reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

to ja Wam powiem, że mnie wszyscy i lekarze ginekolodzy i lekarz ogólny mówił, że w ciąży ma sie
zgagę
nie od tego co się je! tylko od tego, że im dziecko większe tym bardziej dusi na narządy czyli żołądek!
że nasilenie zależy od tego jak dziecko duże, jak się wierci itd.itd.itd.

mnie osobiście na ewentualne napady zgagi pomaga ...........woda
pije wodę "tonami" jak mam zgagę
jak nie mam pije szklankami :)
zawsze pomaga!!!

To prawda, zgadzam się, tak samo mi lekarz powiedział:-)
Zgagę mamy od poczatku ciązy, im dziecko wieksze tym większą.
Niektórzy maja zgagę od zawsze, a niektórzy tak jak ja pojawiła się dopiero w ciąży :-)
Oczywiście sa dzieci, które nie uciskaja niczego w brzusiu mamusi i wtedy taka mama zgagi nie ma :-) jak ja miałam kilka pierwszych razy to było mi niedobrze, dzwigało mi wszystko z żołądka, czułam palenie w przełyku, ale nie wiedziałam, że to zgaga!
Witam się z Wami miałam dzisiaj zabiegany dzień, pospałam dlużej, potem obiadek, cztery prania zrobiłam, kurze poscierałam, był uczeń na korepetycjach i teraz wieczorem Was nadrabiam, a że dużo pisałyście to troszku zeszło :-)
Teraz czekam na "M jak Miłość", mąż na noc do pracy idzie, więc położę się wczesniej spać :-) odpoczne sobie :-)
Mam nadzieje że rogal przyjdzie jutro :-) dziś miał ten Pan wysłac,tak mi w mailu napisał, bo w czwartek poszlo zamówienie do szwalni dopiero, nie wiedziałam, że oni szyją dopiero po zamówieniu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej laski, matko ile mam nadrabiania.
mam nadzieje, ze u was wszystko w porzadku bo szans na nadrobienie raczej nie mam. miska wczoraj w nocy dala mi w kosc bo od 2 do 5 nie spala a w ciagu dnia nie odespala tych godzin wiec mialam nadzieje, ze usnie dzis bez problemu. niestety pomylilam sie i jestem padnieta. milej nocki mamusie buziaczki zmylam spac

hej laski, matko ile mam nadrabiania.
mam nadzieje, ze u was wszystko w porzadku bo szans na nadrobienie raczej nie mam. miska wczoraj w nocy dala mi w kosc bo od 2 do 5 nie spala a w ciagu dnia nie odespala tych godzin wiec mialam nadzieje, ze usnie dzis bez problemu. niestety pomylilam sie i jestem padnieta. milej nocki mamusie buziaczki zmylam spac

Fajnie, ze się odezwałaś

z tą zgagą to chyba tak jest w ciąży - że niektórzy mają bez względu na to co jedzą...

ja nigdy nie miałam tylko w ciąży... w pierwszej od drugiego trymestru i teraz tak samo..
czasami masakra... tydzień temu miałam prawie non stop. w tym tygodniu akurat (odpukać) jeszcze nie miałam... potworne uczucie. nic nie pomaga... czasem trochę sok jabłkowy lub jabłko

