reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Klaudoos często tak jest że długie dzieciaczki rodzą się bo mają dłuuuugich rodziców:-) Chociaz oczywiscie nie jest to regułą bo np moi rodzice bardzo niscy, ledwo co 160 cm a ja 170 i urodziłam sie wielka bo ponad 4 kg:szok:

Natomiast mój pierwszy synek to już bardziej tak jakby po mnie i moim byłym mężu poszedł. Urodził się to miał 60 cm i waga 3850 i od pierwszej klasy cały czas był najwyzszy w klasie. Teraz to już kupuje mu ubrania na 158-164 a jest w IV klasie podstawowej.

Chociaż ostatnio zauważyłam że dziewczynki w klasie zaczynają doganiać mojego wielkoluda:-) To chyba już też czas że panny będą gonić chłopaków a nawet ich przerastać:-)

Malta - to mój Tymon jest w 2 klasie i choć chłopisko z niego wielkie to dziewuchy i tak przerastają go o głowę.
No i z tą wielkością dzieci to nie reguła - ja i mąż nie należymy do niziołków a Anka miała tylko 3100 i 54cm, to córy mojej przyjaciółki drobinki były dużo dłuższe od mojej.

kladoos fajowo, że Twój synek taki dłuuuugi:) najważniejsze że jest zdrowy :) Niestety co do Twojego stanu zdrowia, to chyba generalnie nienajlepiej przechodzisz ciążę....jeszcze tylko 100 dni i "matura z porodem" ale spoko zdasz ten egzamin:) Juz tyle wytrzymałaś to wytrzymasz jeszcze te kilka dni.
Wierze, że stresujące są Twoje wizyty u gina....co chwilę coś. A z wagą to poprostu Twoja uroda....staraj się nieobżerać i tyle.
U mnie najgorsze są takie napady głodu....i wszystko bym zżarła....a później żałuję.

U nas gorąco , byłam z moim suczyskiem na spacerze i słoneczko tak miło świeci....nie czuć że idzie jesień. Niestety moja suńka zaczyna mieć cieczkę....czyli min 4 tyg. z głowy....

Witam mamuski:)

Klaudoos - dobrze,ze mały rośnie cały i zdrowy:) Może nie będzie aż taki duży:) Mnie lekarz ostatnio powiedział, że moja córcia rozmiarowo wybiega o 2 tyg do przodu, tez mnie to na początku przeraziło, bo pomyślałam, że będzie z niej wielka dziewucha...ale teraz chyba wróciło wszystko do normy:)

Fogia - jak tam minął wieczór z mężusiem, no chyba sobie odrobiliście z nawiązką :)

Damqelle- pożeraczu książek, kiedy Ty masz na to czas?

Ribi - czyli jednak rogal pomaga, no właśnie chyba się zdecyduję, tylko na ten...
Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

Ja dzis miałam zawieźć mocz na badania i kurcze od rana, jak na złość sikać mi się nie chce....:szok: Jakaś ironia losu, nawet kawy się napiłam, bo działa moczopędnie, a tu nic...Jutro mam wizytę, wiec potrzebuje ich na rano...

Klaudos niestresuj sie tym lekarze... moze ma taki charakter poprostu ... gratuluje synka ... no no bedzie chłopak jak dąb :) swoja drogą moja mama ma 170 a tata około 180 wiec tacy sredniacy hihih a mój brat jak sie urodził to 68cm i prawie 4 kilo.... za to ja jak baba 53cm zaledwie i 3.5 naciągane:) hihi no i tak nam zostało brat powyzej 190 ma teraz hehe a ja 168 hehe :) dobrze ze nie naodwrót :) ...Tomcio poszedł spac wiec mam chwile dla sie a dokładnie około 3 godzinki :) aby mu tak te spanko zostalo jak sie Kubus urodzi :) niestety kaszel ma dalej chomikujemy w domku

moniaivoy - ty się raczej zapytaj kiedy ja mam czas na sprzątanie - bo akurat to zajęcie ograniczam do minimum ;)
klaudoos - to teraz już wiemy skąd te kopniaki ;) nogi się nie mieszczą. Ale najważniejsze że mimo tych wszystkich przykrych dolegliwości z syneczkiem i mamą jest OK. A choćby i te nóżki miały z (...) wystawać to najważniejsze że urodzisz upragnionego zdrowego syna :)

Dzień dobry:-)
sniadanko zjadłam, kąpiel zaliczyłam :-)
Mąż spi po nocce:p to ja biorę się za obiad:-)
Pranko też wstawie, coprawda wczoraj zrobiłam 4 prania, to dzisiaj tylko ciemne mi zostało więc wstawie i będzie z glowy:-)
Ostatni dzień lata mowicie... pogoda ładna świeci slonko, ciekawe ile stopni heh pewnie z 15:-/ no koncówka lata paskudna pod względem temperatur, ale nie będę narzekać lepiej tak niż jakby lało :-)

Klaudoos - a Ty już po wizycie :-) takiej to dobrze :-) gratuluję zdrowego synusia :-) a tam ... wzrost czy waga dziecka to drugorządna sprawa, ważne, że zdrowy :-) miłego dnia :-)

Zmykam robić obiad, bo 17:40 wizyte mam :p może szybciej zleci jak się zajmę czymś :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja własnie wyszłam spod prysznica. Zaraz na jakis spacerek pójdę bo też już wizyty doczekac się nie mogę :)

Klaudoos najwazniejsze, że synuś zdrowy :) Powiem ci, że ja też mam traumę jak pomyślę o swojej wadze i o tym co powie mi na jej temat mój lekarz :(

Do góry