reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

witam sie z Wami, bardzo malo spalam, bo od 2 do piatej mialam 5 skurczy macicy a potem synus sie wiercil.. mój smacznie chrapał a ja tylko masowałam brzusio.. rano wstałam zjadlam szybko sniadanie i pojechalam zamowic tort urodzinowy bo w niedziele wpadaja goscie no i szybko na zakupy bo z czegos ciasta trzeba zrobic! i tak lekka reka poszlo 180zl ;( w tym miesiacu sporo przeholowalam..
zaraz pojde po 2 ture zakupow do auta ale miusialam odpoczac bo dziwny jest ten brzusio!! przy okazji wyprowadze psa a potem pojde do kumpeli 3 pietra wyzej na pogaduchy...

reklama
witam sie z Wami, bardzo malo spalam, bo od 2 do piatej mialam 5 skurczy macicy a potem synus sie wiercil.. mój smacznie chrapał a ja tylko masowałam brzusio.. rano wstałam zjadlam szybko sniadanie i pojechalam zamowic tort urodzinowy bo w niedziele wpadaja goscie no i szybko na zakupy bo z czegos ciasta trzeba zrobic! i tak lekka reka poszlo 180zl ;( w tym miesiacu sporo przeholowalam..
zaraz pojde po 2 ture zakupow do auta ale miusialam odpoczac bo dziwny jest ten brzusio!! przy okazji wyprowadze psa a potem pojde do kumpeli 3 pietra wyzej na pogaduchy...

a ty kobietko zamiast latać i robić zakupki to odpocznij:-) 5 skurczy macicy to sporo. Powinnaś więcej odpoczywać, wziąć nospę albo scopolan (ja biorę jak mi się brzuch "stawia") i nie masować za dużo brzusia. Ja dostałam już opiernicz od położnej, że przesadzam z tym masowaniem. Brzuch też czasami mi sie stawiał i miałam jakieś skurcze. Myślałam, że to są skurcze przepowiadające, ale okazało się, ze to są skurcze wywołane ciągłym masowaniem brzucholka. :-)

no już się urodziłam. Przyszłam na świat 30 lat temu o 10.15 :-D
No to witaj na świecie ;)
100 LAT KOCHANA - NIECH SIĘ TEN ŚWIAT DOOKOŁA CIEBIE KRĘCI I SAME DOBRE RZECZY CI PRZYNOSI ŻYCIE.
NO I BY MALUCHY CI ROSŁY W SIŁĘ, ZDROWIE I POTĘGĘ NA SZCZĘŚCIE MAMUSI
BY NIGDY NIE DOSKWIERAŁA CI SAMOTNOŚĆ, CHOROBA NI SMUTEK NIE DOTYKAŁ
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :)

a ty Kludoos kiedy urodzinki? Zważywszy że tak trudną drogę przebyłaś do poczęcia - powinnaś teraz na siebie uważać, żadnego biegania po sklepach, noszenia zakupów. A z tymi skurczami to leć do lekarza, bo to nie tak ho,ho.... nie lekceważ ich i nie masuj brzucha. Mój lekarz mi zabronił w trzecim trymestrze miziać się z brzuchem bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu. I nie biegaj koło gości w niedzielę - masz odpoczywać, bo jak nie to przyjadę przez te polskę całą i do łóżka przywiążę. I do lekarza koniecznie zadzwoń. Wrrrr... bo jak ci się coś stanie....

Fogia Sto Lat i spełnienia marzen !!!
Klaudos jak sie brzuch stawia wogole nie mozna go masowac! głaskac!! przy Tomaszku lezałam na patologi na podtrzymanu ciazy własnie z powodów stawiania sie brzucha brałam nospe forte 3 razy dziennie ( ale to gin przepisuje ) i własnie lekarka strasznie mnie skrzyczała i powiedziała zebym wogole nie głaskała ani masowała brzucha bo sama pobudzam te skurcze i ze jak dalej bede tak robic to urodze przed czasem... troche sie wkurzyłam bo w szkole rodzenia nikt mi nic takiego nie mowil:/

fogia STO LAT :)

A ja gotuję obiadek :) Dzisiaj ogórkowa i gulasz z kaszą gryczaną :)

Na 16:30 jade z Wiki do Bawialandii bo została zaproszona do kolezanki na urodziny :)

Klaudoos ty tak nie szalej tylko połóz sie i odpoczywaj.

mam pytanie: któreś z Was ostatnio kupowały poduszki-rogale do spania, chodzi mi o coś takiego:
PODUSZKA dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 s (1210230547) - Aukcje internetowe Allegro
miększa
PODUSZKA dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 (1219875821) - Aukcje internetowe Allegro
twardsza
Poduszka rogal dla kobiet w ciąży i do karmienia (1214620294) - Aukcje internetowe Allegro
wiązana
czy któraś z Was już otrzymała przesyłki i może się wypowiedzieć?
oglądałam na żywo poduszki z motherhood ale powiem szczerze że za tą cenę nie jestem przekonana.
poradźcie proszę

Fogia-Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:-) spelnienia marzeń i dużo zdrówka:-D
Wczoraj taką miał,dziś już mniejsza,zobaczę jak bedzie wieczorem(narazie szaleje i rozrabia,więc chyba lepiej)Jak bedzie lepiej to nie pójdę jak bez zmian to się wybiorę pewnie.Kiedyś jak byliśmy u lekarza mial 40'C przelewał mi się przez rece i nikt nas nie chciał przepuścić w ośrodku,dzika awantura z tego wynikla,ale co do czego musiałam czekać 1,5h a miał półtora roku .złapał dodatkowo coś jeszcze przez to czekanie i ja też pamiętam wtedy.A teraz mam superową lekarkę -prywatnie za wizytę bierze 50zł.pracuje w szpitalu na dzieciecym i jest naprawdę dobra w tym co robi.Taki typowy lekarz z powołania.Wiem ze nawet w nocy mogę do niej zadzwonić i mi pomoże.
A do ośrodka chodzę tylko na szczepienia,bilansy i jak muszę.

Klaudoos
-uważaj na siebie i nie masuj brzusia,bo to pobudza skurcze.....
Ja z synkiem leżałam 6 tygodni na patologii ciąży na tokolizie i w nie wolno mi bylo dotykać brzusia....stąd też te rozstepy mam na pbrzuszku.a co to urodzinki??Twoje??

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam dzisiaj Beautiful day :) Pomyłam okna, moje ukochane kiecki powiewają na wietrze a w kuchni drze się U2 :) Teraz trochę odsapnę bo przemęczać się nie mam zamiaru i napiszę parę SMSów do przyjaciół i znajomych co by wiedzieli że żyję jeszcze, wypiję kawę i rzucam się na kwiaty bo nie pamiętam kiedy ostatnio podlewane były więc zaniosę do wanny i zrobię im dobrze. A może zabiorę statyw i wyskoczę na chwilę w plener by uwiecznić ten mój dzisiejszy stan ducha i ciała - bo tak długo byłam oklapła i zdechła że nawet nie pamiętam ile radości sprawia odrobinę pracy :) Teraz idę wrzucić DM - niech z kolei oni się podrą

Do góry