reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Widze, ze coraz wiecej dziewczynek sie pojawia :-) Gratuluje!

A znieczulenia dla ciezarnych sa i sama na ostatniej wizycie takie mialam :tak: Fakt, ze jest troche slabsze od normalnego i przy jednym zebie troche bolalo :baffled:, ale dalo sie przezyc:-). Zalezy tez jak duzy jest ubytek, ja niby na biezaco lecze zeby u dentysty i ostatni raz u stomatologa bylam w lutym, a jednak teraz okazalo sie ze juz mam do leczenia kolejne zabki. No ale tylko jedna wizyta mi zostala i juz bedzie wszystko poleczone :-)

reklama
No w ciąży niestety dużo łatwiej o ubytki, dlatego najlepiej być pod stałą opieką stomatologa. Ja ostatnio byłam chyba w czerwcu i teraz przy okazji wizyty u internisty zapisałam się na początek wrzesnia. Na szczęscie nie mam takiego problemu, jak claudia4you, bo lubię chodzić do stomatologa, raz nawet prawie usnęłam na fotelu;-)

Jesli chodzi o USG 3d, to ja w Łodzi płaciłam za nie 150 zł, a fotek dostałam z 8:happy:

eevciaa, ja miałam odwrotną sytuację do Ciebie. Chciałam córeczkę a jest synek. I nie bez powodu użyłam tu formy "chciałam", bo teraz oswoiłam się z myślą, że bedzie chłopak i strasznie się cieszę, mimo, że jeszcze nie mam pomysłu na imię. Bo Zuzia, chyba nie pasuje, prawda?:-D

nie ma się co stresować ... mi w niedzielę wieczorem pękł ząbek, tzn ułamała mi się 6 którą zdążyłam wyleczyć kanałowo zanim zaszłam w ciążę :-( we wtorek już byłam u dentystki :tak: niestety ząbek musi zostać usunięty ale to dopiero po porodzie :sorry2: bo nie dokucza mi a ja jednocześnie biorę zastrzyki clexane na rozrzedzenie krwi i byłby mały problem z rwaniem ząbka :baffled: ogólnie babka mi mówiła że teraz każdy lepszy gabinet ma specjalne znieczulenia dla ciężarówek tzn. jak się nie mylę czysta lidokainę ale ogólnie te nowe znieczulenia nie są szkodliwe dla dziecka ;-) także głowa do góry claudia4you
a to, że są nieszkodliwe to wiem bardziej się boje ogólnie :-)

Witam was kochane:) ja tylko na chwilkę, bo mam dużo roboty:( gratuluje dziewczynek, ja tak jak Kashyaa chciałam dziewczyneczke, a jest chłopak, ale też się bardzo cieszę, najważniejsze przecież żeby był zdrowy, no i już zresztą mówimy do brzusia Julek:) ja z kolei za usg 3d płacę 200 zł.
uciekam dziewczynki, buziaczki dla was:)

fogia - gratuluję :) A teraz już myśl tylko o maluszku i niczym się nie stresuj.
Ja się ostatnio mało pojawiam bo ciągle jakich gości podejmuję i już doprawdy mi się zbrzydło - bo albo sprzątam na przyjście, albo po gościach :( I porwała mnie lektura - od książki oderwać się nie mogę :)
Ale odkąd wiem że będę miała kolejną księżniczkę - rzuciłam się w wir zakupów. Może wrzucę zaraz coś na nasz zakupowy wątek, bo udało mi się ładne rzeczy ustrzelić w miejscowym ciucholandzie :)
A mam pytanie - czy wiecie ile wynosi prawidłowy cukier po obciążeniu glukozą? Bo u mnie chyba wyszła cukrzyca ciążowa - pielęgniarka rzuciła tylko okiem i powiedziała że cukier za wysoki. Ale się na razie nie przejmuję - we wtorek mam wizytę u mojego gina to się zapytam co i jak. Przy Ani też tak miałam i nic - Anka się urodziła 3100, o czasie, więc myślę że i tym razem wszystko w porządku.

reklama
Witam was kochane:) ja tylko na chwilkę, bo mam dużo roboty:( gratuluje dziewczynek, ja tak jak Kashyaa chciałam dziewczyneczke, a jest chłopak, ale też się bardzo cieszę, najważniejsze przecież żeby był zdrowy, no i już zresztą mówimy do brzusia Julek:) ja z kolei za usg 3d płacę 200 zł.
uciekam dziewczynki, buziaczki dla was:)

Aha a za to USG w 13 tygodniu ile płaciłaś?

Do góry