reklama
ja wrocilam od endokrynolog diagnoza:
1. efekt jojo po rocznym odchudzaniu;
2. hipoglikemia ciążowa- musze jesc co 2h bo bede mdlec;
3. minimalnie zwiekszona dawka euthyroxu, ale tarczyca w normie..
bylam u mamy chwile przed wizyta i maly tak mnie kopnal ze tak jak stalam tak usiadlam i nagle temperatura wzrosla nie wiem ile bo zrobilam sie purpurowa na twarzy i spocona czułam nóżke normalnie w "małej" i powiedzialm mamie ze ma mi cos dac bo musze ją popchnąć od srodka podczas jazdy autem tez dostalam boksa- dzięki Bogu nikt nie jechal przede mną bo odruch bezwarunkowy to bylo dodanie gazu.. rany..
pozdrawiam nowe mamusie i gratuluje kolejnych chłopaczków i córeczek..
1. efekt jojo po rocznym odchudzaniu;
2. hipoglikemia ciążowa- musze jesc co 2h bo bede mdlec;
3. minimalnie zwiekszona dawka euthyroxu, ale tarczyca w normie..
bylam u mamy chwile przed wizyta i maly tak mnie kopnal ze tak jak stalam tak usiadlam i nagle temperatura wzrosla nie wiem ile bo zrobilam sie purpurowa na twarzy i spocona czułam nóżke normalnie w "małej" i powiedzialm mamie ze ma mi cos dac bo musze ją popchnąć od srodka podczas jazdy autem tez dostalam boksa- dzięki Bogu nikt nie jechal przede mną bo odruch bezwarunkowy to bylo dodanie gazu.. rany..
pozdrawiam nowe mamusie i gratuluje kolejnych chłopaczków i córeczek..
C
claudia4you
Gość
Jestem nowa,wiec witam wszystkich bardzo serdecznietez mam termin na styczeń 24-30
Zapraszam do przeczytania regulaminu i wklejenia suwaczka :-)
co do glukozy to mi gin poradził rozrobić ją sobie w domu w szklance wody (miałam 50 obciażenie) przelać do szklanej butelki np po kubusiu i dodać sok wyciśnięty z cytryny wtedy nie czuć tak tego słodkiego i rzeczywiście nie było takie straszne, bo w laboratorium wiadomo że Ci pielęgniarka nie doda soku z cytryny tylko rozpuści w pół kubka wody a wtedy to jest jakas masakra do picia;/
a na zgage polecam Rennie można brać całą ciąże i jest nawet całkiem skuteczny
a na zgage polecam Rennie można brać całą ciąże i jest nawet całkiem skuteczny
Szczebiotka
Fanka BB :)
Kobietki mam nadzieję, że mi wybaczycie że tak rzadko zaglądam ale kurcze śpię po 12-13godzin i potem mi dnia na wszystko brakuję, próbowałam wstawać wcześniej ale wtedy i tak muszę się po południu kłaść bo aż mnie mdli ze zmęczenia i głowa mi pęka
Ale z maluszkiem wszystko w porządku, wczoraj mieliśmy usg, jest zdrowy, wszystko pięknie rośnie, narządy idealne i na swoim miejscu. No i nasze przeczucia okazały się jak najbardziej sprawdzone bo w brzucholu na 100% mam chłopca, nawet jak byłam wstanie dostrzec dowód
teraz pobawię się z suwaczkiem tylko
Ale z maluszkiem wszystko w porządku, wczoraj mieliśmy usg, jest zdrowy, wszystko pięknie rośnie, narządy idealne i na swoim miejscu. No i nasze przeczucia okazały się jak najbardziej sprawdzone bo w brzucholu na 100% mam chłopca, nawet jak byłam wstanie dostrzec dowód
C
claudia4you
Gość
Kobietki mam nadzieję, że mi wybaczycie że tak rzadko zaglądam ale kurcze śpię po 12-13godzin i potem mi dnia na wszystko brakuję, próbowałam wstawać wcześniej ale wtedy i tak muszę się po południu kłaść bo aż mnie mdli ze zmęczenia i głowa mi pęka
Gratulujemy synka :-)
kolejny chłopak
Hej, ale ja się dzis fatalnie czuję...Stałam chwile z teściem i nagle, tak mi sie zrobiło słabo i kurcze o mało co nie zemdlałam...musiałam usiąść, pierwszy raz mnie cos takiego dopadło Masakra...
Klaudoos- ten Twój syneczek, to nieźle Ci daje popalić...Żywe dziecko Mnie mała kopie, ale nie tak mocno, raz mnie skopała po pęcherzu, to faktycznie mnie bolało. Ale jak mocniej kopnie, to nic przyjemnego...
Mnie pewnie lekarz da skierowanie na obciążenie w przyszłym tyg. Mam nadzieję, że jakoś przeżyje.
Klaudoos- ten Twój syneczek, to nieźle Ci daje popalić...Żywe dziecko Mnie mała kopie, ale nie tak mocno, raz mnie skopała po pęcherzu, to faktycznie mnie bolało. Ale jak mocniej kopnie, to nic przyjemnego...
Mnie pewnie lekarz da skierowanie na obciążenie w przyszłym tyg. Mam nadzieję, że jakoś przeżyje.
Tak, jak obiecałam - jestem. Ale przyznaję się bez bicia, że nie jestem w stanie nadrobić zaległości (nie było mnie od początku września). Właśnie wróciułam od lekarza po kontroli po chorobie.
No i niestety nie jest dobrze - macica od kaszlu jest obniżona i się stawia, więc jutro muszę położyć się na parę dni do szpitala.
No i niestety nie jest dobrze - macica od kaszlu jest obniżona i się stawia, więc jutro muszę położyć się na parę dni do szpitala.
reklama
Teresiatko
[url=http://www.suwaczek.
Witam mamuski jezeli moge doradzic to lepiej po glukozie poczekac w poczekalni naprawde mi bylo bardzo slabo ledwo maz doprowadzil mnie do samochodu,mnie w tej ciazy ominie to badanie bo tutaj raczej nie ma zadnych badan mialam tylko jedno na poczatku ciazy i to badanie rutynowe tutaj na zespol dawna poza tym robia tylko 2 razy usg przez cala ciaze o wizycie lkarskiej mozna tu pomarzyc raz na dwa miesiace przychodzi polozna do domu i sprawdza tetno dziecka czyli opieka do niczego zreszta ciaze uwazaja dopiero od 25 tygodnia nie daja nic na podtrzymanie ciazy.Co do skurczy to jezeli nie sa one bolesne i regolarne moga wystepowac ale lepiej na zimno dmuchac i udac sie do lekarza ,ja mialam skurcze przy szostej ciazy niby wszystko bylo w porzadku a synek urodzil sie w 29/30 tydzien natomiast w nastepnej mialam rozwarcie juz w 16 tygodniu lekarz nie dawal szansy nawet do 28 tygodnia ze donosze a udalo sie i malenki Piotrus urodzil sie w 36 tyg.Oki kobietki zbieram sie z dziecmi na basenik poplywac sobie udanego popoludnia
Podziel się: