reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hejka my bylismy na zakupach.. bo jutro idziemy na 4 pietro do znajomych, wiec robie gulasz w bialym sosie (bo co mamausia 3 tygodniowego szkraba moze jesc;) ) salatke zrobie jutro i odmroze zeberka w kapuscie z miodem dla chlopow.
bylismy w smyku moj sie zakochal w niektorych ciuszkach i zabawkach (widze ze chlop ma nawet nawet gust do ciuszkow, bo te ktore mi pokazywal byly super;) ) zakupil nawet body z dlugim rekawem w h&m z snoopym;) no.. a jak pichcilam mialam chyba ze 50 skurczy.. troche sie martwie ze tak czesto juz sa.. a teraz odpoczywam..

reklama
hejka my bylismy na zakupach.. bo jutro idziemy na 4 pietro do znajomych, wiec robie gulasz w bialym sosie (bo co mamausia 3 tygodniowego szkraba moze jesc;) ) salatke zrobie jutro i odmroze zeberka w kapuscie z miodem dla chlopow.
bylismy w smyku moj sie zakochal w niektorych ciuszkach i zabawkach (widze ze chlop ma nawet nawet gust do ciuszkow, bo te ktore mi pokazywal byly super;) ) zakupil nawet body z dlugim rekawem w h&m z snoopym;) no.. a jak pichcilam mialam chyba ze 50 skurczy.. troche sie martwie ze tak czesto juz sa.. a teraz odpoczywam..

A pytałaś lekarza czy tak może być, że masz często te skurcze, ja bym już pewnie do swojego dzwoniła.
To pierwsza moja ciąża i panikara jestem.... lepiej dmuchać na zimne

No, w tym wieku, jak powszechnie wiadomo, ma się na oku zazwyczaj kilka naraz :-D
Zmieniają się jak w kalejdoskopie ;-)

:-D Z tym tez roznie bywa;-)Moja pierwsza "milosc" miala 16 lat /ja 17/ jak zaczelismy byc razem i spotykalismy sie 4 lata:-).

klaudoos ja bym naprawde duzo odpoczywala na Twoim miejscu, wydaje mi sie , ze troche za czesto masz te skurcze. Nie wiem co Twoj lekarz na to, ale nie mozesz sie przemeczac:tak:

no niestety jak mu powiedzialm o nich, odparl tylko ze to normalne i ze magnez nie pomoze, pozniej pow ze smarowac liotonem 1000, posmarowalam dzis ale i tak byly dalej. wiecie co ja duzo a nawet bardzo duzo odpoczywam, ale jak chwile postoje czy ide na spacer z psem od razu je mam. na lezaco tez. sa bezbolesne ale czuje jak sciaga mi nie wiem miesnie, skore, czy cos do srodka- tak jakby w strone pepka no i brzuch kamien!

tysia- ja tez mam labradorke;) aktualnie ma cieczke wiec nici z plywania, biegania itd..

to dobrze, ze duzo odpoczywasz, mam nadzieje, ze ten lioton 1000 pomoze :tak:
Chociaz zawsze mi sie wydawalo, ze magnez tez przepisuja lekarze w takich sytuacjach.

Co do takiego twardnienia, to najwazniejsze ze nie bola te skurcze. Ja w pierwszej ciazy mialam dopiero jakos po 30 tyg takie twardnienia i do konca ciazy juz sie powtarzaly, ale nawet w 9 miesiacu mialam je co pol godziny tylko /lub rzadziej/ i tak delikatnie, nie za mocno, no i nie bolaly.
W kazdym razie odpoczywaj jak najwiecej :tak:.

Czesc Dziewczyny, głupio mi ale nie pamiętam kiedy ostatni raz tutaj zajrzałam a to za sprawą tego że znalazłam sobie hobby które pochłonęło mnie na maxa... Jak mam chwilę wolnego czasu na internet to czytam, pogłębiam wiedzę na temat tej mojej nowej "pasji" ;).
Coraz bardziej czuję się jak kulka i strasznie ociężale. W dodatku jem za dwóch, co chwilę mam ochotę coś przegryźć- masakra... Dzidzia w brzuszku fika, czuję ją mocno ale co dziwne mój TŻ nadal nie umie tego wyczuć- chyba raz mu się udało już jakis czas temu.

