reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja dopiero doczłapałam do kompa dziś cały dzień leń :)

O dziwo wyspałam się w nocy jak rzadko i nawet dzidzia dała mi spać a zaraz bedę robić te moje testy bo kurcze już w sobote wyjazd a ja w lesie :/

marta70 - kawałek karpatki mi podrzuć :D proszęee hehe bo chodzi za mną od paru dni

klaudoss - z tymi nogami to mój też miał 4 tygodnie większe w porównaniu z głową :D a my oboje mali.

malta - a u nas grzybów nie ma nic! rodzinka chodzi i po paru godzinach po 1,2 grzybki przynoszą, a ja chce moje pierogi z kapustą i grzybami w święta :D

Ja po okresie dojrzewania mam pamiątki po wewnętrznej stronie ud i jeden na piersi. A na chwile obecną mam jednego nowego na udzie ale tak długości cm. Byłam u lekarza z tymi rozstępami za młodu ale powiedziała, ze jak już są to się nic nie zrobi.

Moja mamka ze mną w ciąży miała rozstępy od tyłka po same kolana tak jej postrzelało ale o dziwo nic nie widać i można powiedzieć ,że znikły.

Ciekawe to jest że moja babka urodziła 8 dzieci i nie wiedziała co to rozstęp :D

reklama
No dziewczynki ale temat się rozwinął-Ribi ma dużo racji....czytalam ze gdzieś w Wawie usuwają rozstępy laserem(jakoś specjalnie się to nazywa,ale koszt jest ogromny nie pamiętam już czy 5 cm2 skóry czy 10cm2 to koszt 500zł(ale chba bardziej te 5cm) za jeden zabieg.Potrzebne jest kilka zabiegow.Jedni zachwalają bo nic nie widać a drudzy są niezadowoleni...efektem końcowym.A jak ktoś ma caly brzuch to można sobie mniej więcej oszacować jaki to koszt jednego zabiegu,a gdzie powtórka.Kosmetyczka może troszke splycić.....ale też będą widoczne ...a i przy tym kupa kasy bo zabieg trzeba powtórzyć.Ja mam pół brzucha tak od dolu do linii pępka i trochę po wew.str ud.No ale cóż poradzić.Teraz jak narazie nie widzę....ale dopiero coś mi się zdaje ze zacząć mogą wychodzić za jakieś 4 tyg.Oby więcej nie.

Gratuluję córci malutkiej-oby siusiak już nie wyrósł :)
A z tymi szlafrokami to tak się napaliłam,ze pojechałam dziś specjalnie do biedronki.No i niestety zobaczylam tylko folder reklamowy....a szlafroki poszły jak świeże bułeczki już wczoraj do południa nic nie było.Miła pani z obsługi powiedziala mi ze one się często pojawiają i żeby śledzić te ulotki..........bo za jakiś czas znów powinny być.Może zdążę do grudnia kupić:)

Z tymi kleszczami to nie ma żartów moja koleżanka zlapała boleriozę......i długo się z tego leczyła antybiotykami.

ja tez mam na piersiach własnie w okresie dorastania mi wyszły ( moze miałam 15 lat albo i mniej ) pozniej przy pierwszej ciazy w pierwszym miesiacu biust urósł ( a ja naiwna wtedy myslałam ze to przed miesiaczka tak mi piersi napuchły ) wiec zrobiło sie ich wiecej teraz to są prawie niewidoczne ale smarowałam je kremami to nawet sie troche opalają na słoncu ... w sumie przez tyle lat sie do niech przyzwyczaiłam.. a mój mąz to "kret " jak mu niepowiesz to nic nie widzi :)...
... bardziej chodziło mi o to ze te dziewczyny co były pierwsze w Rozmowach w Toku to mówił ... ze niesmarowały tymi kremami i nic z tym nie robiły bo im sie niechciało .. a nawet mamy im mówiły i kupowały specyfiki zeby smarowac... a teraz nie mogą na siebie patrzec... i wiedzą ze po czesci to ich wina... bo wydaje mi sie ze zupełnie inaczej psychicznie sie do rozstepów podchodzi jesli robiło sie wszystko zeby ich nie było a jednak cos tam sie pojawiło .. ja po porodzie smarowałam brzuch kreme poporodowym aby skóra byla elastyczna no i na szczescie mam jedn rozstęp siegajacy od dziurki po kolczyku do pępka jak załoze kolczyk to go wogole nie widac .... a swoją drogą moja mama wogole własnie nie wie co to rozstepy tak jak i babcia

Ja to mam gładziutką skórę, ani rozstępów, ani pajączków - za to żylaki paskudne. Kiedyś chodziłam w kieckach sięgających ledwo za dupę - a teraz to już tylko do kostek jak zakonnica ;)
A do lasu w tym roku nie wchodzę - bo co prawda nie przepadam za grzybami, a uwielbiam jeżyny - ale ze względu na kleszcze i boleriozę w tym roku dałam sobie spokój z lasem. Koleżanka zachorowała i już pół roku się leczy.

Kashyaa - dobre z tymi rozstępami :-)

Narazie mam tylko rozstępy delikatne na piersiach ale na początku ciązy zanim się zaczęłam porządnie smarowac to juz się pojawiły:-(

Dziewczyny już po wizycie :-) super :-) jestem szczęśliwa :-)
Zdjęcia Nam znów lekarz nie dał bo nie ma jak uchwycić całego dziecka:-) a buzi nie pokazł bo zasłonił rączką:-)
Wymiary synusia wskazują na 26 tydzień, więc wszystko idealnie :-) lekarz powiedział, że rozwija się wporządku :-)
Pochwalił wyniki glukozy, dawno takich dobrych nie widział, tak przynajmniej powiedział :p
Pytałam o masowanie brzusia - więc nie wolno bo wywołuje skurcze macicy:-( szkoda, bo lubiłam pomasować czasem :p
Dowiadywałam sie o poród i wogóle więc jakoś taka znów pozytywnie naładowana jestm, L4 mam do 13tego wiec następna wizyta 13 X

Dziekuje Wam że trzymałyście kciuki:-)

Dziewczyny ja juz po wizycie :)
Tomcio to na 1000% mężczyzna :) Sisiorek nam pokazał w całej okazałości :) Serdeszko ok, wszystkie narządy wporządku. Termin z USG przesunął się na 8 stycznia :) Waży 770 gram.
Lekarz mi powiedział, że chciałby abym do następnej wizyty nie przytyła. Mam nie jeść słodyczy, owoców bo mają dużo sacharozy. Najlepiej warzywa na parze, drób i rybki, białko wskazane, biały ser, żółty nawet, ciemne pieczywo. Mój mąż przyniósł właśnie parowar i od jutra dietka :) Ogólnie jestem zadowolona :)
Teraz idę kąpać Wiki i zrobić jej kolacyjkę :)

reklama
biała a jaki krem na po polecasz

ja uzywałam z Pharmaceris M Poporodowy balsam ujędrniający
a teraz uzywam tez Erisowej Pharmaceris M BUSTFIRM Ujędrniający krem do pielęgnacji biustu w okresie ciąży i karmienia ,
krem zmniejszający istniejące rozstępy , i próbki zapobiegajacego rozstępom ( w aptece popytac) uzywałam jeszcze przy Tomku z Chicco Mamma Donna Serum przeciw rozstępom , i zel chłodzący na nogi... i byłam zadowolona ( dostałam chicco w prezencie to uzywałam sobie na zmiane :))

joasiab gratulacje Tomaszka( swoją drogą bardzo fajne imię wybraliscie)

Ostatnia edycja:
Do góry