reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

No w końcu udało mi się nadrobić zaległości, dziewczyny tak tu produkujecie że od zeszłego tygodnia nie mogłam za wami nadążyć:-)
Widzę że tematów było kilka poruszonych a więc może i ja się wypowiem na kilka z tych kilku:-D

Przede wszystkim witam nowe mamusie:tak:

Gratuluję tym mamusiom, które już wiedzą kogo noszą pod swoim serduszkiem:-) ja byłam na USG 12 sierpnia, ale niestety jestem bardzo niezadowolona dlatego nawet nie pisałam o tym. Nie dość że nie widziałam nic to nawet nie próbowała zajrzeć co może być bo stwierdziła że na tym sprzęcie i tak nic nie widać, ech tak już jest jak się chodzi państwowo, gdybym miała kasę od razu zaczęłabym chodzić prywatnie bo to co się dzieje w państwowej służbie zdrowia to jest masakra.
A jak zapytałam się o zwolnienie bo jestem na KRUSie i zawsze parę groszy by wpadło to usłyszałam tylko tyle: "To co jak pani jest na KRUSie to mam pani od razu zwolnienie wystawić??!!" no myślałam że mnie szlag trafi,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co by jej szkodziło wystawić

fogia - gratuluję nominacji.

Ja też od jakiegoś czasu mam problem z moim ząbkiem, a przed ciążą robiłam wszystkie, niestety plomba wyleciała i daje teraz o sobie znać, tylko zupełnie jak claudia nie mogę się zebrać, ale chyba w końcu muszę.

Jeśli chodzi o zwierzaczki to ja mam kotecka czarnego i dwa kundelki najukochańsze na świecie. Najmłodsza z tego towarzystwa jest Kajtusia - 6-miesięczna kundelka, którą przywiozłam z Wrocławia od pani która ogłosiła się że ma pieski do wydania, a wszystko dlatego że wcześniej przychodziła do nas sunia od sąsiada i córa strasznie się z nią zżyła ale pewnego dnia tamtą sunię przejechał samochód, córa strasznie tęskniła i stwierdziliśmy z mężem, znajdziemy dla niej jakiegoś kundelka.

Misiek jest z nami już od dawna i jest najstarszy w rodzinie:-)
Też przyniosłyśmy go od sąsiadki razem z córą jak był malutki

No i Drapciu, jest z nami od maleńkiego, jak go przyniosłam do domu to go karmiłam butelką bo był jeszcze taki malutki i tak został z nami. Ale Drapciu jak to każdy kot ma swoje ścieżki a do domu zagląda jak zgłodnieje:-D

To w skrócie o mojej ferajnie:-D

Ale cały czas marzy mi się pies rasy Mastino Napoletano, miałam sukę tej rasy, są to wspaniałe psy, była z nami do końca swoich dni, niestety dopóki nie będziemy całkowicie ogrodzeni nie ma szans na takiego psiaka.

Mój brzuszek też czasami daje o sobie znać, troszkę pobolewa, ale nie jest to jakiś straszny i długi ból więc mam nadzieję że jest wszystko ok.

reklama
Klaudoos - no niezłego masz męża i fajnie, że już wszystko macie :) Trochę podpatrzę co kupiłaś, bo sama jeszcze o wszystkim nie mam pojęcia:)

Damqelle - piszesz fantastyka:) Hmm..to działka mojego męża, ja jakoś nigdy nie przepadałam, ale fajnie brzmi tytuł- może gdzieś przeczytam krótką recenzję i kto wie, może sama sięgnę po tą książkę:)

Oj ja tez się zjadałam KFC - jedyny fast food, który mi jakoś podchodzi:)

Blondi - jeśli chodzi o temat służby zdrowia, to brak mi słów!!! A na Twoim miejscu odpyskowałabym coś temu lekarzowi za te słowa.

uff przebrnelam przez strony :)

no w koncu milo jest czytac,ze nareszcie jakies panny wkraczaja do akcji a nie tylko chlopaki i chlopaki.

fogia gratuluje no i niepotrzebnie sie tylko stresowalas.

Klaudoos no to kobietko zaszalalas na zakupach, moj to sie panicznie boi moich zakupow hehe i wcale mu sie nie dziwie bo ja uwielbiam dzieciece ciuszki.

a na kfc w ciazy bylam raz i od tamtej pory na sama mysl robi mi sie nie dobrze wole mc donalda :p ach i ich capucino mniam.

mąż powiedzial ze juz sie nie moze doczekac, ze teraz czuje ze przyjdzie na swiat jego pierworodny, w srode zamawia lóżeczko, czwartek, piatek i pon bierze urlop bo chce przemalowac sypialnie i wszystko przygotowac na przyjscie synka. obudzilo sie cos w nim.
jeszcze musze kupic czapke i rekawiczki zimowe i to bedzie tyle.
nie wspomne ze mezus licytowal paki ciuszkow od 0-6 mcy 12-24mcy!!! i teraz sie szykuje licytowac od 6-12. nie wiem co w niego wstapilo ale chyba to ze czekaL na dzidziusia 5 lat

Ostatnia edycja:
Moniaivoy - ja nic o słuzbie zdrowia nie pisalam musiało Ci sie pomylic z inna dziewczyna :))

Ja też wstawie fotki mojej suczki KOFFanej :))

i teraz już znikam serio :D

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowo!!!

Dopiero wrócilismy do domu. Rodzice polecieli, przylecą dopiero na poród :(

Martuś mój gin powiedział wage tak mniej więcej. Nie mierzył dokładnie, bo zrobi to na następnym USG. Więc nie przywiązuję do tego wagi większej.

Klaudoss super zakupy:) Ja jeszcze nie kupuję. Może w październiku zacznę :)

Idę uśpić Wiki.

madzia ale masz fajną gromadkę, suuuuper:)
klaudoos to tym bardziej zazdroszczę takiego męża, my za malowanie zabrać się nie możemy już od 2 miesięcy, a i tak jak znam życie to ja będę musiała malować, w sumie to nawet to lubię, ale trzeba się pośpieszyć zanim mi brzuszek urośnie, bo już nie będzie tak lekko;)

reklama
Do góry