reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej dziewczyny :) W sobotę zrobiłam test i wyszła jedna mocna i druga ledwo widoczna krecha, dzisiaj powtórzyłam i już ta druga była dobrze widoczna chociaż nadal nieco bledsza. Okres miałam dostać wczoraj i nadal siedzę jak na szpilkach. Co jakiś czas głównie przy zmianie pozycji zaboli mnie w dole brzucha jak na @ czy to normalne ?
Kurcze jestem taka zestresowana że nawet cieszyc się nie potrafię...

A i jeszcze jedno kiedy najlepiej wybrać się do lekarza ? Jutro podjadę zrobić betę i toxo...

reklama
A ja dzis miałam wizyte u gina, tak długo wyczekiwaną. Niestety nie ma usg w gabinecie na nfz, ale w srode ide do niego zrobic je prywatnie. Powiedzial ze wszystko jest bardzo dobrze, ale w razie czego przepisal luteine bo czasem mam bule brzucha, dostalam jeszcze mocniejszy kwas foliowy niz ten co mialam i tabletki przeciwbolowe. Ogolnie, nareszcie moge zacząc sie cieszyc, bo pan doktor bardzo mnie uspokoil. :) Stresowalam sie bo nie mam narazie zadnych objawow. Ale teraz sie z tego ciesze.
Karolcia zycze jutro powodzenia.

kochana ale musisz sie na nstepna przygotowac z grubsza kasa najlepiej bo niektorzy biora kase co kilka wizyt ale bioro nie za 1 tylko za te wszystkie co byly poprzednio niektorzy tak robia a niektorzy nie ale lepiej sie przygotowac ....[/QUOTE]

87zabka - wiesz pytałam jak bralam zwolnie od pielęgniarek bo to u nich sie płaci jak się chodzi do tego lekarza na "Ultra sonografie" -tak to sie nazywa (bo on jeszcze w domu przyjmuje ale ja akurat na miejscu byłam)i one poszły go zapytac i że nie, a dzis zapytałam lekarza czy płacę, on powiedział z uśmiechem "nie". więc mam pewne inf a wiesz wątpie żeby ktoś po kilku wizytach brał kase bo zawsze mozna zmienić lekarza i lekarz miałby straty. Zreszta nieważne.
A i jeszcze jedno to co masz w cytacie że Monia napisała tą historię z lekarzem co wypędził męża, to moja historia, Moni się źle cytat zrobił :) wróc sobie kilka stro forum, to tylko ku sprostowaniu :)
Dobranoc:)

Hej dziewczyny!
A ja wracam po tym dziwnym weekendzie. Otóż rano o 5 w sobote przyjechał mój chłopak na weekend z pracy w DE. Byliśmy u mnie i w sobote wieczorem moim rodzicom powiedzieliśmy o ciąży szczęśliwi i wogóle szał moja mama sie dmyślała ale czekała aż jej powiemy obdzwonili rodzinę chwaląc się ,że będą dziadkami i wogóle pozytywna reakcja. Odrazu zainteresowanie czy badania byly jak wyszły i jak sie czuje i wogóle.

Za to w niedziele pojechaliśmy do mamy mojego M. i ehh szkoda gadać łzy (moje), nerwy i ciśnienie :/ pierwsze co to "co wyście narobili" następnie "kiedy wesele , trzeba robić szybko wesele boi ja sie za was wstydzić nie będe" "nie myśleliście to teraz trzeba sie spieszyć i wesele załatwiać"

Powiedziałam jej ,że żadnego wesela nie będzie bo nie ma takiej potrzeby i nie chcemy. Może weźmiemy ślub cywilny a kościelny kiedyś w swoim czasie ale napewno bez wesela. I się rozpętała wojna bo co dziadkowie powiedzą bo co jej rodzina powie.

Nie zapytała się o to jak sie czuje, jak sie czuje przyszły wnuk -czka. Nic zero zainteresowania tylko wesele. Rozmawiałam z M i rozmawiał z nią ,że dlaczego nie zainteresuije się moim zdrowiem i samopoczuciem to mu odpowiedziała "bo trzeba sie weselem zainteresować"

Ona nie rozumie tego ,że teraz dla mnie najważniejsza jest fasolka ,a nie ganianie za ślubem i ślub chce mieć wymarzony a nie byle jaki na szybko "bo tak wypada"...

Ehh z tego wszystkiego nawet nie mogłam się pocieszyć tym ,że moje kochanie jest ze mną te 3 dni :( bo 2 dni haja była i przyszła teściowa obrażona na cały świat.

---------

Dodam ,że oboje mamy po 24 lata i planowaliśmy ślub ale w nieokreślonej przyszłości. Bardzo cieszymy się na dziecko i nie mamy problemu z tym ,że ślubu nie ma.

Ostatnia edycja:
ariska współczuję takiej teściowej. Przykre jest jej zachowanie i to co wyprawia. Ale ludzie są różni. Staraj się nie przejmować nią i myśleć tylko o sobie, o maleństwu, o tym czego pragniecie ty i twój chłopak. Wy we trójkę jesteście najważniejsi. Nikt inny!!!

Ja za chwilę wyjeżdżam z rodzicami na pogrzeb. Jakieś 200km od nas więc będę dopiero wieczorem.

Życzę Wam miłego dnia!!

Gonia11 - witaj kochana i serdecznie zapraszamy.
fajne, że nie masz dolegliwości ciążowych. Ja w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych a teraz to juz nie jest tak kolorowo
TakaJednaKobitka - gratulacje fasoleczki. Bóle brzcha tak jak na @ są częstym objawem więc nie stresuj się.
ariska- nie zazdroszczę przyszłej teściowej, ale najwazniejsze to nie przejmować się bo najważniejszy dzidziuś jest w tej chwili. Ehhhhh..... co za ludzie :szok:

Czy macie jakieś wieści od elf???????

Witam nowe zafasolkowane. Wielkie gratulacje dziewczyny !!!!!

U mnie mdłosci się skończyły, a jest pobolewanie brzucha. Czuję się tak jakbym się najadła do syta...

reklama
hejka;)

ja wczoraj po pracy padlam spac o 19.30.....;) eheheh a kialm pisac na forum

U mnei OKI pracuje....

witam nowe MAMUSIE GRATULACJE>>>>>

WSZYTKIE NOWE MAMUSIE CHCACE ZAPISAC SIE NA LISTE NASZA PROSZE NA PW MI WYSLAC>.(imie ,wiek,terminek porodu i jesli jest rodzenstwo to imie i wiek moz ebyc data urodzienia dokladna)

milego dnia:*

Do góry