reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos ale fajna niespodzianka....kupiłaś wszystko to wrzuć zbiorową fotkę na zakupkach:) a ja od dzis do niedzieli samiutka bo mąż pojechał na wyjazd firmowy....ale już nadrabiam kontakty z koleżankami:)

reklama
fogia super, ogromne gratulacje:-)
claudia za to badanie w 13 tygodniu też tyle płaciłam, z tym, że ja chodzę prywatnie, tzn. za wizytę ze zwykłym USG płacę troszkę mniej, bo 130 zł, więc te 70 zł mogę dołożyć i chętnie sprawdzę czy u mojego maleństwa wszystko dobrze, jak się okaże, że wszystko dobrze to będę spokojniejsza:)
klaudoos super niespodziankę ci mężuś zrobił, zazdroszczę:)zdjęcia wklejaj koniecznie:) a ja jeszcze nic nie mam kupionego, jak znam życie to pewnie znowu będę wszystko kupować na ostatnią chwilę, chociaż zawsze sobie obiecuję, że zaczne wcześniej wszystko to i tak nic z tego nie wychodzi, ehhhh czemu ja jestem taka niezorganizowana????:zawstydzona/y:

Madie ja tez biore Falvit Mama i uważam, że nie ma co przepłacać za witaminki skoro maja podobne składy, a niecałe 30zł na 2 miesiące można wydać.
Batonik gratuluję córeczki, sliczne zdjątko dostałaś.
Fogia gratuluję nominacji :)
Martusia dzieki za info, biegunka juz przeszła i obyło sie bez smecty.
Klaudoos ale dostałaś niespodziankę od męża, mój nigdy nie wpadłby na taki wspaniały pomysł.

A mnie dzisiaj naszła ochota na KFC i sie ujadłam kubelkiem na spółę z mężem, mniam

a wiec najpierw zakupy, czyli dokupilismy to co nam brakowalo, bo reszte mamy, nawet kupilismy drugi komplet poscieli z ochaniaczem i rozkiem w tym samym kolorze(rozek w opakowaniu w poscieli juz nie wyciągalam) a po zakupach tak jak zielona: kfc i kubelek, ale ja zjadlam tylko frytki i 2 poledwiczki;D DSCF0376.jpgzakupy: 4 smoczki- 2 ortodontyczne 2 zwykle, pudelko do nich, sudocrem, balsam z oliwka, proszki, plyny, wanienka, pudelko do mleka, pieluchy tetrowe biale, kolorowe, flanelowe biale i kolorowe, podklady, moskitiera, ceratka, powloczki, ochraniacz, rozek, chusteczki, patyczki, paklanki majtki jednorazowe i nie pamietam co jeszcze;) a krem na kazda pogode puder, pokrycie na przewijak, myjka, klipsy do smoczka, termometr do kapieli;) uff to tyle z tych zakupow a na allegro: laktator, lampka nocna ikea, pojemniczki do pokarmu i tyle..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a każda z Was płaciła dodatkowo za badanie połówkowe. Bo mi lekarz robi usg przy każdej wizycie. Jak mi robił to badanie przyzierności karkowej nic nie zapłaciłam dodatkowo. Idę w przyszłym tyg i to będzie 21 tc więc pewnie będzie chciał mi zrobić to połówkowe, chociaż nic mi o nim nie mówił. Kurde nie wiem czy mam sobie przygotować więcej kaski.

Ja za połówkowe nic nie zapłacę, a to już jutro:-):-):-)
Nic dlatego że to jeszcze w ramach badań prenatalnych. Ale "nic" to tylko teoretycznie gdyż jak już pisałam w innym wątku, za pierwsze bada prenatalne w 13 tc musiałam zapłacić 300zł gdyż nie miałam jeszcze ukończonych 35 lat:-(
Teraz już skończyłam 35 lat(pod koniec lipca) i to drugie badanie będzie bezpłatne:-)
Lecz suma sumarum wyjdzie na to, że te 2 specjalistyczne badania wyniosą 3 stówki, czyli wychodzi i tak po 150 za jedno:tak:

klaudoos no to na prawdę zaszaleliście:) ogromne zakupy:)
ale zrobiłyście mi ochotę na to kfc;) chyba nasz synek będzie bardzo lubił kcf, będzie to miał po tatusiu, bo ja nigdy nie przepadałam, a teraz co mijam to muszę wstąpić i coś przekąsić;)

Ostatnia edycja:
reklama
kashyaa - witaj w klubie też lubie dentystę, przed ślubem zrobiłam wszystkie zęby, minął rok i chętnie bym poszła, ale nigdy mniej niz 50zł za zęba nie zapłaciłam, a teraz krucho z kaską, więc poczekam jeszcze, naszczecie nic mnie nie boli :) ale serio mogłabym co dzien chodzić do dentysty, niestety zawsze stac mnie było raz w miesiącu na wizytę, i mam super dentystkę chodzę do niej od dziecka i nigdy nic mnie nie bolalo:)

fogia - gratuluje nominacji :) świętowanie poprzez odpoczynek - slodkie:) Sen wskazany po takich przezyciach!

joasiab - gratuluję synka :) witaj w klubie nosicielek synusiów :)

botanik 24, eevciaa - gratuluję córeczek ( moim skrytym przeczuciem była córcia... ale w brzusiu mieszka synuś)

claudia4you - głowa do góry, do wtorku masz jeszcze kilka dni także nie stresuj się na zapas :-) pomyśl o bólu porodowym to dentysta nie wyda Ci się straszny ;-)
Swedzenie od oliwki? watpie... raczej skora się rozciąga i stad to stwierdzenie, mnie często swedzi skóra na brzuszku
:-)

Carri - odnośnie ksiażek to cięższe sa ksiązki Browna, i do cienkich nie należa:-) natomiast Stephenie Meyer pisze lekkie ksiązki ( jak to kobiety lekko i milo o miłosci;-) )i maja max ok 560 stron czyta się bardzo szybko dwa dni i książka skonczona :) ja sobie teraz bardziej wydzielam czytanie bo juz III tom koncze a potem IV tylko zostanie, narazie nie mam kasy na kupowanie książek więc musze sobie przyjemności dozować :-)
Trzymam kciuki z abadania :-)

zielona2909 - ale mi smaka na kfc zrobiłaś a my mamy do najblizszego kfc z 50km bo albo kierunek Częstochowa, albo Katowice :(

Dziewczyny nadrobiłam Was, a teraz zajme sie pieskiem bo jest u mnie tylko do soboty, a ja dość, że chora bo gardło mi oddychac swobodnie nie daje, to jeszcze katar doszedł, spacery już 4 zaliczone, czekam teraz do 22ej i wyjde z nią i akurat mąz z pracy pewnie wróci to go z suczką przywitam przed blokiem:))))

Dobrej nocy kochane,
... a ja kuruje się dalej czosnkiem... no coż juz z dwa lata chora nie byłam nic a nic, to teraz mnie musiało dopaść :-/

Pozdrawiam kobietki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry