reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

fogia to ja czekam na info od Ciebie...nawet nie wiedziałam że splot też ma znaczenie...wiesz każdy chwali swoją chustę(chodzi o producentów) a najlepiej pogadać z kimś kto się naprawdę zna.
Ribi jak chcesz to daj mi swojego maila, wyślę Ci to co mam na ten temat.

Aha, dziewczynki - dla tych co już "kropelkuje" się siara - mi lekarz przepisał maść Maltan i powiedział, żeby już sobie raz dziennie smarować brodawki, aby po porodzie były - cytuje lekarza - "śliczne" (cokolwiek miał na myśli) :-D
no właśnie tylko co to znaczy to "śliczne"?
Dziewczyny, które chodzą do SR zapytajcie proszę jak dbać o te brodawki i co z nimi robić w razie problemów. Ja potwornie umęczyłam się przy karmieniu Filipa, mimo że mały był przystawiany prawidłowo to moje b. są tak słabe, że przechodziłam horror.

reklama
fogia no ja tak samo mialam, jeden horror! Raz nawet sie zdarzylo, synek jak napil sie mleka to ulal je troszke z krwia... :szok:U mnie pomogla masc Bepanthen oraz mialam taka masc Lansinoh kupiona w Anglii /widze , ze w Polsce tez mozna ja dostac, chocby na allegro/. No i zaciskanie zebow pomagalo:baffled:

Ostatnia edycja:
aniwar możesz spróbować jeszcze mleko i żelki też nieraz pomagają...:)

no ja własnie wcześniej mleka to na potęge piłam i faktycznie pomagało jak balsam na gardlo. Zgage mam w sumie od samego poczatku ciąży jak dzidzius był jeszcze fasolką więc juz mnie troche męczy:/po mleku to juz mi czasami niedobrze było tyle go pilam.

witajcie wieczorem,
klaudios - szkoła rodzenia istnieje od 10 lat, jest na Zbożowej 2/1.
prowadząca położna pracuje w zawodzie już 27 lat więc myślę że wie co mówi także odnośnie zgagi.
u mnie i innych dziewczyn się sprawdziło, ale wiadomo każdy przypadek jest inny.
hihi to sie dowiedzialam od Ciebie dopiero;) a pomieszkiwalam z moim przez 2 lata na Zbozowej;)

fogia no ja tak samo mialam, jeden horror! Raz nawet sie zdarzylo, synek jak napil sie mleka to ulal je troszke z krwia... :szok:U mnie pomogla masc Bepanthen oraz mialam taka masc Lansinoh kupiona w Anglii /widze , ze w Polsce tez mozna ja dostac, chocby na allegro/. No i zaciskanie zebow pomagalo:baffled:
czyli bepanthenem juz mozna smarowac? bo wlasnie wczoraj kupilam, to moze zaczne.. w ogole moj sutek lewy rozni sie od prawego- jest bardzoej wydajny;) no i z niego mi leci.. w ogole sluchajcie dziewuszki wstydze sie jak nie wiem co, bo sutki mi tak dretwieja- stercza ze wstydze sie czasem komus otworzyc drzwi, a czesto musze otwierac kurierowi lub listonoszowi;/ nie zdaze zalozyc bluzy nawet a tu 2 antenki, no i zawsze zaslaniam sie reka..hmmm.. a moj mezus podjarany oczywiscie;)

klaudoos w pierwszej ciazy nie smarowalam przed porodem masciami, ale wydaje mi sie ze wlasnie mozna, no skoro smaruje sie podczas karmienia to dlaczego teraz nie? A moze cos pomoze... Jeszcze ulotke warto przeczytac przed zastosowaniem.

Zycze dobrej nocki i kolorowych snow :)

Ostatnia edycja:
Gratuluję dziewczynom udanych wizyt :-) ja mam w środę po południu, nie mogę się doczekać :-)

Martusia29 - kiedyś miałam Ci napisac nazwę firmy farb, pottem zapomniałam a dziś mi mąz w piwnicy sprawdził: BECKERS-Flamenco (kolor czerwony); a jesli chodzi o mrozonki z bierdonki sa ok, tydzień temu jedlismy z mężem krewetki mniam :-) wykorzystalm przepis z tyłu opakowania smaczną kolacje żeśmy mieli ;-)

Madlen80 - bepanthen stosowala przyjaciółka, mówiła, że działa, nawet mi przywiozła, bo jej zostały opakowania, a stwierdziła, że szkoda żeby się przeterminowały:-)

Odpisalabym każdej z Was, ale leżę juz w łózku z laptopikiem, nie mam kartki i długopisa więc nie zanotowałam sobie, której co napisać i zapomniałam
... oczka mi sie kleją, więc...

Dobranoc ;-) tak mnie dziś kopie i boksuje synuś, że az nadziwić się nie mogę że on cały dzien się rusza, zamiast spać:-)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Idę już leżeć, bo późno - dobrej nocki
Bolą mnie kolana, bo trochę chodziłam dzisiaj
a mały chyba teraz nie da zasnąć, ale przynajmniej się położę

reklama
Do góry