reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Trochę ponadrabiałam inne temaciki :-)
Dzidziuś chyba ma czkawke bo regularne ruchy brzucha są hehe
Gratuluję synusia Szczebiotko :-)
No niestety kaszel jest niebezpieczny a sama mnie pokaszluje, Kashyaa życzę żeby wszystko wróciło do normy po szpitalu, obserwcja i kuracja napewno Ci pomoze :-) trzymam kciuki:-)

reklama
co do glukozy to mi gin poradził rozrobić ją sobie w domu w szklance wody (miałam 50 obciażenie) przelać do szklanej butelki np po kubusiu i dodać sok wyciśnięty z cytryny wtedy nie czuć tak tego słodkiego i rzeczywiście nie było takie straszne, bo w laboratorium wiadomo że Ci pielęgniarka nie doda soku z cytryny tylko rozpuści w pół kubka wody a wtedy to jest jakas masakra do picia;/
a na zgage polecam Rennie można brać całą ciąże i jest nawet całkiem skuteczny

Ja dałam pielęgniarce cytrynę i zrobiła mi taki napój ;)

Hej!
Jakos tak po powrocie z wakacji malo pisze- zlapalam dola i nic mnie nie cieszylo ale chyba przechodzi.
W efekcie znowu zaczelam chudnac.
Wyniki badan mam na razie ok takze nie ma sie co martwic.
Jesli chodzi o kopanie to mnie dzidzia tak pokopala w pecherz ze przez godzine mnie potem bolal:)
Ribi: Uwazaj z ta witamina C bo czytalam w kilku miejscach (wiem ze to zaskakujace) ze powyzej 1000 dziennie sie w ciazy nie powinno (a Rutinoscorbin tez ja zawiera- takze zebys nie przedawkowala)

Dziewczyny fatalnie się czuję...czekam na mężusia ma mić kupić parę rzeczy w aptece: tantum verde, maść vick, wit C 1000 mg, wapno i rutinoscorbin.
Czuję się jakbym miała grypę....wszystko mnie boli. Już widzę, żę jutro nie pójde na taniec brzucha(jest rozpoczęcie kursu). Idę znowu spać

Ribi - ja też fatalnie się czuję. Na szczęście był u mnie ginek wczoraj i powiedział, że mu to na grypę nie wygląda. Napiszę ci co mi zalecił brać (może tobie pomoże - ja stosuję się do zaleceń od wczoraj wieczora i już sie lepiej czuję): do ssania na gardło Homeovox, (na naszym etapie ciąży tantum verde to ostateczność), na katar - Euphorbium (od wczoraj dzięki tym kroplom oddycham) i maść majerankowa do smarowania pod nosem. Dodatkowo vick do smarowania ciałka, inhalacje z Amolu i ciepłe (ale nie gorące) napoje, herbatki, itp. Jeżeli chodzi o vit C i rutinoscorbin to powiedział, żebym była ostrożna, czy mogę brać 1 vit C dziennie i nic poza tym.
zdrówka życzę:-)

Lukne na "Na wspólnej" i zjem kolacyjkę :-) również Wam życze smacznego :-)

Dziewczyny ranking płci zmienia się bardzo szybko juz jest 25:30 dla synusiów, córeczki gonią i mało co brakuje, że wyprzedzą chłopców :-) lista edytowana jest na str 618:-)

Ostatnia edycja:
witam z wieczorka... mnie juz drugi dzień męczą jakies dziwne bole brzucha ale tylko pod wieczór ... masakra wczoraj myslałam ze moze sie przytrułam czyms ... ale drugi dzien to lekka przesada.... dziewczynki gonią chłopaków i to w zastraszajacym tempie....

Witam nowe mamusie

reklama
Kurcze, nie wiedziałam nawet, że aż tyle nas tu jest... Nie było mnie dwa tygodnie i tu takie zmiany. Jeszcze niedawno dziewuszek było znacznie mniej niż chłopaków

Do góry