Ribi - zachęciłas mnie do kupna gofrownicy :-D właśnie szukam :-D

a mnie strasznie głowa rozbolała.....i zastanawiam się czy nie łyknąć jakiegoś panadolu jak nie przejdzie... nie chce zaszkodzić dzidzi..właśnie sprzedaliśmy autko, szkoda..ale trzeba kupić większe, bo się nie pomieścimy, mała mi dzisiaj szaleje że hooo, dostaję mi się po jajnikach:p co do zgagi to ja nie mam cały czas, ale już 3/4razy się zdarzyło , szczególnie na noc , to później ciężko z zaśnięciem..polecam wodę z cytrynką, mi pomaga, lub vermuta, ale to jest takie winko mocno ziołowe, łyżkę stołową się piję, to jest sposób mojej mamy i babci, ja wypiłam raz łyka, rzeczywiście działa, ale mam wyrzuty , bo to alkohol, a tu zdania są podzielone. Niedawno sie dowiedziałam, że wyszły już w piątek pieniądze z zus, jestem od sierpnia na zwolnieniu a jeszcze nie wypłacili mi ani grosza!!wrrrr...
A I W OGÓLE ZASTANAWIAM SIĘ NAD ZMIANĄ LEKARZA dość POWAŻNIE, czy dziewczyny z Bielska i okolic mogą kogoś polecić? :)

Filipciuch już "śpiosia". :-)

ja też zaraz zmykam do wyrka, padam na pysk.

fogia a patrzylaś już za chustami? Też jesttem zainteresowana ale sie zastanawiam co i jak. Podobno najlepsze są tkane....
patrzyłam, raczej będę się decydować właśnie na tkaną i to splotem skośnokrzyżowym. Co prawda jest to kawał materiału i podobno trzeba poświęcić chwilę na naukę zawiązywania ale z drugiej strony jest podobno najlepsza bo można ją stosować od narodzin aż do 20 kg wagi dziecka. Nadaje się do rodzica o każdej posturze (co przy moich fałdkach ma znaczenie;-)). Jak już będę po spotkaniu z fachowcem to przekażę Wam resztę szczegółów.

a ja wlasnie wsadzilam jablecznik do pieca....60 minut....i mniam pewnie pojdzie polowa blachy na gorąco:)

fogia to ja czekam na info od Ciebie...nawet nie wiedziałam że splot też ma znaczenie...wiesz każdy chwali swoją chustę(chodzi o producentów) a najlepiej pogadać z kimś kto się naprawdę zna.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-)
ja dzis prawie cały dzień przespałam, nie wiem jak usne w nocy:-/
Tez wiem cos o zgadze. Jak w zeszlym tygodniu byłam w szpitalu to zgaga meczyła mnie okropnie i izapytałam polożne czy moge cos na to brać...bo nic mi już nie pomagało i okazało sie że można brać reniee...mówie wam jaka ulga, teraz jak mnie dopada to od razu biore i mozna jakos funkcjonować...bo momenatmi to mnie tak paliła że az lzy w oczach mialam.

Hej Kobietki
ale duża produkcja...dopiero nadrobiłam:-)
Ja miałam urwanie głowy
dziś od rana załatwianie spraw na mieście,później kontrola u ginka,a jak wróciłam okazało się ze miś ma prawie 40'C gorączki i dawaj do lekarza.:baffled:
Dalej boli go ucho,lekarz zdziwił się ze po augumentin-ie mu nie przeszlo,dostał inny antybiotyk i skierowanie do laryngologa......jutro z rana zadzwonię zapiszę go ciekawe na kiedy wizyta.Wiecie ze nikt nas nie chciał przepuścic........normalie taka znieczulica....mówię synek ma wysoka temp.prawie 40'Cgorączki,widzą ze ja w ciązy i nic(a nie powiem aby po kims było widać ze obłożnie chory),baba z recepcji rozkłada ręce ona nic nie poradzi...siedź i czekaj....no już myślalam ze się tam poryczę...bo dziecka mi było szkoda.
Wizyta u ginka ok-ucieszył sie moją dobrą glukozą,krew też niczego sobie...waga też...przytylam 1 kg przez ostatnie 3 tyg..nie opycham się słodyczami to i nie 5 kg tylko 1kg
Dzidzia ok,jak mi badał szyjkę to stwierdził ze pcha głowę:)tak ze głową w dół maluszek jest....i umówiliśmy się na usg na 3 listopada....wreszcie bedzie wiadomo kto u mnie zamieszkal.

Tysia-wrzuć przepis na tą rybcię po hawajsku...chętnie zjem:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry