reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos-leci leci:)nim się obejrzymy już będziemy tuliły nasze dzieciaczki:-):-)
Ja też dziś byle jak się czuję.....mialam ogromną chęć na krokiety z kapustką i pieczarkami.Zrobilam,zjadlam........ i teraz czuje się jak bym miała stos kamieni w brzuchu,pali mnie nieziemsko:eek:
A Panom moim nic-czy to jest sprawiedliwe??

reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie w tej anemii. Mam nadzieję, że tak jak Tobie Monciaa po tym Ascoferze podskoczy hemoglobina :)

Cześć Dziewczyny,
Dziś mogę powiedzieć, że się wyspałam :) W nocy tylko raz poszłam siusiu. Ale najważniejsze, bo spałam dziś całą noc na rogalu. Rewelacja !!!!! Wcześniej rogal mi gdzieś uciekal w nocy i rano znajdowałam go na ziemi. Dziś całą noc trzymalam go między nogami i głowę miałam na końcu. Żadnego ucisku na brzuch bo dzięki niemu leżysz bokiem,a jak się przewracałam na plecy to też go trzymałam między nogami.
polecam rogala !!!! Ja jeszcze nie mam wielkiego brzucha ale jak już urośnie to napewno będę spała komfortowo.

klaudoos szkoda mi Ciebie biedactwo :( za każdym razem coś nie tak u Ciebie ze zdrówkiem. Pamiętaj przy wymiotach, zatruciach nie je się żadnych jogurtów ani mlecznych wyrobów. Sucharki, biszkopty,chleb....nic mlecznego.
Miłego dzionka:)

Dzień dobry mamuśki :-) U nas słoneczko świeci kolejny dzień, więc dzisiaj też trzeba się wybrać na dłuuuugi spacer...
miłego dnia życzę...

Dzień Dobry :)

u nas też piękne słonko :) Wiki w przedszkolu, ja mam zamiar ogarnąć mieszkanko i potem poleniu****ę :) Dzisiaj mam wizytę o 16:40. USG połówkowe, trochę późno, ale mój gin mówi, że woli robic w 25 tyg bo lepiej wszystko widać. Mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Miłego dnia życzę :)

Witajcie Kobietki:-)

Dzisiaj od rana u nas słoneczko:-) Podobno ma być tak do końca tygodnia a później znowu nieciekawie:-(

Moich chłopaków już wypuściłam z domku. Synuś pobiegł do szkoły a M pojechał na grzybki. Oby każdy z nich miał się czymś pochwalić po powrocie:-)

Wstawiłam już pranie bo chcę wykorzystac jeszcze pogodę i wysuszyć pranko na powietrzu. Może to juz ostatnie okazje na to a później to juz tylko suszenie (kiszenie) prania w domu:-( i tak aż do wiosny.

W piątek mam pomiar cukru po stężeniu glukozą i już mnie trzepie jak o tym pomyślę bo tak ściśle mówiąc to nie przepadam za słodkim:-( Praktycznie sobie nic nie słodzę a i wszelkie inne słodkości to raczej sporadycznie zjadam.

Miłego i słonecznego dnia:-)

witam o poranku:)jest sliczne słonko,także spacerki mile widziane.
Martusia nie martw sie nie tylko Tobie dokucza zgaga.Ja mam reflux żołądka i dzień w dzień cokolwiek zjem (lub nie) boli mnie zołądek i pali w przełyku:((i tak mi pozostanie...nie wiem jak przeżyję badanie krzywej cukrowej bo rano dopóki nie zjem to wymiotuję jak kot.
dziś są imieninki mojego mężusia,takze zaraz piekę karpatkę i schabik z papryczką na obiadek robię:)
moj synek też choruje,a co najgorsze chyba mnie zaraził,bo gardło boli mnie okrutnie.wczoraj byłam na zebraniu maturalnym u córci,to ledwo wysiedziałm,byłam centralnie nie przytomna.biedulka nauki ma mnóstwo do matury i jeszcze 4 h egzamin zawodowy.

duzo zdrówka dla chorujących

macie może jakieś przepisy na szybkie i dobre sałatki??? w piatek męzuś ma ochotę wyprawić imieninki a ja nie mam weny na gotowanie...

Ja też się z wami witam:)
Pięknie i słonecznie u mnie dzisiaj pomimo(na razie) 8'C na termometrze:-)
Ja już jeden spacer zaliczylam(do przedszkola i z powrotem).Jeszcze posiedzę z godzinkę,rozwieszę pranko i śmigam coś działać.
Dzisiaj potwornie mi się spało....najpierw godzinny seans w łazience......przeszly mi bóle żołądka dopiero po gorącej gorzkiej herbacie.
Później krecenie,wiercenie,wycieczka na siusiu,a jak już mi bylo dobrze to odezwaly sie plecy wrrrr....Dziś Maż się ze mnie śmiał ze za bardzo objadlam się wczoraj tymi krokietami z kapustą.Ale co zrobić, jak mialam wielką ochotę,a wcale dużo tak nie zjadłam znów bo trzy.Uczucie kopca kamieni zniklo czuje się lekko jak już nie pamiętam kiedy:)

marta70-współczuje,jakoś trzeba to przeżyć,mnie dopiero 2gi raz teraz złapało,w poprzedniej ciąży to powyżej 32 tygodnia zagaga dokuczala mi codziennie:(
mam przepis na dobrą sałatkę z majonezem cala rodzina się nią zajada zaraz skrobnę i wrzucę na przepisy;)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki witam z rana...
Gratulacje 100dnówek :) ribi ja tez spie na rogalu ale takim małym hehe i troche mi czasami wypada ale ogolnie spi sie lepiej niz bez niego :)
mamusie z Anemią wczoraj czytałam swiat kobiety i wyczytałam : W Twoim menu powinno znaleśc sie wiecej pełnowartościowego białka ( jaja , mieso) . raz w tyg jedz wątróbkę , befsztyk ( krwisty) codziennie jedz produkty pełnoziarniste , warzywa i owoce
a no i dla dietki cukrowej tez cos było : Jedz regularnie 5 posiłków dziennie, co 3 godziny. Zrezygnuj ze słodyczy, cukru, alkoholu, dojrzałych owoców, białego pieczywa. Unikaj słodkich napojów gazowanych. Jedz ciemne lub pełnoziarniste pieczywo . Do menu wprowadz brązowy ryż, razowy makaron, grube kasze, Soki rozcieczaj wodą . JEDZI GREJFRUTY -" ZbIJAJĄ " CUKIER!! nie było napisane w przypadku ciazy ale ogolnie aby pozabyc sie anemi i obniżyc poziom cukru ..
Tomcio dzis troche lepiej narazie niewymiotuje... i kaszel sie osłabił ale wnocy od 2 dał troche popalic naszczescie udało mi sie wcisnąc troche syropu przez strzykawę zasną i tak spał do 7 :) a ja dzis tez troche lepiej brzusio narazie mieciutki:)
dziewczyny piszcie co tam w brzusiach słychac po wizycie u lekarza:) ja dopiero lece na badania 6 pazdziernika i wtedy tez jakos bede robic tą glukoze wizyte mam na 19 dopiero aby mój M mógł ze mną pojechac i pozagaldac do Kuby... a wczoraj wieczorkiem Kubus dał nam troche czadu hehe tak sie rozkopywał myslałam ze jak M połozy ręke na brzuchu to sie troche uspokoi ( akurat pecherz wzią sobie za cel ) ale Kubus jeszcze bardziej szalał reka wogole mu nie przeszkadzała:)

Do góry