reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

eevciaa najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka! Na pewno juz niedlugo Cie wypisza :tak:
Ribi dobrze, ze lepiej sie czujesz i no-spa pomogla :tak:
Carri jak lekarz przepisal, to nie ma dyskusji :tak:
moniaivoy tez mysle, ze we wszystkim wazny jest umiar. A jesli lekarz kaze to trzeba brac , w koncu to oni sie na tym znaja:-)
Dominika81 turlanie mowisz :-D Ja turlac sie poki co nie musze, ale synek zrobil sie ostatnio strasznie absorbujacy i ciagle chce , zebym z nim uczestniczyla we wszystkich zabawach. nawet jak mam tylko siedziec i patrzec jak on sie bawi :-) I ciagle tylko ciagnie mnie za reke, ze mam z nim isc. A bylo juz tak fajnie, ze potrafil nawet godzinke bawic sie sam zabawkami... Oj nie wiem jak to bedzie jak drugi bobas sie pojawi...:szok::-D No ale damy rade! ;-)

Madlen - no mój będzie mniej więcej taki jak Twój teraz jak sie drugie urodzi, więc mnie nie strasz!!! :-D:-D:-D

fogia - gratulacje!!!! :-)

damqelle - norma cukru po obciążeniu glukozą 50mg po godzinie to 140.

reklama
eevciaa, ja miałam odwrotną sytuację do Ciebie. Chciałam córeczkę a jest synek. I nie bez powodu użyłam tu formy "chciałam", bo teraz oswoiłam się z myślą, że bedzie chłopak i strasznie się cieszę, mimo, że jeszcze nie mam pomysłu na imię. Bo Zuzia, chyba nie pasuje, prawda?:-D

Hehe - kashyaa - a ja chciałam mieć syna i ogólnie miałam takie przeczucia, że synek będzie, a tu lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka:) I później jakoś przyzwyczaić się nie mogłam:) Ale teraz właśnie zastanawiamy się z mężem nad imieniem Zuzia:)

A a poropos zębów- to jak leczyłam jednego kanałowo, to też prawie zasnęłam:)

Batonik - moje gratulacje :) Fajnie , że będzie dziewczynka:)

W Krakowie za 3 d biorą 300 zł:( Musze jeszcze zadzwonić do jednego lekarza i zapytać ile sobie zażyczy, bo kurczę niemało trzeba wydać.

Fogia - nie mogło być inaczej. Ciesze się ogormnie i oczywiście serdecznie gratuluję:) Też marzyłam, żeby uczyć w szkole, ale jakoś nie wyszło:(

Damqelle - a jaka to książka Cię pochłonęła? Pochwal się:) Jeśli chodzi o cukrzycę ciążową, to nie mam pojęcia jakie są parametry. A w ogolę w którym jesteś tyg, że już robiłaś test obciążeniowy? Mnie jeszcze lekarz nie zlecił, a wizytę kolejną będę miała 13,09, czyli wypadnie gdzieś po 22 tyg c.

Dzięki Dominika - zatem mam za wysoki cukier, to mnie pewnie czeka powtórka z rozrywki i znów kłucie :(
moniaivoy - skończyłam własnie czytać pierwszy tom "Malowany człowiek" p.Bretta i ciężko mi powrócić do rzeczyw3istości po tej lekturze, jak nie będzie drugiej części w bibliotece to się popłaczę. To fantastyka - więc nie każdy gustuje, ale moim zdaniem dobra fantastyka :)
Ja mam teraz 22 tydzień i tak miałam zrobić te badanie przed następną wizytą 31.08

A te badania połówkowe są obowiązkowe?
Nas chyba nie będzie stać na nie skoro aż tyle kosztują
już kiedyś pisałam. Badania połówkowe są drugą częścią badań prenatalnych i wcale nie musisz ich wykonywać. To takie bardziej dokladne
USG. A ty jesteś młoda i zdrowa - jeżeli twój lekarz nie zauważy na badaniu niczego niepokojącego to nie ma sensu płacić tyle pieniędzy - bo powiedzą dokładnie to samo.

już kiedyś pisałam. Badania połówkowe są drugą częścią badań prenatalnych i wcale nie musisz ich wykonywać. To takie bardziej dokladne
USG. A ty jesteś młoda i zdrowa - jeżeli twój lekarz nie zauważy na badaniu niczego niepokojącego to nie ma sensu płacić tyle pieniędzy - bo powiedzą dokładnie to samo.
Aha
moja kuzynka też tego nie robiła, wiesz zapłacę 300zł a za te pieniądze mogę coś dziecku kupić.

Szkoda, że to takie drogie....chętnie bym to zobaczyła ale cóż.Ważne żeby dzidzia była zdrowa i wystarczy

Dzięki girls za gratulacje.:-)
Jeszcze jutro czeka mnie kilka rozstrzygających rozmów z moimi dyrkami, a popołudniu wizyta u ginia. Tak aby przeżyć jutrzejszy dzień, a nareszcie odetchnę.

fogia fluidki dały radę, zdolniacha z Ciebie :) to impreza dziś ?:)
kiedyś sobie obiecywałam, że jak już w końcu zdobędę tego mianowanego to się upiję do nieprzytomności jak nigdy (bo ja raczej z tych co stronią od alkoholu) no ale jak widać życie zweryfikowało moje plany. :-) Mój M. wpadnie do domu dopiero jutro i tylko na kilka godzin, tak więc w ramach dzisiejszej "imprezy" wybawiłam się za wszystkie czasy z moim syniem i planuję pójść spać o cywilizowanej porze. :-D

fogia- gratulacje!!! widzisz nie taki diabel straszny jak go maluja;D

a moj mąż mi dzisiaj zrobił niespodziankę i sobie- przyjechał o godz 16.15 z pracy zawsze jest ok 18.45 i powiedzial ubieraj sie jedziemy na zakupy! i pojechalismy do dzieciecego i kupilismy WSZYSTKO oprocz lozeczka materaca i przewijaka- bo to na allegro! szok!! ale jestem zadowolona, jakos takc zuje sie spokojnie ze juz wszystko mamy. laktator tylko w drodze bedzie jutro bo zamowilam na allegro.
ach fajne uczucie.

Dziewczyny a każda z Was płaciła dodatkowo za badanie połówkowe. Bo mi lekarz robi usg przy każdej wizycie. Jak mi robił to badanie przyzierności karkowej nic nie zapłaciłam dodatkowo. Idę w przyszłym tyg i to będzie 21 tc więc pewnie będzie chciał mi zrobić to połówkowe, chociaż nic mi o nim nie mówił. Kurde nie wiem czy mam sobie przygotować więcej kaski.

reklama
Nie wiem, bo u nas ginekolog kieruje do Rutkowskiego i on robi te USG dokładnym aparatem, jak już pisałam jeden w mieście chyba taki mamy aparat i płaci się normalnie za to.
Mój gin takiego sprzętu nie ma

Do góry