reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam was z rana!
Mam pytanie, orientujecie się może jak długo czeka sie na pieniądze z ZUS-u? Na zwolnieniu jetem od połowy sierpnia i tak się zastanawiam kiedy jakaś kaska przyjdzie, bo nie ukrywam że by sie przydała...

reklama
cześć dziewczynki:-)
normalnie podziwiam Was ze wytrzymujecie tak długo wieczorem.Ja 21 i juz ledwo na oczy patrzę.za to w nocy budzę się i spac nie mogę.dzis jeszcze sniły mi się koty ,że je ze schodów zrzucałam,a jeden miał oderwane dwie łapki brrr..istne koszmary...
a rano ledwo wstałam żeby dzieciaki do szkoły budzić.
dzis mam luzny dzionek także na obiadek serwuję kotleciki mielone i buraczki.a zaraz idę sobie puzzle ukałdać ,bo dostałam na prezent 1500 szt ''most londyński'',ale fajna zabawa mnie czeka:tak:
b_iała duzo zdrówka:-)
u nas piękne słonko,ale w cieniu jeszcze szron na trawce.taka pogoda może być ,aby nie padało

ps. PYTANKO
jak się tu na forum wstawi foto to mozna je za dzień dwa np. edytując swojego posta usunąć? czy trzeba zostawić? wie ktoś jak to w regulaminie jest bo ja jakoś "znaleźć nie mogę"
a nie chciałabym wstawic-usunąć i potem dostać "naganę" :-p

Pewnie, że możesz tak zrobić :) Tego w regulaminie nie ma, bo wogóle taka myśl mi nie przyszła, że możnaby komuś za edytowanie własnego posta dawać upomnienia :)

Poza tym witajcie dziewczynki :)
Chyba dzisiaj pojedziemy z Nicole do lekarza bo znowu całą noc się męczyła z kaszlem. Teraz jest już lepiej ale pewnie na wieczór znowuż ją dopadnie...
Poza tym nie mam pojęcia co na obiad zrobić...
Idę poszperać na stronkach kulinarnych, może coś smakowitego mi wpadnie w oko :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam was z rana!
Mam pytanie, orientujecie się może jak długo czeka sie na pieniądze z ZUS-u? Na zwolnieniu jetem od połowy sierpnia i tak się zastanawiam kiedy jakaś kaska przyjdzie, bo nie ukrywam że by sie przydała...
juz powinnas dostac... zadzwon do zusu i sie zapytaj powinni Ci przez tel udzielic takiej odpowiedzi .. ... bo moze pracodawca jeszcze twojego zwolnienia nie dowiózł kolezanka miała własnie taką sytuacje ze pracodawca zwolnienia nie dowiózł i zus temu jej nie wypłacał.. poznije wszytsko uregulowali ...:)

hej NIUSIA!! JA JESTEM OD 8 SIERPNIA I DOPIERO W OSTATNI PIĄTEK PIENIĄŻKI WYSZŁY Z ZUSU..... niby do 30 dni od otrzymania zwolnienia ..U mnie to tyle trwało, bo księgowa zbyt późno wysłała, a poza tym sprawdzali pracodawce i mnie, trzeba było im wysłać dokumenty o które prosili , na których rozpatrzenie mają znowu do 30 dni..a ja dziś też leżę w łóżku, obiadek zrobiłam wczoraj na dziś, pyszną rybkę po hawajsku, już się na pewno przegryzła,:) będzie z ryżem i surówką:) ogólnie to od wczoraj boli mnie głowa..i dziś mam lekki katar, boję się że się przeziębię....:/ muszę sobie kupić jakieś fajne buciki na jesień zimę, może dzisiaj podjedziemy..? nakupiłam sobie też kwiatów , teraz muszę zainwestować w doniczki i ziemię, poprzesadzać, przynajmniej mam zajęcie na czas ciąży:)

Joasiab - śliczne foteczki :tak: do,końca chyba nie wiadomo jak z tą zgagą. Moja koleżanka miała okropną - a córa się łysa urodziła :sorry2:

gabriela
właśnie u nas tak jest w służbie zdrowia - zawsze coś nie tak !!!

Ribi - miłych zakupów

b_iala - kuruj się i zdrowiej nam szybciutko - a co do octu - to śmierdząca sprawa :-D ale to co się wydaje okropne przeważnie pomaga :tak:

- u nas straszna mgła i zimno, a ja muszę potem na pocztę iść wysłać L4 - bry

- a z tymi brodawkami to na razie chyba póki mi nic nie leci to chyba nie muszę się bać?
czasem bolą tylko , a dostałam dwa komplety nasutników do karmienia, może się przydadzą

- trzeba mi też coś na obiadek wymyślić, ale jeszcze nie wiem
- spadam robić śniadanko

biala i Tysia dzięki za odpowiedź! Wygląda na to że chyba muszę zadzwonić do ZUS-u i sie upomnieć, bo z tego co wiem, to u mnie nie było żadnych problemów, nic nie sprawdzali ani nie kazali dosyłąć żadnych dokumentów wiec chyba pieniążki powinny już byc! Ale to już tak jest że jak oni czegoś potrzebują to trzeba im dostarczać natychmiast, bo jak nie to wielkie problemy, a jak mają pieniądze wypłacić to nigdy im sie nie spieszy...

Witam was z rana!

niusia87 ja jestem na L4 od początku wrzesnia i również pieniążków z ZUSu ani widu, ani słychu...pomimo tego że zwolnienie dostarczałam zawsze nastepnego dnia do ZUSu osobiście.
Mam własną DG więc może u mnie też jest inaczej...podobno ZUS ma 30 dni od momentu zapłacenia ostatnich składek, oczywiście mówię tu o osobach mających swoje firmy.

No i czekam i czekam, i może na Gwiazdkę się doczekam...:szok:

reklama
Czesc dziewczyny!
chyba i ja zakupie sobie jakas masc do brodawek bo jakos przerazajaco brzmia te niektore opowiesci wiec wolalabym zeby mnie to nie spotkalo.. :) Musze sie zaraz wybrac po jakies zakupy na obiad i chyba nawet dodatkowo ciasto dzisiaj zrobie bo juz dawno nic slodkiego nie bylo;)
Cisnienie sobie mierzylam i nie mam wysokiego wiec mala kawke moge wypic:) milego dnia!

Do góry