reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

dziewczyny dziękuję za porady dot. klusek:)

biala to widze wesele nie do konca sie udalo....ale chociazpobylas miedzy ludźmi i się pobujałaś,bo o tańcu raczej nie ma mowy:)

reklama
Witam z rana :),
rzeczywiscie juz zima nadchodzi, ranki sa bardzo zimne, nawet jesli slonko swieci.

Widze, ze wiekszosc ma dziwne sny, ja tez mam czasem koszmary zwiazane z porodem, ze jak sie budze to az niepokoj czuje :/

Siara moze pojawic sie wczesniej, ale raczej nie swiadczy to o wczesniejszym porodzie...

Biala odpoczywaj teraz, dobrze , ze wesele juz za Wami!

) p.s A CZY PRZY CESARCE MOŻE BYĆ MĄŻ CZY NIE? WIECIE MOŻE?:)

to zależy od szpitala.

monciaaa - nie sądzę ;-) to raczej normalne.... i zdaża się bardzo często :-) ale nie oznacza, że szybciej urodzisz - tzn. to nie może byc przyczyną

Ribi - dobrze, że nic poważnego się nie dzieje. to uważaj teraz na siebie!

ech.. rewelacyjnie jest być na zwolnieniu ;-)

miłego dzionka życzę

Jeżeli chodzi o tardyferon, to ja jem po śniadaniu

fogia gratuluje egzaminu

Malta udanych zakupów

Laseczki a któreś z Was mają tak jak ja wizytę u gina dzisiaj , ale nie pamiętam które :sorry2:
To życzę Wam powodzenia na tych wizytach.Mi się troszkę nie chce iść znowu ten kawał sama - ale cóż....tak daleko sobie wybrałam gina to muszę iść:tak:

Co do snów, mi się często śni coś związanego z porodem, albo mały ....
To u mnie normalne - jak którakolwiek ze znajomych była w ciąży to tak to przeżywałam , że mi się śniły różności i nie zawsze sny były realne czy przyjemne....

b_iala przykro mi, że wesele nie do końca się udało , jedyne co to cieszyć się , że już jest po

Ja wcinam śniadanko , potem idę po wyniki badań z piątkowej glukozy.

Babka nie umiała kłuć - mam wstrętnego siniaka na prawej ręce :no:
i kuła mnie jeszcze na lewej, tam jakoś się jej udało , obym już na nią nie trafiła jak będę mieć badania :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja dzisiaj mam szkółke rodzenia:-) dzisiaj będziemy sie uczyc karmic piersia. Jak wróce to naskrobię co się dowiedziałam (ewentualnie jutro najpóźniej).

Czesc dziewczyny to i ja napisze a propo dziwnych snow to jakies 3 tygodnie temu snilo mi sie ze mama mi synka przyniosla i jej drzwi przed nosem zatrzaslam bo Ja chcialam coreczke no i sie sprawdzilo bo bedzie chlopiec :) Ale dzisiaj to juz normalnie koszmar snilo mi sie rodzilam ale mi mieso jakies gotowane ala kurczak wyciagali to jest dopiero szok! Ochydny ten sen! A co do siary to napewno nie ma to wplywu na termin porodu Ja mam i teraz i mialam w pierwszej ciazy i urodzilam tylko 1 dzien wczesniej ale duzo kobiet ma siare i przenosi nawet ciaze. I tak poza tym zycze Wam milego dnia Ja zaprowadzilam synka do przedszkola i teraz jak juz zostalam sama bo maz tez wpracy wracam do lozeczka.Zajrze do Was pozniej poczytac lekturke wasza bo pedzicie jak szalone :))

modlicha83 i ja mam mam dzis bigosik.... tylko u mnie miske robi...:)
Ribi a no własnie nie do konca tak .... najpierw sobie jadłam ... jadłam... jadłam... a mój misek łapał rytm% %% pózniej jak juz rytm złapał to troche sie pobujalismy tak spokojnie do 12... a pózniej.. to juz sobie dałam czadu i było nawet " wyginam smiało ciało" wiec troche poszalałam a o 2:30 to juz lezelismy w łozeczku.... cała trójką juz ... i to bynajmniej nie dlatego ze ja chciałam... bo ja to bym jeszcze moze potanczyła ze znajomymi do 3:) ale mój Mężulek juz pic niechciał... jesc niechciał... tanczyc nie dał rady( bo ogólnie czesto plecy go bolą ..hmm moze dlatego ze ciagle jest w 9 miesiacu :)) i juz stwierdził ze jest zmeczony... skolei chciał isc na podwórko do chłopaków bo oni sobie na dymka wyszli( a moj nie pali ) a ja niechciałam bo wiadomo... zgrzany.. spocony... to zaraz bedzie chory.. wiec zabrałam go juz do łózka..:)

Ostatnia edycja:
Ja na szczęście aż tak dziwacznych snów nie mam, ale co ciekawe od początku ciąży, jak mi sie sniło moje dziecko, to zawsze była to dziewczynka. I rzeczywiście na USG okazało sie że bede miała córcie! Czyżby moje sny były jakieś prorocze??? :-D

reklama
Fogia- moje gratulację, zdolniacha jesteś:)

Co do picia, to ja juz od miesiąca codziennie muszę w nocy przy łożko mieć wodę, i piję co najmniej 2 kubki przez noc, tak mnie suszy...Nie wiesz czym jest to spowodowane? W dzień tez duzo piję.

Biala- ja mam za tydzień wesele i mam nadzieję, że jakoś wytrzymam...Grunt, ze macie juz za sobą, teraz sobie odpoczywaj kochana:)

Moncia- ja tez dzis idę na zajęcia w szkole, mam nadzieję, że dowiem się czegoś praktycznego. To tez coś postaram się uzupełnić. A ile macie wykładów w tej szkole? Bo my mamy 3 spotkania po 1,5 h raz w tygodniu.

U nas wczoraj pogoda była prześliczna, spędziliśmy całe popołudnie poza domem. Ale były takie tłumy w na rynku i w zasadzie w całym starym mieście, że nie było gdzie zaparkować. Dodam, że jechaliśmy od nas na rynek 40 min, bo takie korki w niedzielę się zrobiły...koszmar jakiś. A potem wybraliśmy się do cinema city na SALT- film, jak dla nas poniżej krytyki, nie wiem za co miał 4 gwiazdki??? Kino jest w jednej z galerii krakowskich, jak weszliśmy, to znowu zdziwienie, normalnie jakieś pielgrzymki się porobiły i co najśmieszniejsze, gdzie nie spojrzeliśmy, to same kobiety w ciąży, to w sklepach ekspedientki się śmiały:) Chyba faktycznie wyż powrócił, tylko czekać, aż rzad znowu wstrzyma becikowe....

Do góry