reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ech ....damqelle to możemy sobie podać rekę, bo ja też żylaki.....no i na deser jeszcze rozstępy.
Super blondi ze synek zdrowy i badanka wzorowe-trzymanie kciukow pomoglo:)To ja was poproszę też o trzymanie,ale to dopiero 11-go

joasiab-cieszę się ze z synkiem wszystko ok.

Damqelle-to w biedronce jest nowość-delicje jeżynowe:)pewnie dobre, opakowanie wyglądalo niezwykle kusząco Kupię jak juz będę mogla coś od czasu do czasu skubnąć,albo kupię następnym razem ,niech leżą sobie.
Dziś meżusiowi kupilam pączka,synkowi rogala,a sobie krążki ryżowe....bo taka dluga tuba chrupek kukurydzianych już mi się skończyla.

Ostatnia edycja:
reklama
Joasiab- mój mąż ma na imię Tomasz, więc mi też się bardzo podoba, Tomki to w ogóle fajne chłopaki:-):-):-)

Blondi84 - cieszę się z Tobą z tych wyników - ja jutro idę rano na kontrolę i mam nadzieję, że też jest wszystko oki!!

Blondi84, joasiab gratuluje udanych wizyt :-)
Malutka gratuluje corci :-)

Co do rozstepow to ja mam kilka na piersiach, mi pojawily sie w poprzedniej ciazy, a wlasciwie dopiero pare tygodni po porodzie :baffled:. W ciazy nie mialam wcale.
Teraz poki co nie mam zadnych nowych. Na brzuchu tez nie mam rozstepow.

Moje dziecię tak sie wychulalo dziś w przedszkolu ze usnał nam w samochodzie w drodze do domu z zakupów,m go obudzil poszedł siusiu...i myk do lóżeczka i do tej pory śpi,pewnie będzie spal do rana......a dziś byli na placu zabaw:)
Wkurza mnie ta baba z przedszkola!!! wrr...słuchałam dziś ze moje dziecko jest bardzo energiczne i ich sie nie słucha.....!!!!
To jaki ma być....usiadzie na krzeselku i będzie siedzial 3 godziny???przecież to 3 latek.Popukalam sie w głowę!!! I ja mam babie tlumaczyc jak ma postępować z dziećmi...to kto kończył szkolę w tym kierunku.....przecież ona,nie ja.
Ze podczas zabawy wyrywa dziecku zabawkę,Tłumaczę jak chłop krowie na rowie-że on sie dopiero uczy bawić z innymi dziećmi,bo u nas w rodzinie nie ma i w bliskiej okolicy też nie.Więc od czasu do czasu u mojej mamy na placu zabaw miał kontakt i ze znajomymi jak się zobaczylismy ale to raz na pół roku.Więc ja go tego nie nauczę w domu to już jest jej rola-w przedszkolu!!!!Dobrze myślę??

Ja dopiero wróciłam, gratuluję poznania płci wszystkim mamusiom,nie dam rady Was nadrobić za bardzo.

Napiszę tylko tyle, że mam już łóżeczko i ciuchy, dużo tego jest.

Moje dziecię tak sie wychulalo dziś w przedszkolu ze usnał nam w samochodzie w drodze do domu z zakupów,m go obudzil poszedł siusiu...i myk do lóżeczka i do tej pory śpi,pewnie będzie spal do rana......a dziś byli na placu zabaw:)
Wkurza mnie ta baba z przedszkola!!! wrr...słuchałam dziś ze moje dziecko jest bardzo energiczne i ich sie nie słucha.....!!!!
To jaki ma być....usiadzie na krzeselku i będzie siedzial 3 godziny???przecież to 3 latek.Popukalam sie w głowę!!! I ja mam babie tlumaczyc jak ma postępować z dziećmi...to kto kończył szkolę w tym kierunku.....przecież ona,nie ja.
Ze podczas zabawy wyrywa dziecku zabawkę,Tłumaczę jak chłop krowie na rowie-że on sie dopiero uczy bawić z innymi dziećmi,bo u nas w rodzinie nie ma i w bliskiej okolicy też nie.Więc od czasu do czasu u mojej mamy na placu zabaw miał kontakt i ze znajomymi jak się zobaczylismy ale to raz na pół roku.Więc ja go tego nie nauczę w domu to już jest jej rola-w przedszkolu!!!!Dobrze myślę??
niestety wiekszosc "kolezanek" z mojej dziedziny uwaza chyba ze dzieci sa dla nich a nie one dla dzieci! i chyba nie byly na zajeciach kiedy byl rozwoj dziecka;) masz calkowita racje, przedszkole to nie przechowalnia bagazu tylko miejsce gdzie uczymy dzieci prawidlowego, spolecznie akceptowanego zachowania w srodowisku!! niesety wiele pan o tym zapomina, albo nie sa nauczycielkami z powolania!

Czesc dziewczyny:-)
nie pisałam chyba z dwa dni bo jakos tak zaganiana bylam. Wczoraj tylko troszke poczytałam zeby nie miec zaleglosci a dzis caly dzien sprzatanko i dopiero wieczorkiem tutaj zajrzalam. Miałam miec dzis dzien leniuszka ale nie dalam rady i wysprzatalam mieszkanko na blysk:-)lacznie z praniem. Mąż z podziwu nie moze wyjsc ze mam tyle energi:-) a mi chyba brakuje sportu, areobiku, silowni i dlatego tak latam chociaz po mieszkaniu jak wlanieta;-)

a ja teraz jak jestem w ciąży postanowiłam nie jeść w ogóle grzybów,bo jak niedaj boże coś sie stanie to będę sobie w brodę pluła....ja z sosu grzybowego jem tylko wodę:) bez grzybków.

Ribi ale boisz sie ze zjesz trujacego czy ze nawet po podgrzybkach cos moze sie stac,. Dzies wlasnie o tym myslalam czy grzby moga nam zaszkodzic nawet jak jestemy pewne w 100% ze to nie trujaki?

hej dziewczyny matko niema szans, zebym was nadrobila no moze wierczorem mi sie uda pare stron.
u nas wszystko ok dzidzia zdrowa :) co mnie bardzo cieszy, okazalo sie ze przeczucie mnie nie mylilo i raczej bedzie coreczka tatusia :p bo siusiaka brak. czeka mnie obciazenie glukoza 75 i 2 godz czekania masakra juz mam dosc na sama mysl.

Gratulacje:-) Przede mna tez obciazenie glukoza 75 i tez dwie godziny czekania. Najgorzej ze nadczo a ja nauczylam sie ze bez sniadania to ciezko mi wyjsc z domu:-/ ale coz los matki pewnie jest pelen poswieceń i trzeba sie przyzwyczajać;-)

dziewczyny ogladacie rozmowy w toku ?

Ja tez ogladalam...wspolczuje tym dziewczynom:-( ja sie smaruje perfect mama tym na biust i tym do reszty ciala. Zobaczymy jaki bedzie koncowy efekt jak dzidzia wyjdzie z brzuszka. Oby bylo dobrze.

Dziewczyny jeżeli któraś ma predyspozycje do rozstępów to i tak będzie je miała....nawet jak się będzie smarowała....ja mam koleżanke, tóra mimo tego że się smarowała w dzień i w nocy ma takie rozstępy jak te panie....czyli mega masakryczne...a smarowała i dbała. Miejmy nadzieję, że nas to nie spotka.

No ja wlasnie tez tak slyszlalam, ale przynajmniej jak sie bedziemy smarowac to nie bedziemy miala do siebie pretensji ze nie zrobilysmy wszytskiego co w naszej mocy zeby im zapobiec.

klaudoos ja też mam rozstępy po wewnętrznej stronie ud i za kolanami...wynik szybkiego rośnięcia... taka nasza uroda. latego teraz w ciąży staram się smarowac ale czy nie wyjdą kolejne nie wiem....
niestety to co pani kosmetyczka tam mówiła to pic na wodę fotomontarz, bo na rozstępy nie ma sposobu. Można im zapobiegać ale nie leczyć...można je spłycić ale nie znikną. Jedynym sposobem na zniknięcie rozstępów jest operacja plastyczna(bardziej chodzi o usunięcie tej zwisającej sóry) albo kwasy ale stężenie bardzo wysokie, tym zajmują sie tylko lekarze, bo kosmetyczka nie ma takich uprawnień. Później skóra schodzi i ciało to jedna wielka rana ale podobno warto. A te wszyystkie kosmetyki na rozstępy to wyciąganie kasy i tyle:)

Hmmm ja mysle ze jak sa swierze rozstepy to jeszcze mozna sprawic takimi zabiegami ze sie nie pogłebią,oczywiscie w calosci nie znikna ale moze nie beda takie grube i glebokie ja mialay te dziewczyny z programu.

