reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej dziewczynki. Ja mam dzisiaj domowe przedszkole. Nicole całą noc latała do sypialni z zatkanym nosem, jak już krople podziałały to kaszel nie dał jej spać i tak marudziła i marudziła. W końcu rano zostawiłam ją w domu a sama byłam taka padnięta, że nie miałam siły zaprowadzić Madzi do zerówki... Dopiero o 9 wstałam z wyrka... No i oczywiście już tego żałuję, bo Nicole "o niebo lepiej się czuje" i nudzi jej się w łóżku...

a ja właśnie zamówiłam sobie mikser i gofrownicę za punkty z programu payback:) w ońcu będę miała porządny mikser i gofrownice i to za darmo:) :) :)
Jak synuś się pojawi gofrownica będzie ja znalazł:)
Ja kochanie uciekam się kąpać i poczytać książeczkę. Życzę miłego wieczoru.Dobranoc

Też muszę zajrzeć na stronkę payback. Trochę punktów już mamy :) Dzięki za przypomnienie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej dziewczyny
Dziś zimno strasznie, auto mamy u mechanika wiec na nogach do przedszkola i trochę zmarzliśmy.
Wreszcie Krzyś do przedszkola poszedł po dwóch tygodniach w domu, mam nadzieję ze nie bedzie chorował bo zeszłoroczną zimę całą przechorował.

Dzisiaj musze trochę posprzątaćbo weekend spędziliśmy poza domem i trochę bałagan się zrobił.

Ribi- ja nabieralam na lyzke i wrzucalam..
Hej dziewczynki
egzamin zdałam - na 5. ;-)

Później poszliśmy z grupą i prowadzącymi na pożegnalny obiad do knajpki i słuchajcie jadłam przepyszne jakby zapiekane cząsteczki kalafiora, były w jakimś sosie, nie wiem chyba śmietanowym. Miodzio! Muszę przeszperać net, może wyszukam przepis.

Popołudnie spędziliśmy u moich dziadków i na przyjemnym jesiennym spacerze po parku. Strasznie żałowałam, że nie miałam ze sobą aparatu. :sorry:

ale chyba zawsze lepiej mieć nadzieję, że tym razem jednak będzie lżej ;-);-):-):-)

oj jak nam szurnie coś do łba a propo wicia gniazda to różne głupoty możemy popełnić. :-D:-D:-D:-D:-D

a co ja mam powiedzieć. Od prawie trzech miesięcy widuję się z mężem raz na 2-3 tygodnie. A te jego pobyty w domu to kwestia jednego, dwóch dni. :-:)-:)-( już czasami mam tak dosyć...... :-:)-:)-:)-(

Dzięki dziewczynki za gratulacje. :-) Ja też już w sumie powinnam iść spać, jutro rano pobudka - Fifi do przedszkola.

Znowu mi się chce pić. :no: Od kilku dni wypijam hektolitry wody, jak jakiś smok wawelski. Najgorszej, że jak się ożłopię wieczorem to wiadomo co jest w nocy. :cool:
Kochana ja mam fajny przepis na kalafior zapiekany z sosem smietanowo- serowym, za jakis czas wrzuce!
ja tydzien temu pilam hektolitrami wode i sok pomaranczowy! po soku mam uczulenie ale wyjatkowo nie mialam~!

wczoraj wieczorem sluchajacie lalo mi sie z sutka: najpierw przezroczysty plyn, potem przezroczysto- bialy i zolta gesta kropka, czyli siara, mam filmy ze w koncu tak piersi pracuja ze urodze wczesniej..

A ja dziewuszki właśnie się umowiłam do koleżanki na sesję zdjęciową....chodzi konkretnie o jedną fotkę w stroju z tańca brzucha:) W czwarte rano robimy sesję:)tylko muszę rekwizyty załatwić:)

dziewczynki chce dziś zrobić na obiad zupę pomidorową z kluskami lanymi :) i pytanie ? ja się robi kluski lane? tzn to że jajko i mąka to wiem ale jak je później wrzucać do tej zupy?

ribi - ja robię na dwa sposoby:
1) albo nabieram na łyżkę mieszankę i wlewam po malutku takimi strużkami do zupy (jakby malując koła)
2) albo nabieram na łyżkę mieszankę i wlewając ją do zupy wlewam "cedząc" przez widelec (też wychodzą takie malutkie ala kluseczki)

