reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki u mnie tez pogoda dzis fajna wiec Tomcio wyszedł z babcią na spacerek w sumie kaszle dalej ale tylko jak chodzi spac w dzien to juz niee .. wiec szkoda aby w taką pogode siedział w domku... eh a ja wczoraj umierałam ... tak mnie po połoudniu rozbołała głowa ze nie dałam rady nawet oczami mrugac... niestety pozniej moje pyszne pierogi z mięskiem skonczyły w Wc:( przez te bóle głowy zawsze jak mnie boli to wymiotuje :( całą noc mnie bolała no i dzis tez boli ale troche mniej ... pije sobie kawke moze pomoze... niestety mój M tak sie zmartwił wczorajszym dniem ze wymyslił sobie aby wziasc nianie do Tomaszka na 5 godzin z rana zeby mnie odciazyc i zebym mogła sobie wypocząc:( niepodoba mi sie ten pomysł ) eh... mysle ze jeszcze cos w tym kierunku wskuram ale jest stanowczy jak nigdy:( a tak wogole mam juz wyniki glukozy no i Na czczo mam 101 a po obciazeniu 2 godzinnym 75 az 93 mg/dl ( tak wydaje mi sie duzo bo przecierz po 45 minut zwymiotowałam wiec wydaje mi sie ze powinno byc nizej ... eh czas do wtorku bedzie mi sie dłuzył bo wtedy mam wizyte ) w sumie mieszcze sie w zakresie referencyjnym wiec nie ma sie co bac mam nadzieje ze nie bede musiała powtarzac badania :) a morfologie mam dobrą :)
niestety ja to nie bede miała jak sie wybrać z wami do Bielska bo ode mnie to troche zadaleko :) ale mam nadzieje ze zdacie relacje jak było :)
zielona my tez musimy ruszyc po salonach meblowych i poszukac dla Tomcia jakis mebelków do pokoju wiec nie jestes sama..
miłego dnia dziewczynki ja lece sie połozyc i pozabyc tego bólu głowy .. tabletek niestety nie moge wziasc bo odrazu tule wc... a tabsy sa strasznie gorzkie

reklama
Melduje sie sobotnio

Pogoda cudna za oknem, sniadanko zjedzone wiec zaraz male zakupy i szykowanie obiadku :-)
Wiec dzis nie wiem czy bede sie miala mozliwosc odezwac jeszcze ale sie postaram ;-)

Zielona duzo zdrówka dla synusia zycze !!

Joasiab również zycze zdrówka dla córeczki !

Ariska no to trzymamy kciuki :-)

Ribi ale narobilas mi smaka na ciasto, dzis sa urodzinki wiec zapewne jakies
ciasto bede jadla :) Tylko trzeba poczekac do wieczorka :)

Ewcia 822 masz racje ten czas leci, zanim sie obrócimy bedzie juz styczen :)

Zycze miłego weekendu i znikam :cool2:

czesc dziewczyny :) widze, ze tak ciastowo sie zrobilo jeju ja nie pamietam kiedy ostatni raz pieklam ciasto. moj nie lubi tesciowa sie nie chyci a tesciu zalezy. sama dla siebie piec to tak troche glupio.

mam za soba paskudna noc, miska obudzila sie o polnocy i do 4 nie spala bo zeby jej ida, 3 piatki naraz. masakra na dole to ma poprostu wielkie dziury w dziaslach a na gorze ladnie idzie. jestem tak wykonczona po tej nocy, ze nic mi sie nie chce a glowa boli jak sto.wczyny jak macie kogos w niemczech to polecam OSANIT, nie wyobrazam sobie bez niego nocy. miska jak dostawala syrop przeciwbolowy to od razu niem wymiotowala a czopki zaraz po wlozeniu wylatywaly z kupa.

dziewczyny zycze wam udanego weekendu :) mi zapowiada sie na sportowo :D dzisiaj idziemy z moim na otwarcie stadionu cracovii i na pierwszy mecz na nowym stadionie a jutro na moj ukochany hokej. trzymajcie sie cieplo i korzystajcie z ostatniego slonecznego weekendu buziaki :******8

hej dziewczynki u mnie tez pogoda dzis fajna wiec Tomcio wyszedł z babcią na spacerek w sumie kaszle dalej ale tylko jak chodzi spac w dzien to juz niee .. wiec szkoda aby w taką pogode siedział w domku... eh a ja wczoraj umierałam ... tak mnie po połoudniu rozbołała głowa ze nie dałam rady nawet oczami mrugac... niestety pozniej moje pyszne pierogi z mięskiem skonczyły w Wc:( przez te bóle głowy zawsze jak mnie boli to wymiotuje :( całą noc mnie bolała no i dzis tez boli ale troche mniej ... pije sobie kawke moze pomoze... niestety mój M tak sie zmartwił wczorajszym dniem ze wymyslił sobie aby wziasc nianie do Tomaszka na 5 godzin z rana zeby mnie odciazyc i zebym mogła sobie wypocząc:( niepodoba mi sie ten pomysł ) eh... mysle ze jeszcze cos w tym kierunku wskuram ale jest stanowczy jak nigdy:( a tak wogole mam juz wyniki glukozy no i Na czczo mam 101 a po obciazeniu 2 godzinnym 75 az 93 mg/dl ( tak wydaje mi sie duzo bo przecierz po 45 minut zwymiotowałam wiec wydaje mi sie ze powinno byc nizej ... eh czas do wtorku bedzie mi sie dłuzył bo wtedy mam wizyte ) w sumie mieszcze sie w zakresie referencyjnym wiec nie ma sie co bac mam nadzieje ze nie bede musiała powtarzac badania :) a morfologie mam dobrą :)
niestety ja to nie bede miała jak sie wybrać z wami do Bielska bo ode mnie to troche zadaleko :) ale mam nadzieje ze zdacie relacje jak było :)
zielona my tez musimy ruszyc po salonach meblowych i poszukac dla Tomcia jakis mebelków do pokoju wiec nie jestes sama..
miłego dnia dziewczynki ja lece sie połozyc i pozabyc tego bólu głowy .. tabletek niestety nie moge wziasc bo odrazu tule wc... a tabsy sa strasznie gorzkie

Ja też nie biorę tabsów na ból głowy, a przyznam się, że miewam bardzo często migreny i normalnie "umieram" wtedy. Co robię, aby mi przeszło: kładę się do łóżka w zaciemnionym pokoju (zaciągam rolety); smaruję skronie amolem (daje uczucie zimna i to łagodzi ból) i dodatkowo zawsze kładę na głowę ściereczkę namoczoną w zimnej wodzie. Okład taki mąż zmienia mi do momentu, aż nie zasnę. Po przespaniu się, ból najczęściej przechodzi, albo łagodnieje. Spróbuj może tego amolu - naprawdę daje uczucie zimna na skroniach.

Witam z rana:)
Zdrówka dla wszystkich chorych maluszków.
Mnie też dziś za duzo nie będzie na forum.Piekna pogoda to muszę wykorzystać ten czas:)
Ale mi smaku narobilyście..............................na ciasto..............bu....a ja nie mogę:(
Nic uciekam bo mi ślinka cieknie.....wrzucę później sernik na zimno(pycha wypróbowany przepis jeden z ulubionych moich serników nie z torebki,choć te z torebki też niektóre są oki np.delecty) i moje jedno z ulubionych ciach(na biszkopcie )

dziekuje spóbuję z tym amolem :) moze pomoze...
miała któras z was na czczo glukoze 101? kurcze wyjdaje mi sie ze to wysoko... szukam czegos na necie na ten temat

Co do glukozy na czczo to nie mam pojęcia, ponieważ ja miałam robione obciążenie od razu po 1 godz. wypicia glukozy w domu. Poczytaj może w internecie.

A ja już idę na zakupki... może znów coś kupimy dla naszego maluszka :-)

dziekuje spóbuję z tym amolem :) moze pomoze...
miała któras z was na czczo glukoze 101? kurcze wyjdaje mi sie ze to wysoko... szukam czegos na necie na ten temat
ja mialam ale na poczatku ciazy i tylko na czczo robilam, lekarz mowil ze moze byc, ale mam sie ograniczac bo moga byc poczatki cukrzycy- w tym dniu duzo pilam wieczorem mirindy chyba, potem jak robilam to mialam od 90-94 na czczo i mowil ze ok. moja mama mowi ze jej lekarka- ogolna- zawsze chwali ja jak ma do 104 cukier mowi ze bdb.

ja przed chwila wstalam dopiero, tzn rano po 8 wyszlam z psem i zjadalam mini sniadanie myslalam ze zwymiotuje i polowe dalam psu.
wczoraj po 12 w nocy poklocilismy sie z mezem sknczylo sie na mega skurczach oczywiscie i poszlam spac do drugiego pokoju. tam sie nie wyspalam bo brzuch przeszkadza lozko waskie, a mi ciezko sie juz przewracac z boku na bok. wiec po 9 jak tylko on wstal i zaczal robic sniadanie poszlam do sypialni zamknelam sie i do 12:20 przespalam, obudzil mnie głód wieczjadlam 2 jogurty, wlaczylam BB i czytam o ciastach: o raju dziewuszki smaka mi zrobilyscie jak nic..wiec szybciutko do zamrazalnika poszlam wyciagnac cistao jeblecznikowe i babke;) i tak ciasto mam za jakies 2 h bez pieczenia;) a tymczasem zjadlam 2 malagi- czekoladki- i maly zaczal kopac- cwaniak maly wariuje najbardziej po slodkim..
no ale wczoraj mi znow albo raczke albo nozke wkladal w szyjke i myslalam ze przybijemy pione gdzies tam w srodku.. dziwne uczucie..

dzieki Klaudoos doczytałam na necie ze to nietolerancja na glukoze jak jest powyzej 100 no ale nie martwie sie bo sprawdziłam wyniki glukozy na czczo z początku ciazy i tez miałam 101 wiec wtedy by mi gin powiedziała ze cos nie tak jest... z kolei przy tomku glukoze miałam 60 na czczo i 68 po obciazeniu .. niby mineły dopiero 2 lata ( hihih starzeje sie ) wogole to juz czuje sie wpozadku nareszcie głowa przestała bolec :) Kladudoos eh bo Ci faceci to powinni nam ustępowac a nie sie kłucic :) mam nadzieje ze sie zaraz pogodzicie i bedzie wszystko ok :) ja to niestety jestel lewa do ciast ... przybieram sie do zrobienia Bloku i to jakos niezabardzo mi idzie

reklama
Do góry