reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
na pewno pokocha :p)ja też tak uważam:-)wazne ze zdrowiutka malutka:)
Moje małe natomiast jest niezdecydowane,raz by chciał brata,a raz siostrę,a jak ktoś sie go pyta co będzie, to opowiada ze siostrzyczke bedzie miał,a ja muszę prostować ze jak na razie to niespodziankę:-) tyle śmiechu mamy.Dziś jak głośniej go zawołałam....krzyknęłam bo byl w drugim pokoju,przybiegl zaraz i z miną pełną wyrzutu cicho mała dzidzia śpi w brzuszku!!!!Aż mnie zamurowało.

Martusia, no to masz niezły ubaw z Michałka :-D:-D:-D

Ja to zaczynam się martwić tym, jak moje starsze dziecko przyjmie to młodsze i jak będzie reagowało na płacz itp. :dry: Muszę chyba poczytać jak przygotować synka na pojawienie się siostrzyczki i jak tu pogodzić czas dla obu dzieciaczków.
No chyba, że któraś z was może coś doradzić w tym zakresie :tak:

Witajcie:)

Claudia- gratuluję synusia:) Swoja drogą, tak myślałam, że będziesz miała syna:)

Fogia- 100 lat, 100 lat, 100 lat!!!
Samych radości i sukcesów w życiu!
Niezapomnianych chwil i uśmiechu na twarzy:)
Zdrowych i pogodnych dzieci,
Męża wyrozumiałego i kochającego:)

Klaudoos- mnie tez lekarze zabronili masować brzuch w szpitalu, pod rygorem nawet poronienia. Więc chyba coś w tym jest.

Monika77 - synuś na pewno pokocha siostrzyczkę:) Nie ma innej opcji, zobaczysz:)

Ja dziś na obiad robię bitki w sosie własnym:)

Tak w ogóle pytanie z innej beczki, czy może którąś z Was boli kość ogonowa? Mnie od kilku dni boli okropnie:( Nie uderzyłam się, chyba od siedzenia tak mi się dzieje:( Maskara, wstać z krzesła czasami nie mogę:(

Monia, mnie kość nie boli ale czasem włazi mi coś w krzyż i też mam problem z poruszaniem się ;-) Niestety nie wiem co doradzić ci byś mogła swój stan zmienić :no:

Dziewczynki kochane dziękuję za życzenia. :-)
Dzień mija spokojnie. Jedni goście byli i poszli.
Zaliczyliśmy z młodym dentystę, oprócz niewielkich spraw kosmetycznych, ubytków czy próchnicy nie widać. Na szczęście!!!! Opłaca się moja walka o te jego zęby. :dry:

Witam z zachmurzonej Gdyni:-)
Rozmawiałam z ginkiem na temat tych zanikających ruchow, ktore miałam i on stwierdził, że w tej chwili już nie powinno się to powtarzac. A gdyby Michaś nie dawał zbyt długo o sobie znac mam wypic bardzo słodką herbatę, zjeśc batona i poczekac aż się odezwie. A jeśli nie odezwie to od razu mam się skontaktowac z ginkiem.
Uciekam ugotowac obiadek, pozdrawiam was wszystkie
coś w tym jest bo ja też zauważyłam, że moje młode po słodkościach bardzo się uaktywnia. :-)

fogia wszystkiego najlepszego:) to 30-te urodzinki więc jak to mówią: życie zaczyna się po 30tce:)
he he he miałam sobie na 30 zrobić tatuaż w ramach prezentu. :dry:;-):-D no nic poczekamy do 40 :-D:-D:-D

Witajcie:)
Tak w ogóle pytanie z innej beczki, czy może którąś z Was boli kość ogonowa? Mnie od kilku dni boli okropnie:( Nie uderzyłam się, chyba od siedzenia tak mi się dzieje:( Maskara, wstać z krzesła czasami nie mogę:(
no mnie boli i kość i spojenie łonowe. :dry::dry: ale patentu jak sobie z tym poradzić to Ci nie sprzedam, bo nie mam. :sorry2::-(

:-D
Nie zgadniecie co robię teraz :p
no co robisz??????:-)

moniaivoy-mnie nie boli kość ogonowa,ale zaczął mnie boleć kręgosłup strasznie,w nocy mam problem zeby się przekręcić z boku na bok.
monika77-Tak,wesoło jest:) na początku nie chciał słyszeć o drugim dziecku ,ze będzie bratem,ale zaczeliśmy mu tlumaczyć ze bycie starszym bratem to bardzo ważna sprawa-coś z czego jest się dumnym,bo przecież nie każdy moze być starszym bratem.
Ze będzie mi pomagał....itd itp....
Wyczytałam gdzieś pomysł : aby kupić prezent dla małej dzidzi....od starszego dziecka i tutaj np.Witek mógłby zdecydować co kupi malej,i na odwrót prezent od małej dzidzi dla starszego dziecka(i taka wymiana prezentów jak już maluch będzie w domu)Takie przełamanie pierwszych lodów:)Mnie osobiście bardzo się spodobał.
Przyjechała do nas rodzinka z 3 miesięcznym malcem to synek był bardzo zainteresowany,podchodzil,zaglądał do nosidełka,a jak zaczęło płakać to się uśmiechnął i powiedział ze dzidzia płacze.
No ale ciekawa jestem jak już urodzę jak to będzie......bo tak na 3 godziny maluch to co innego jak non -stop

reklama
Do góry