gość
brzucho jak nic
Witajcie dziewczyny Ja tak ostatnio jak po ogień wpadam i ciężko mi już do tyłu nadrobić zaległości. Mam nadzieję że mi wybaczycie. Coraz trudniej mi się poruszać, żylaki w pachwinach tak palą że chodzenie jest już prawie niemożliwe. Do tego coraz częściej nieprzespane noce i wstrętne skurcze łydek po których cały dzień mięśnie bolą i zgaga. A najlepsze jest to że nadal będę twierdzić że ciąża to najwspanialszy okres w życiu kobiety.
Tak pokrótce
Karmić piersią chcę bardzo - uwielbiam to uczucie, choć przyznam że na początku były łzy i czarna rozpacz. Za każdym razem jak mała chwytała sutka - zaciskałam zęby by nie krzyknąć z bólu. A potem już było miło. Też uważam że nie ma znaczenia dla zdrowia dziecka sposób karmienia i niepotrzebnie się takie rzeczy opowiada. Inna sprawa że mojej szwagierce nie chciało się piersią karmić i ja jej zupełnie nie rozumiałam bo dla mnie to było bardzo ważne.
Z tą zgagą to też jakaś bzdura jest - zgaga powstaje w naszym żołądku i smaki dziecka nie mają tu nic do tego tylko ucisk na żołądek rosnącego maluszka. Można ograniczyć trochę to uczucie zmniejszając porcje jedzenia żeby kwasy zdążyły trawić i nie wracały do przełyku, jeść potrawy łatwostrawne i rzadziej się schylać, unikać leżenia na płasko i zaraz po jedzeniu. Dużo zależy od tego jak umiejscowiona jest macica i dzieciątko - jedne mają nacisk na żołądek inne na pęcherz.
co do mięśni kegla - starałam się ale mi nie wychodzi jak już idę sikać to choćbym nie wiem jak zaciskała mięśnie to normalnie nie wiem którędy leci, a w innych sytuacjach zapominam
Właśnie się wymądrzałam na temat zgagi i zeżarłam michę bogracza - to mi da teraz popalić
Tak pokrótce
Karmić piersią chcę bardzo - uwielbiam to uczucie, choć przyznam że na początku były łzy i czarna rozpacz. Za każdym razem jak mała chwytała sutka - zaciskałam zęby by nie krzyknąć z bólu. A potem już było miło. Też uważam że nie ma znaczenia dla zdrowia dziecka sposób karmienia i niepotrzebnie się takie rzeczy opowiada. Inna sprawa że mojej szwagierce nie chciało się piersią karmić i ja jej zupełnie nie rozumiałam bo dla mnie to było bardzo ważne.
Z tą zgagą to też jakaś bzdura jest - zgaga powstaje w naszym żołądku i smaki dziecka nie mają tu nic do tego tylko ucisk na żołądek rosnącego maluszka. Można ograniczyć trochę to uczucie zmniejszając porcje jedzenia żeby kwasy zdążyły trawić i nie wracały do przełyku, jeść potrawy łatwostrawne i rzadziej się schylać, unikać leżenia na płasko i zaraz po jedzeniu. Dużo zależy od tego jak umiejscowiona jest macica i dzieciątko - jedne mają nacisk na żołądek inne na pęcherz.
co do mięśni kegla - starałam się ale mi nie wychodzi jak już idę sikać to choćbym nie wiem jak zaciskała mięśnie to normalnie nie wiem którędy leci, a w innych sytuacjach zapominam
Właśnie się wymądrzałam na temat zgagi i zeżarłam michę bogracza - to mi da teraz popalić
C
claudia4you
Gość
fajnie że się odezwałaś
ja akurat sobie grysik wcinam heheh
deserek musi być
na obiadek pomidorowa i może coś na drugie danie ale nie wiem jeszcze
ja akurat sobie grysik wcinam heheh
deserek musi być
na obiadek pomidorowa i może coś na drugie danie ale nie wiem jeszcze
jaaaki brzusio!~!!!!! haha
claudia- specjalnie nie trzeba sie obchodzic z tymi butelkami spokojnie.
ja tez mam butelki i to zanim bylam w ciazy dostalam 2! mam aventa małą i srednia, oraz srednia TT, a teraz dostalam kilka szklanych NUKa
ja tez mam butelki i to zanim bylam w ciazy dostalam 2! mam aventa małą i srednia, oraz srednia TT, a teraz dostalam kilka szklanych NUKa
gabriella ale mega brzuch....w którym to mcu? Ja Wam dziewczyni powiem, że mój brzuch nie wygląda nawet na ciążowy wygląda jakbym się obżarła i tyle. Ale wiem wszystko zależy od kobiety i jej budowy.
Ja właśnie posprzątałam teraz zżeram jabłecznik na ciepło a zaraz chyba coś na obiad muszę wymyśleć.
joasiab ta babka ktora sprzedała ten płaszczy to jakaś niepoważna....powinna na aucji napisać: śmierdzący pięny płaszczyk doo sprzedania.....
Ja właśnie posprzątałam teraz zżeram jabłecznik na ciepło a zaraz chyba coś na obiad muszę wymyśleć.
joasiab ta babka ktora sprzedała ten płaszczy to jakaś niepoważna....powinna na aucji napisać: śmierdzący pięny płaszczyk doo sprzedania.....
C
claudia4you
Gość
jaaaki brzusio!~!!!!! haha
tak pytam bo ma jakąś rurkę w środku i dlatego mnie to dziwiło
b_iala
Fanka BB :)
ja również polecam... bubek tylko z tych pił... zreszą pod tym wzgledem nic sie nie zmieniło! a brzusio miałas super.. ale powiem Ci szczeze ze mój to wygladał tak jakos okrągło... a twoj to taki spiczasty ( moze spiczaste są na dziewczynki) bo teraz moj tez jest okrągłynie wiem czy butelki TT (tommee tippee) sa antykolkowe ale polecam! jak dla mnie osobiście rewelka!
damqelle - tez ma te h... skurcze łydek.. zresztą jak mnie złapał w niedzele rano w prawej łydce to do teraz kuleje...
a ze mnie misiek to ma dzis ubaw.. wysłałam mu liste zakupów... : kup jakas wędlinke, 3 kiti katy dla mnie, poł kilo michałków, czekolade milke łaciatą... i to koniec listy juz nie moge sie doczekac kiedy to wszytsko schrupie
Ostatnia edycja:
reklama
Madlen80
Fanka BB :)
Ja tez uzywalam butelek TT i u nas bardzo sie sprawdzily
Skurcze lydek tez mialam, ale na szczescie po magnezie przeszly Mam nadzieje, ze juz sie nie pojawia, bo to strasznie meczace jest...
gabriella pokazny mialas brzuszek
Skurcze lydek tez mialam, ale na szczescie po magnezie przeszly Mam nadzieje, ze juz sie nie pojawia, bo to strasznie meczace jest...
gabriella pokazny mialas brzuszek
Podziel się: