reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
:szok:A mnie czeka góóóóóóra roboty:-) Mój M właśnie wrósił z lasu i przywiózł 3 wiadra i 1 reklamówkę grzybów:-):-):-)
No to pracy mamy do wieczora...gotowanie, suszenie, suszenie , gotowanie itd, itd

Oby nocka nas nie zastała:-)

a ja wam powiem, że jakoś sceptycznie jestem do grzybów nastawiona po wydarzeniach ostatnich czasów. Mój brat to zapalony grzybiarz. Ostatnio zebrał ponad 200 szt. A my z moim m nie chodzimy. Mój m nie lubi grzybów, nawet do pieczarek musiałam go przekonać :):):)a ja jak jestem czasami u brata to jajecznice z grzybkami chętnie zjem :)

a ja teraz jak jestem w ciąży postanowiłam nie jeść w ogóle grzybów,bo jak niedaj boże coś sie stanie to będę sobie w brodę pluła....ja z sosu grzybowego jem tylko wodę:) bez grzybków.

Mniam grzybki :-D
Pamiętaj żeby uważać

Ja się biorę za podgrzewanie barszczyku i potem jadę do kuzynki pozbierać juz jakieś rzeczy dla dziecka :-)

Klaudoos wazne, ze synus zdrowy :tak:. Lekarzem sie nie stresuj, nie ma sensu!

Malta super tyle grzybkow:-)
Ja grzybki uwielbiam i jem jak mam okazje:tak:. Ale jem tylko ze sprawdzonego zrodla, tzn jak moi rodzice zbieraja lub ja sama:-D Ani rodzice, ani ja nie zbieramy grzybow z blaszkami, a te co zbieramy to znamy doskonale i nie ma mozliwosci sie pomylic.
Zatrucia sie zdarzaja, bo ludzie zbieraja rozne grzyby z blaszkami, rowniez te ktore sa podobne chocby do muchomora sromotnikowego. Stad te pomylki. Ja takich nie zbieram i nigdy nie bede zbierac.
Bardziej boje sie tego, ze kleszcza gdzies zlapie... Ale to nie trzeba nawet do lasu chodzic, wystarczy wyjsc do ogrodka i moze sie jakis przypaletac:wściekła/y:

Klaudoos gratuluje duzego syncia. Mój gin powiedział, żeby tymi wymiarami się nie sugerować, bo wszystko teraz rosnie w różnym tempie i dopiero ok 32 tc wszystko staje sie bardziej proporcjonalne. A cisnienie masz bardzo dobre, bo norma to 120/80 więc jest ok.
A co do wymiarów porodowych to chyba cos nie tak, bo 67cm to ma dziecko 3-6 miesięczne a nie noworodek.
Moja panna tez bardzo ruchliwa, wczoraj tatus kopniaki w tyłek dostał i tak fajnie rączka, albo nóżką jezdziła w brzuchu, że na zewnątrz było widać heheh :)
Ja Piterka zapisałam na warsztaty Maluszkowo, żeby miał kontakt z dziecmi. Zajęcia odbywaja się raz w tygodniu i mamusie tez uczestniczą w tych zajęciach. zobaczymy czy spodobaja sie te zajecia mojemu brzdącowi.
Wczoraj rozgladalismy się za tapczanikiem dla małego i juz mam rozeznanie, do tego jakas wykładzinka i lampka na ścianę i pokój jako tako bedzie wygladał, pomimo tego, że stoi tam biurko z komputerem.

reklama
Obiadek ugotowany i zjedzony. Dziś ogórkowa, bo strasznie za mną chodzi kwaśne ostatnio. I to takie ekstremalnie kwaśne, że nawet, jak mama zrobiła ostatnio bigos, to musiałam go sobie kwaskiem doprawić.

Damqelle, ja tez staram się czytać, bo jak nie teraz to kiedy? Od stycznia już raczej nie będzie na to czasu. Choć niestety nie mogę ostatnio znależć dla siebie czegoś, co naprawdę by mnie porwało. Teraz czytam sagę Zmierzch. I niby fajne te książki, lekko i szybko się czyta. Ale po usłyszeniu tylu opinii osób, które są nimi zachwycone, zawiodłam się lekko. Czekam aż w końcu przyślą mi z Allegro moje ukochane fantasy - 13 książek zamówiłam i czekam na nie już od piątku 10.09;(

Do góry