reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ribi - no, ja nie wiem jeszcze co zrobię.... to jest na razie dla mnie trudny temat.. szczególnie, że w sumie to będe miała 2 małych dzieci, z których żadne jeszcze nie o przedszkola..

Ostatnia edycja:
reklama
marchewkowa ekstaza witaj!!!!
Ja nie mam akurat tego problemu...ale jak potrzeba to teściowa zostawała i teraz pewnie tez tak będzie.
Ogromny koszt czy przedszkole czy żłobek,oplaty ,opłaty i jeszcze raz opłaty i vat w góre...eh.Mnie ostatnio wkurzyli w tp-praktycznie cały lipiec były u mnie awarie lini,nie działał i tel i neo,miała być upust,a tu przyszedl normalny rachunek,dopiero po tel do nich opuścili mi połowę rachunku.

Jeżeli chodzi o suwaczek to się wkleja Bbcode do okienka w ustawieniach panelu kontrolnego :-D

tam masz opcję edytuj sygnaturę i tam wklejasz kod i dajesz zapisz

Dominika - moja siostra urodziła rok po roku i wiadomo, że łatwo nie miała, to dała/daje radę i to całkiem nieźle jej wychodzi. Nieraz ją podziwiałam za to , że przy dwójce maluchów może znaleźć jeszcze czas dla siebie czy męża.

Dasz radę, chociaż łatwo nie będzie :)

no ja wracam z koncem sierpnia do pracy wiec bede zawozic malego do mamy- mam po drodze. wprawdzie pracuje ok 6,5h wiec nie jest zle.

witam nową mamusie. i coraz wiecej dziewczynek oby tak dalej;)

marchewkowa - dzięki za wsparcie :-)
nie przeraża mnie specjalnie wizja 2 dziecki z mała różnica wieku, teraz z jednym Jaśkiem mam czasami dużo czasu wolnego :-D nie jest jakiś bardzo niegrzeczny czy coś. poza tym po prostu trzeba mieć dobra ogranizację i zarządzanie domem i jest czas na wszystko :-) a ja od zarządzania jestem, na co mąż czacem narzeka, że zarzadzać to powinnam se iść do pracy! :-)
bardziej się martwię na przyszłość jak tu po drugim macierzyńskim wrócić do pracy :-D :-D :-D bo jak jednak zostanę w domu to dam radę :-) ale wszystkie opcje na razie sa otwarte :-)

Ja wiem jedno, jak już urodzę , to od razu się będę pytać o jakąś antykoncepcję.

Najpierw chcę zobaczyć czy damy sobie radę z dzieckiem i jak finansowo będzie.

A potem zobaczymy czy i kiedy zdecydujemy się na drugie. Na razie jedno wystarczy, chce je dobrze odchować i żeby mu niczego nie brakowało :-D

reklama
widzę dziewczyny że wy to macie też wsparcie rodziny...ja niestety jestem przyjezdna do wrocka i nie mam tutaj żadnej rodziny. Moja mam pracuje a teściowa i teściu mają swoje zajęcia. Z reszta mamy do nich po 120 km, więc daleko. Stąd pomyślałam o żłobku albo niani. Nianię najlepiej mieć z polecenia a żłóbek....to chyba dobre wyjście też chodziłam do żłobka i nic mi sie nie stało :)

Do góry