Kashyaa - dobre z tymi rozstępami :-)

Narazie mam tylko rozstępy delikatne na piersiach ale na początku ciązy zanim się zaczęłam porządnie smarowac to juz się pojawiły:-(

Dziewczyny już po wizycie :-) super :-) jestem szczęśliwa :-)
Zdjęcia Nam znów lekarz nie dał bo nie ma jak uchwycić całego dziecka:-) a buzi nie pokazł bo zasłonił rączką:-)
Wymiary synusia wskazują na 26 tydzień, więc wszystko idealnie :-) lekarz powiedział, że rozwija się wporządku :-)
Pochwalił wyniki glukozy, dawno takich dobrych nie widział, tak przynajmniej powiedział :p
Pytałam o masowanie brzusia - więc nie wolno bo wywołuje skurcze macicy:-( szkoda, bo lubiłam pomasować czasem :p
Dowiadywałam sie o poród i wogóle więc jakoś taka znów pozytywnie naładowana jestm, L4 mam do 13tego wiec następna wizyta 13 X

Dziekuje Wam że trzymałyście kciuki:-)

Super ze wszytsko dobrze:-) Takie wiadomosci daja pozywtywna energie na forum:-)

Dziewczyny ja juz po wizycie :)
Tomcio to na 1000% mężczyzna :) Sisiorek nam pokazał w całej okazałości :) Serdeszko ok, wszystkie narządy wporządku. Termin z USG przesunął się na 8 stycznia :) Waży 770 gram.
Lekarz mi powiedział, że chciałby abym do następnej wizyty nie przytyła. Mam nie jeść słodyczy, owoców bo mają dużo sacharozy. Najlepiej warzywa na parze, drób i rybki, białko wskazane, biały ser, żółty nawet, ciemne pieczywo. Mój mąż przyniósł właśnie parowar i od jutra dietka :) Ogólnie jestem zadowolona :)
Teraz idę kąpać Wiki i zrobić jej kolacyjkę :)

Super ze wszytsko dobrze:-)
Ja bylam w poniedzialek na wizycie. Nasz dzidziolek wazy 677 gram. Nadal jest mlodszy o 8 dni niz wg terminu z OM i moze mi sie termin porodu przedlyzyc na 12 stycznia. Najwazniejsze ze gnka powiedziala ze wszytsko rozwija sie prawidlowo a ta roznica jest w normie i nie ma sie czym martwic:-). Maluszek byl starsznie ruchliwy ale to tez dobrze-tak powiedziala ginka:-)

Tak Pani wychowawczyni chyba pomylila zawód. Po to sa zlobki czy przedszkola zeby dzieci uczyly sie bawic z innymi dziecmi i przystosowywaly sie to zycia w grupie. A dla takiej pani to najlepeij jakby dzieci spaly caly czas to by miala czas na czytanie gazetek. A chyba nie po to wybrala taki zawod...

cisniene 120/70 tez za duze i mam mierzyc w domu:(

klaudoos dlaczego za wysokie? to w ciazy sa inne wartosci niz zwykle?nie strasz bo ja czesto mam ok 135/88
a tu gdzie teraz mieszkam(uk)nie mam opieki lekarza a dla poloznej to wszystko jest dobrze.
sama codziennie mierze w domku wyeliminowalam sol i kawe calkowicie i staram sie pic miete bo slyszalam ze obniza cisnienie

Martusia29 masz całkowita rację. Kazde dziecko jest inne i dopiero uczy sie wśród innych dzieci jak sie zachowywać. A panie przedszkolanki sa własnie po to żeby dzieciom wskazywac prawidłowe wzorce.

reklama
cisniene 120/70 tez za duze i mam mierzyc w domu:(

klaudoos dlaczego za wysokie? to w ciazy sa inne wartosci niz zwykle?nie strasz bo ja czesto mam ok 135/88
a tu gdzie teraz mieszkam(uk)nie mam opieki lekarza a dla poloznej to wszystko jest dobrze.
sama codziennie mierze w domku wyeliminowalam sol i kawe calkowicie i staram sie pic miete bo slyszalam ze obniza cisnienie
wg mnie ok, ale wg niego nie. zawsze mialam 100/60 ostatnio powiedzial ze jak na 6mc niskie a teraz jak mam wyzsze to tez zle- sam sobie zaprzecza. powiedzial ze wg niego cisnienie wyzsze i waga rosnie tzn ze krew nie plynie czy cos takiego tylko jest przepychana- a tam sam sobie szuka problemu chyba! bede sie martwic jak bedzie wysokie. mam 2 razy dziennie mierzyc.

Do góry