reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Cześc Dziewczynku,
Ja już wstałam zjadłam sniadanko:) Muszę się pochwalić, że wczoraj poraz pierwszy robiłam kopiec kreta!!!! Mniam, mniam, mniam....mega proste i mega dobre:) Z mężusiem zaczęliśmy jeść o 22 i już połowy ciasta nie ma.
Życzę miłego dzionka i śliccznej pogody bo to podobno ostatni dzień ładnej pogody.

Witam!!

Ja tylko na chwilkę, zaraz lecę sprzątać.. Później chce się wybrać do mamy - do ogródka, jak ostatni taki ładny dzień to trzeba go wykorzystać:-D:-D a wieczorem spotkanie z psiapsiółą, której nie widziałam od czerwca, bo była w pracy w Niemczech.. Już nie mogę się doczekać:-):-)

Dziewczyny życzę dużo zdrówka dla dzieciaczków, szkoda ich...

Kopiec kreta robie czesto (najczesciej z ciast), bo jest przepyszny- maz go uwielbia. Ostatnio robilam z ananasem zamiast bananow.

My mamy kopiec kreta i karpatkę zarezerwowaną na specjalne okazje. Kopiec dla Nicole na urodziny a karpatkę na urodziny Miśka i wszelakie święta, uwielbiają ją :) Tych dwoje przepadają za słodkim :)

A swoją drogą to przydałoby się coś upiec na weekend...
Ale pomysłu nie mam żadnego...

Wiecie co dziewczyny, jakoś tak szybko ten czas leci, ja cały czas jakoś nie wyobrażam sobie jak już dzidziuś będzie z nami, nie dociera do mnie to jeszcze... Ciągle się cieszę każdym kopnięciem, bardzo się przyzwyczajam do jego obecności w moim brzusiu i chyba najbardziej z całej trójki moich dzieci będzie mi tego brakować...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My mamy kopiec kreta i karpatkę zarezerwowaną na specjalne okazje. Kopiec dla Nicole na urodziny a karpatkę na urodziny Miśka i wszelakie święta, uwielbiają ją :) Tych dwoje przepadają za słodkim :)

A swoją drogą to przydałoby się coś upiec na weekend...
Ale pomysłu nie mam żadnego...

Za mną też od wczoraj chodzi pomysł zrobienia jakiegoś ciasta - ale jakiego ? hmm...

Ja mam ochotę na coś na zimno, może sernik na zimno z owocami i galaretką

Tymczasem zbieramy się na spacerek, jest tak piękna pogoda, że aż żal siedzieć w bloku :)

Ja mam ochotę na coś na zimno, może sernik na zimno z owocami i galaretką

Tymczasem zbieramy się na spacerek, jest tak piękna pogoda, że aż żal siedzieć w bloku :)

O tym też myślałam ostatnio :-) jakiś prosty przepis ktoś zna na serniczek na zimno?? Wiem ,że można zrobić z serków homogenizowanych.
Jeżeli ktoś wie, to wklejcie proszę przepis do Styczniowe mamusie gotują

reklama
Ja zrobię na biszkoptach, potem ten sernik z paczki i do niego dodaje serki, na to brzoskwinie z puszki i banany, galaretke czerwona i gotowe :)

Do góry