Hej girls
spałam dziś do 9
Mam idealnego syna, leżał sobie obok mnie i czytał książeczki, był głodny poszedł i wziął Actimel, wypił i dalej leżał z książeczkami. A o 9 obudził mnie słowami "no mamusiu dosyć tego spania, wstawaj bo chcę śniadanko".
mam sporo szczęścia, że w takich chwilach nie przychodzą mu do głowy żadne głupie pomysły ale generalnie zauważyłam, że potrafi się sam sobą zająć w rozsądny sposób obym tylko była w tym samym pokoju co on. Wiadomo, że najlepiej jak mamusia szaleje z nim w zabawie ale ja nie mogę to problemu nie ma.
mi moj maz kupil oslonki na piersi aventa, mam nadzieje ze ewentualnie sie sprawdza. mojej kolezance odpadl sutek- zostal u malej w buzi, full krwi a bol nieporownywalny z porodem
masakra.. dobra ide spac.. mam nadzieje ze zasne bo moj na szkoleniu a ja samiutka w domu.. oczywiscie posrana jestem ze strachu boje sie ze ktos sie bedzie wlamywal
ja tym razem też mam w planach zakupić te osłonki w nadziei, że tym razem się przydadzą.
U mnie też niewiele brakowało, a byłoby tak jak u Twojej koleżanki, nawet nie było jak dać odpocząć brodawkom bo przecież dziecko głodne, płacze.......
A z tymi nocnymi schizami to jak ja Cię dobrze rozumiem......
W tym mieszkaniu mamy luzik bo są podwójne drzwi ale za to ubzdurałam sobie, że włamywacz wejdzie balkonem. Mieszkamy na 1 piętrze, a sąsiedzi z parteru mają kraty.
Jak byłam wczoraj na SR to zapytałam się połoznej o te brodawki (byłam akuratnie po wizycie u ginka). Powiedziała mi, że lekarz przepisał mi bardzo dobra maść i na tym etapie ciąży mogę już sobie raz dziennie smarować brodawki Maltanem. Na razie tylko smarowac delikatnie - dzieki temu beda przygotowane i nie popekane ani podraznione po porodzie. Natomiast powiedziala mi, ze po porodzie powinnam smarowac brodawki grubo ta mascia i nalozyc gazik jalowy i na to stanik i tak miec taki "kompres" do nastepnego karmienia.
Położna mówiła mi, że już po porodzie można stosować Bepanthen - teraz lepszy (delikatniejszy) bedzie Maltan, bo teraz nie ma potrzeby robic kompresów na brodawki.
no to ok, to będę go stosować, dzięki
Dzisiaj postaram się napisac co i jak bylo na SR. Napisze wam jak karmic dziecko aby nie bolaly brodawki (czyli jak je znieczulic
)
jeśli możesz to zapytaj jak przygotować brodawki do karmienia, już w czasie ciąży. Może doradzą coś nowego.
Ja to mam okropna zgagę, ale rennie mi pomaga więc spoko
Podobno jak kobieta w ciąży ma zgagę to dziecko ma dużo włosków na głowie
Może coś w tym jest bo ja przy Wiki miałam okropną zgagę i jak się urodziła miała takie włoski
też o tym słyszałam ale zawsze traktowałam jako jeden z zabobonów. Chociaż Filip urodził się z bujną czupryną, a zgaga mnie męczyła jak cholerka.
ja będę pomału zmykać. Czekam tylko aż skończy się prać i wybywamy z domku. Muszę w końcu zawieźć swoje zwolnienia bo jutro mija 7 dni od wystawienia. Pasowałoby też zrobić zakupy bo mój M. jutro przyjedzie do domu. :-) No i Fifi potrzebuje butów więc pewnie zahaczymy o jakiś obuwniczy.