Chciałam tylko dać znać że u nas dobrze. Postaram sie jakos moj czas wolny tak podzielic by tutaj z wami pisac ale jakos mi to nie wychodzi jak do tej pory- za duzo piszecie ;-)

Pozdrawiam mamusie :)

Czesc Dziewczyny, głupio mi ale nie pamiętam kiedy ostatni raz tutaj zajrzałam a to za sprawą tego że znalazłam sobie hobby które pochłonęło mnie na maxa... Jak mam chwilę wolnego czasu na internet to czytam, pogłębiam wiedzę na temat tej mojej nowej "pasji" ;).
Coraz bardziej czuję się jak kulka i strasznie ociężale. W dodatku jem za dwóch, co chwilę mam ochotę coś przegryźć- masakra... Dzidzia w brzuszku fika, czuję ją mocno ale co dziwne mój TŻ nadal nie umie tego wyczuć- chyba raz mu się udało już jakis czas temu.

Chciałam tylko dać znać że u nas dobrze. Postaram sie jakos moj czas wolny tak podzielic by tutaj z wami pisac ale jakos mi to nie wychodzi jak do tej pory- za duzo piszecie ;-)

Pozdrawiam mamusie :)

Hej, zaglądaj czasem bo dużo tracisz :-D

Witam wieczorowa pora ;-)
Dzisiaj piekny dzionek...ehhh taka jesien moze byc:tak:
Troszke dzis porobiłam w domu posprztałam wykapałam sie ogarnełam zwierzatka
I teraz w koncu nadrobiłam zaległosci z Wasze dzisiejszego dnia , ale dzis naprodukowaliscie:cool2:
Ehhh weekend tez mam zalatany , podwójne urodzinki wiec bede sie bawic

Ribi ciesze sie ze zadowolona jestes z zajec z tanca brzucha :-)

Biala czytalam o Twoim porodzie ehhh ale Twój synus przywitał pieknie nowy rok:happy2:
Ciekawe jak tym razem bedzie :-)
A co do glukozy moze nie bedziesz musiala robic powtórki - trzymac kciuki za to bede:-)

Pieknie Was wzieło na wspomnienia o porodzie az miło było czytac :cool2:

Aniwar zdrówka zycze i dobrego samopoczucia :-)

Blondi piekny ranking :happy2: No i miłego weekendu zycze :happy2::happy2:

Sic miło ze juz wróciłas z wakacji !!! Czekamy teraz na opowiesci :-)

Ewcia niemartw sie na zapas tym serduszkiem... A tak poza tym widze ze fachowo
i z sercem podchodzicie do kazdego zlecenia slubnego :) Takiej firmy to
ze swieczka szukac :sorry2:

Ja nie mialam ani fotografa ani kamerzysty ale do szczescia nie było nam to
potrzebne:tak:

Gosiula dobrego samopoczucia zycze ;-)

Klaudoss fajnie ze bedziesz miała duuzo ciuszków mam nadzieje ze niektorymi chociaz
sie pochwalisz A co do skurczów to nogi do gory i duzoo wypoczywac

Eevciaa jaka to Twoja pasja ?? Ze tak cie pochłonela ?? Zagladaj do nas czesciej:-)

Tysia pokaz zdjecie psa tak bardzo mi sie podobaja labradory :) Ja słyszałam o jakies
klinice w Bielsku jak sie nie myle w Wapienicy tam rodziła od mojego szwagra zona i sobie zachwalala :)

Damqelle masz ty talent i TO WIELKI - śliczne te obrazy !

Pozdrawiam i miłego wieczorku zycze:-) I duzo zdrówka dla kazdej z Was

reklama
Do góry