Blondi84
Mamusia Maciusia :)
to ja Wam powiem, że mnie wszyscy i lekarze ginekolodzy i lekarz ogólny mówił, że w ciąży ma sie
zgagę
nie od tego co się je! tylko od tego, że im dziecko większe tym bardziej dusi na narządy czyli żołądek!
że nasilenie zależy od tego jak dziecko duże, jak się wierci itd.itd.itd.
mnie osobiście na ewentualne napady zgagi pomaga ...........woda
pije wodę "tonami" jak mam zgagę
jak nie mam pije szklankami
zawsze pomaga!!!
To prawda, zgadzam się, tak samo mi lekarz powiedział:-)
Zgagę mamy od poczatku ciązy, im dziecko wieksze tym większą.
Niektórzy maja zgagę od zawsze, a niektórzy tak jak ja pojawiła się dopiero w ciąży :-)
Oczywiście sa dzieci, które nie uciskaja niczego w brzusiu mamusi i wtedy taka mama zgagi nie ma :-) jak ja miałam kilka pierwszych razy to było mi niedobrze, dzwigało mi wszystko z żołądka, czułam palenie w przełyku, ale nie wiedziałam, że to zgaga!
Witam się z Wami miałam dzisiaj zabiegany dzień, pospałam dlużej, potem obiadek, cztery prania zrobiłam, kurze poscierałam, był uczeń na korepetycjach i teraz wieczorem Was nadrabiam, a że dużo pisałyście to troszku zeszło :-)
Teraz czekam na "M jak Miłość", mąż na noc do pracy idzie, więc położę się wczesniej spać :-) odpoczne sobie :-)
Mam nadzieje że rogal przyjdzie jutro :-) dziś miał ten Pan wysłac,tak mi w mailu napisał, bo w czwartek poszlo zamówienie do szwalni dopiero, nie wiedziałam, że oni szyją dopiero po zamówieniu :-)
Ostatnia edycja: