reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

claudia-No ja jak narazie odpukać spokój,a z michaśkiem bralam na zgagę alugastrin:-)
Na obiadek z racji tego ze rodzina rozlożona to nastawilam rosolek,z wczoraj został mi schabik pieczony ze sliweczką ,mniam, mniam i kluseczki śląskie.Muszę męza wykurowac bo jutro musi pracować....dziś jeszcze błogie lenistwo.Mały śpi ,ale chyba gorączka mu wzrasta...bidulek.Co za paskudny wirus jakiś....wszędzie pełno tego świństwa...prawie każdy choruje u nas jeszcze wszyscy kichają.ech,,,

dla nas pediatra kazala porofilaktycznie podawac od wrzesnia witamine C taką w kropelkach dla Tomaszka i odpukac narazie nic go niebierze... w zeszłym roku cała jesień zimę i wczesną wiosne dawalismy witamine C i wogole niezachorował gdzie na około własnie grypa panowała wiec i w tym roku Witamina C to u nas podstawa:) zycze duzo zdrówka dla Synka i męża

reklama
Witam.Test glukozy wyszedł całkiem nieźle.Nie wiem dlaczego miałam obciążenie glukozą 75g zamiast 50g ale może tak powinno być. Na czczo miałam 74, po godzinie 105 a po 2 godzinach 88.Mój lekarz należy do tych bardzo małomównych i powiedział tylko, że jest ok. Robił też usg i też wszystko jest w porządku. Dzidzia waży prawie 700g :). Co do potwierdzenia płci to dalej nie ma pewności, powiedział tylko, że może to być syn. Najważniejsze aby zdrowe było.

Witam.Test glukozy wyszedł całkiem nieźle.Nie wiem dlaczego miałam obciążenie glukozą 75g zamiast 50g ale może tak powinno być. Na czczo miałam 74, po godzinie 105 a po 2 godzinach 88.Mój lekarz należy do tych bardzo małomównych i powiedział tylko, że jest ok. Robił też usg i też wszystko jest w porządku. Dzidzia waży prawie 700g :). Co do potwierdzenia płci to dalej nie ma pewności, powiedział tylko, że może to być syn. Najważniejsze aby zdrowe było.

pewnie, jakbyś wkleiła suwaczek to b było by nam łatwiej patrzeć na Twoje postępy w ciąży ;-)

Ale się najadłam, zrobiłam pierożki z kapustą i grzybkami i odsmażyłam cebulkę :-) eh tak na szybko bo pierożki zamrożone mialam :-)

Mnie też męczy zgaga :/ niestety coraz częściej i coraz mocniej mnie piecze ;( żelki i mleko na chwilę działają, ale tez tylko to stosuję:)

Dziewczyny ja mam zrobic glukoze dopiero za 3 tyg ( czy to niezapózno ) a obciazenie mam 70 od czego to zalezy ze jedne z was mają 50 a inne 70?? moze wiecie?

Ale się najadłam, zrobiłam pierożki z kapustą i grzybkami i odsmażyłam cebulkę :-) eh tak na szybko bo pierożki zamrożone mialam :-)

Mnie też męczy zgaga :/ niestety coraz częściej i coraz mocniej mnie piecze ;( żelki i mleko na chwilę działają, ale tez tylko to stosuję:)

trzeba się na coś mocniejszego przerzucić, ja przez to nie mogę się nawet herbaty napić :-(

Dziewczyny fatalnie się czuję...czekam na mężusia ma mić kupić parę rzeczy w aptece: tantum verde, maść vick, wit C 1000 mg, wapno i rutinoscorbin.
Czuję się jakbym miała grypę....wszystko mnie boli. Już widzę, żę jutro nie pójde na taniec brzucha(jest rozpoczęcie kursu). Idę znowu spać

reklama
Dziewczyny ja mam zrobic glukoze dopiero za 3 tyg ( czy to niezapózno ) a obciazenie mam 70 od czego to zalezy ze jedne z was mają 50 a inne 70?? moze wiecie?

I bardzo dobrze masz...:-) Poziom cukru z obciążeniem glukozą powinien być wykonany pomiędzy 24 a 28 tc. Ja mam zrobić w przyszłym tygodniu i wtedy to będzie mi już leciał 25 tydzień ciąży.

Co do ilości tej glukozy to ja nie wiem dlaczego jedne mają obciążenie 50 a inne 77 gramami. Mi gin kazał wypić 50 g w domu i za godzinkę mam być w laboratorium na "spuszczaniu" krwi:no:

To dopiero 24 września a juz się trochę boję...bo podobno to obrzydliwe jest...:szok:

Do góry