reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A ja właśnie dzwoniłam aby zapisac Wiki na balet :) Ona marzy o tym aby tańczyć balet i przypomniałam sobie, że u nas w Jaworznie jest szkoła tańca TITO (ten co tańczył w YCD) I mają zajęcia z baletu :) Podjade tam popołudniu i popytam o szczegóły :)
Mają też taniec brzucha :) I masę intertesujących zajęć. Chyba po porodzie zapiszę się na aerobic bo tez mają :)

reklama
Witam z zachmurzonej Gdyni:-)
Fogia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń:-)
Rozłożyło mnie chorobsko na maksa i nie miałam siły do was zaglądac. Poźniej poczytam co u was słychac, bo w tej chwili nie mam jeszcze siły.
Wczoraj miałam wizytę u mojego ginka, była ze mną moja siostra i po raz pierwszy widziała mojego synka na usg:-) Siostra rodziła 14 lat temu i stwierdziła, że bardzo zazdrości tego, że mogę co wizytę wsłuchiwac się w bicie serduszka mojego dziecka. Ona miała robione jedno usg pod koniec ciąży.
Michaś rozwija się prawidłowo, waży wg pomiaru usg już pełen 1 kg:-) serduszko bije mu 145 uderzeń na minutę:-) W końcu pokazał mi swoją buźkę i lekarz na 100% stwierdził, ze nie ma rozszczepienia podniebienia, uffff. No i według obliczeń lekarza mam termin na 2 stycznia, a wg usg na 21 grudnia. Pożyjemy i zobaczymy, tym bardziej, że i tak mam przecież wstępnie umowiony termin na cc na 21 grudnia;-)
A w poniedziałek byłam na obciążeniu glukozą, wypiłam szklankę tego hmmm ulepiku, a po 5 min moje dziecię rozbrykało się na maksa, aż brzuch mi falował:-) wyszło mi 90, lekarz stwierdził, że wynik prawidłowy.
Rozmawiałam z ginkiem na temat tych zanikających ruchow, ktore miałam i on stwierdził, że w tej chwili już nie powinno się to powtarzac. A gdyby Michaś nie dawał zbyt długo o sobie znac mam wypic bardzo słodką herbatę, zjeśc batona i poczekac aż się odezwie. A jeśli nie odezwie to od razu mam się skontaktowac z ginkiem.
Uciekam ugotowac obiadek, pozdrawiam was wszystkie

fogia wszystkiego najlepszego:) to 30-te urodzinki więc jak to mówią: życie zaczyna się po 30tce:)

joasienka ja zamówiłam rogala ale jeszcze go nie dostałam (mój mąż dopiero przed wczoraj przelał kasę) Ja zamówiłam ten Poduszka rogal dla kobiet w ciąży i do karmienia (1214620294) - Aukcje internetowe Allegro bo jest wiązany ale jeszcze nie wiem czy wygodny:):):)

Ja czuję się trochę lepiej , zrobiłam sobie inhalacje i troche mi lżej. Gotuję kapuśniak ale nie wiem czy uda mi się ją doprawić, bo nie mam smaka:)

Fogia sto lat
urodziny1.gif

Ja wróciłam z miasta, odebrałam wyniki krwi, a są słabe strasznie - znowu anemia :wściekła/y:
U nas pogoda fajna, ale strasznie wieje. Życzę również każdej z Was zdrówka dużo i nie dajcie się zgubić tej pogodzie. Bo jest łatwo zachorować

Fogia: Wszystkiego najlepszego.
Mi chandra chyba naprawde minela:) No i za tydzien przyjezdzaja z wizyta moi rodzice - bardzo sie ciesze:)
Dzieciak sie dzis rusza bardzo ale dal sobie spokoj z kopaniem w pecherz- takze wszystko dobrze.
Wczoraj bylam u opiekuna doktoratu i doszlam do wniosku, ze chyba uda mi sie go napisac. Takze same dobre wiesci.

Z tego wszystkiego nie pisalam Wam o wynikach USG polowkowego.
Mialam dwa- w 19 tyg w Polsce prywatnie i w 22 w Angli (bo sie nie przyznalam, ze robilam w Polsce).
Z dzieckiem wszystko ok- polski lekarz powiedzial nawet, ze nie ma sie do czego przyczepic. Termin porodu bez zmian.
Co do plci: w Angli nic nie mowili, w Polsce powiedzial na 90% ale mi sie to jakos nie zgadza w przeczuciami. Wiec poniewaz na tym etapie zdarzaja sie jeszcze pomylki a wiecej USG juz nie bede miala to postanowilismy z mezem uznac, ze na nic sie nie nastawiamy zeby potem nie przezyc szoku:)

Witam was. Przedwczoraj pisałam długiego posta i mi go skasowało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A teraz już nie pamiętam co miałam napisać :no:

Mój synek nadal chory. Wczoraj byliśmy znów u lekarza i na badaniach moczu :baffled: Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i zbyt dużo nie straci z tego przedszkola. A co najważniejsze to, że zechce tam pójść :confused:

A teraz z innej beczki. Wczoraj miałam wizytę u gina. Moja dzidzia jest zdrowa - serduszko, nerki, główka prawidłowo zbudowane :-D No i na ile można to potwierdzić to będzie to raczej DZIEWCZYNKA :-D:-D:-D:-D:-D Chyba będę musiała jednak co nieco dokupić z ubranek :-D:-D:-D

Wituś jest załamany :-:)baffled: On chce brata i koniec! :szok: A dziewczynka jest BE! :szok:

Witam was. Przedwczoraj pisałam długiego posta i mi go skasowało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A teraz już nie pamiętam co miałam napisać :no:

Mój synek nadal chory. Wczoraj byliśmy znów u lekarza i na badaniach moczu :baffled: Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i zbyt dużo nie straci z tego przedszkola. A co najważniejsze to, że zechce tam pójść :confused:

A teraz z innej beczki. Wczoraj miałam wizytę u gina. Moja dzidzia jest zdrowa - serduszko, nerki, główka prawidłowo zbudowane :-D No i na ile można to potwierdzić to będzie to raczej DZIEWCZYNKA :-D:-D:-D:-D:-D Chyba będę musiała jednak co nieco dokupić z ubranek :-D:-D:-D

Wituś jest załamany :-:)baffled: On chce brata i koniec! :szok: A dziewczynka jest BE! :szok:

Pokocha też siostrzyczkę , zobaczysz :-D

Ważne , że zdrowa jest

reklama
Fogia - STO LAT !!!
Urodziny-dzien radosny
pelen kwiatow zapach wiosny.
Wszyscy zlozyc chca zyczenia
zdrowia, szczescia, powodzenia.
Niech Ci slonce zawsze swieci
i niech czas radosnie leci.
Niech odejda smutki, zlosci
i nastanie czas radosci.
Te zyczenia, choc z daleka,
plyna jak wzburzona rzeka
I choc skromnie ulozone,
sa dla Ciebie przeznaczone!

Dziewczyny wracajcie do zdrowia:-) sle dużo witamin :p zebyscie szybciej zdrowiały:-)

Nie wiedziałam że nie można masować brzucha, zapytam lekarza bo ja masuje bardzo często:-)

A i dziewczyny któras z Was pisała o Pani kaszlącej w aptece i zarażaniu... z tego co mi kiedys powiedział lekarz jak kaszlałam i chciałam zwolnienie żeby nie zarażać w szkole, to wiem, że stwierdził, że zarażamy wtedy kiedy jeszcze nie wiemy, że będziemy chorzy, choroba rozwija się w Nas do 2tyg i to niestety w tym czasie zarażamy innych, a jak juz choroba nam "wyjdzie"(że tak to ujmę) to juz nie zarażamy, kasłanie, katar i ból głowy to reakcja obronna ogranizmu, takze osoby zakatarzone Nam nie zagrazają, uwierzcie bo życie zweryfikowało, że lekarz prawdę powiedział :-)

Przyjemnego popoludnia:-) u Nas cieplo, słonecznie, ale wietrznie niestety na 8 piętrze to doslownie gwizda:p

Do góry