reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

dziewczyny dziękuję za porady dot. klusek:)

biala to widze wesele nie do konca sie udalo....ale chociazpobylas miedzy ludźmi i się pobujałaś,bo o tańcu raczej nie ma mowy:)

reklama
Witam z rana :),
rzeczywiscie juz zima nadchodzi, ranki sa bardzo zimne, nawet jesli slonko swieci.

Widze, ze wiekszosc ma dziwne sny, ja tez mam czasem koszmary zwiazane z porodem, ze jak sie budze to az niepokoj czuje :/

Siara moze pojawic sie wczesniej, ale raczej nie swiadczy to o wczesniejszym porodzie...

Biala odpoczywaj teraz, dobrze , ze wesele juz za Wami!

) p.s A CZY PRZY CESARCE MOŻE BYĆ MĄŻ CZY NIE? WIECIE MOŻE?:)

to zależy od szpitala.

monciaaa - nie sądzę ;-) to raczej normalne.... i zdaża się bardzo często :-) ale nie oznacza, że szybciej urodzisz - tzn. to nie może byc przyczyną

Ribi - dobrze, że nic poważnego się nie dzieje. to uważaj teraz na siebie!

ech.. rewelacyjnie jest być na zwolnieniu ;-)

miłego dzionka życzę

Jeżeli chodzi o tardyferon, to ja jem po śniadaniu

fogia gratuluje egzaminu

Malta udanych zakupów

Laseczki a któreś z Was mają tak jak ja wizytę u gina dzisiaj , ale nie pamiętam które :sorry2:
To życzę Wam powodzenia na tych wizytach.Mi się troszkę nie chce iść znowu ten kawał sama - ale cóż....tak daleko sobie wybrałam gina to muszę iść:tak:

Co do snów, mi się często śni coś związanego z porodem, albo mały ....
To u mnie normalne - jak którakolwiek ze znajomych była w ciąży to tak to przeżywałam , że mi się śniły różności i nie zawsze sny były realne czy przyjemne....

b_iala przykro mi, że wesele nie do końca się udało , jedyne co to cieszyć się , że już jest po

Ja wcinam śniadanko , potem idę po wyniki badań z piątkowej glukozy.

Babka nie umiała kłuć - mam wstrętnego siniaka na prawej ręce :no:
i kuła mnie jeszcze na lewej, tam jakoś się jej udało , obym już na nią nie trafiła jak będę mieć badania :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja dzisiaj mam szkółke rodzenia:-) dzisiaj będziemy sie uczyc karmic piersia. Jak wróce to naskrobię co się dowiedziałam (ewentualnie jutro najpóźniej).

Czesc dziewczyny to i ja napisze a propo dziwnych snow to jakies 3 tygodnie temu snilo mi sie ze mama mi synka przyniosla i jej drzwi przed nosem zatrzaslam bo Ja chcialam coreczke no i sie sprawdzilo bo bedzie chlopiec :) Ale dzisiaj to juz normalnie koszmar snilo mi sie rodzilam ale mi mieso jakies gotowane ala kurczak wyciagali to jest dopiero szok! Ochydny ten sen! A co do siary to napewno nie ma to wplywu na termin porodu Ja mam i teraz i mialam w pierwszej ciazy i urodzilam tylko 1 dzien wczesniej ale duzo kobiet ma siare i przenosi nawet ciaze. I tak poza tym zycze Wam milego dnia Ja zaprowadzilam synka do przedszkola i teraz jak juz zostalam sama bo maz tez wpracy wracam do lozeczka.Zajrze do Was pozniej poczytac lekturke wasza bo pedzicie jak szalone :))

modlicha83 i ja mam mam dzis bigosik.... tylko u mnie miske robi...:)
Ribi a no własnie nie do konca tak .... najpierw sobie jadłam ... jadłam... jadłam... a mój misek łapał rytm% %% pózniej jak juz rytm złapał to troche sie pobujalismy tak spokojnie do 12... a pózniej.. to juz sobie dałam czadu i było nawet " wyginam smiało ciało" wiec troche poszalałam a o 2:30 to juz lezelismy w łozeczku.... cała trójką juz ... i to bynajmniej nie dlatego ze ja chciałam... bo ja to bym jeszcze moze potanczyła ze znajomymi do 3:) ale mój Mężulek juz pic niechciał... jesc niechciał... tanczyc nie dał rady( bo ogólnie czesto plecy go bolą ..hmm moze dlatego ze ciagle jest w 9 miesiacu :)) i juz stwierdził ze jest zmeczony... skolei chciał isc na podwórko do chłopaków bo oni sobie na dymka wyszli( a moj nie pali ) a ja niechciałam bo wiadomo... zgrzany.. spocony... to zaraz bedzie chory.. wiec zabrałam go juz do łózka..:)

Ostatnia edycja:
Ja na szczęście aż tak dziwacznych snów nie mam, ale co ciekawe od początku ciąży, jak mi sie sniło moje dziecko, to zawsze była to dziewczynka. I rzeczywiście na USG okazało sie że bede miała córcie! Czyżby moje sny były jakieś prorocze??? :-D

reklama
Fogia- moje gratulację, zdolniacha jesteś:)

Co do picia, to ja juz od miesiąca codziennie muszę w nocy przy łożko mieć wodę, i piję co najmniej 2 kubki przez noc, tak mnie suszy...Nie wiesz czym jest to spowodowane? W dzień tez duzo piję.

Biala- ja mam za tydzień wesele i mam nadzieję, że jakoś wytrzymam...Grunt, ze macie juz za sobą, teraz sobie odpoczywaj kochana:)

Moncia- ja tez dzis idę na zajęcia w szkole, mam nadzieję, że dowiem się czegoś praktycznego. To tez coś postaram się uzupełnić. A ile macie wykładów w tej szkole? Bo my mamy 3 spotkania po 1,5 h raz w tygodniu.

U nas wczoraj pogoda była prześliczna, spędziliśmy całe popołudnie poza domem. Ale były takie tłumy w na rynku i w zasadzie w całym starym mieście, że nie było gdzie zaparkować. Dodam, że jechaliśmy od nas na rynek 40 min, bo takie korki w niedzielę się zrobiły...koszmar jakiś. A potem wybraliśmy się do cinema city na SALT- film, jak dla nas poniżej krytyki, nie wiem za co miał 4 gwiazdki??? Kino jest w jednej z galerii krakowskich, jak weszliśmy, to znowu zdziwienie, normalnie jakieś pielgrzymki się porobiły i co najśmieszniejsze, gdzie nie spojrzeliśmy, to same kobiety w ciąży, to w sklepach ekspedientki się śmiały:) Chyba faktycznie wyż powrócił, tylko czekać, aż rzad znowu wstrzyma becikowe....

Do góry