Jednak jeżeli chcesz większe kluchy to nabierz na łyżeczkę i całość wrzucaj od razu do zupy - zrobia ci sie kluchy na maxa :-D

... hej dziewczynki :)
mi gin mówiła ze cc bede miała tydzień przed planowanym terminem porodu ( moze dlatego ze to bedzie 2 cc .. po 2 latach od pierwszego ) mysle ze tak około 20 stycznia.. no chyba ze cos sie z terminem porodu zmieni
fogia Gratulacje !!!!
Ribi wylewasz te kluski prosto do garnka i ciagle mieszasz:)

a wiec zdjecia z wesela zamieszcze.. tylko musi kolega wysłac mi na meila bo nasz aparat brzydkie fotki robił :(
a wesele jak wesele... DJ - lipa ... zapominał mówic gosciom ze jedzenie ciepłe na stoły wiechało.. nie robił przerw .. albo robił zajebiscie dlugie.. jak Misiek chciał zamówic ulubioną piosenke Młodego.. to chodził do niego kilka razy.. i wkoncy ten nie puscił....na plus jedzenie bo było dobre... HOTEL dno i wodrosty... brak mydła w pokoju i reczników.. po zgłoszeniu do recepcji Pani oznajmiła : " ze nie ma reczników bo za nie trzeba dopłacic ( 5 zł za 1 recznik .. a recznik wielkosci takiego co sie rece wyciera nie jakis kąpielowy )" masakra jakas jak powiedzielismy ze dopłacimy za reczniki i mydło bo przecierz pokryjemy koszty noclegu ( według strony internetowej pokoje miały byc wyposazone we wszytsko i sniadanie miało byc w cenie noclegu ) i zeby nam je poprostu dała to odstalismy... rano jak zeszłam do Baru zeby sie napic herbaty to sie okazało że obsługa niebyła przygotowana ze goscie mogą chciec kawe, herbate, sniadanie.. wiec NIKT mi jej nie zrobi... masakra kolejna.. no ale zauwazałyła Pani brzuch! ( a zabobon mówi ze jak sie odmówi ciezarnej to zjedzą myszy ) wiec dostałam tą herbate ( sniadania juz niee) ... inni nie mieli takiego szczescia.... Misiek to sie wkur.... strasznie.... Hotel nie był w miescie tylko na jakiejs wiosce na mazurach w okolicy nawet sklepu nie było a przypomnie ze był to niedzielny poranek...
mam zawalone gaardełko ... ( chyba od klimatyzaji) skurcz mnie złapał w łydce.. i do dzis mnie łydka boli... jestem ogólnie zmeczona i jeszcze do siebie nie doszła:) troche sobie potanczyłam ... tyle na ile Kubus pozwolił... wiec ide zaraz lerzec i odpoczywac:)

Ribi- ja nabieralam na lyzke i wrzucalam..

Kochana ja mam fajny przepis na kalafior zapiekany z sosem smietanowo- serowym, za jakis czas wrzuce!
ja tydzien temu pilam hektolitrami wode i sok pomaranczowy! po soku mam uczulenie ale wyjatkowo nie mialam~!

wczoraj wieczorem sluchajacie lalo mi sie z sutka: najpierw przezroczysty plyn, potem przezroczysto- bialy i zolta gesta kropka, czyli siara, mam filmy ze w koncu tak piersi pracuja ze urodze wczesniej..

mi też co kilka dni "kropi" się siara - a od czasu do czasu na pidżamie zauważam białe kropki zaschnięte, czyli mleczko. I to oznacza, że urodzę wcześniej??!!

I ja się witam:happy:

Fogia- gratiluję zdania egz. - i to jak!!

Blondi - ale wczoraj poszalałaś, ja dawno nie miałam tyle powera:-D

Przeziębionym dzieciaczkom życzę dużo zdrówka!!!

Ja zaraz idę suszyć włosy i jadę na zakupy, najpierw do rossmanna- nawet papier toaletowy nam się skończył i na spożywcze - dzisiaj robię bigos na obiad..

Do później!!

reklama
Do góry