reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

gdynianka spokojnie będzie dobrze, a ja okna też myję ale robię to na raty, dzis jeden pokój, jutro drugi:)

martka ja mieszkam na muchoborze i powiem szczerze, że tutaj znalazłam tylko ze 3 żłobki i ceny masakra ale mój mąż pracujee na krzykach a tam żłobków jest mnóstwo więc i różne ceny.
Musze przestać sie zamaartwiać, wszystko będzie dobrze, wszyscy dają radę to i my damy :)
A dziecko do żłobka chce oddać, bo unacczej się wtedy chowa, łatwiej nawiązuje kontakty z rówieśnikami, a w przedszke to taka "walka o przetrwanie" :)

reklama
dziewczyny nie chcę zakładać nowego wątku bez porozumienia ale co myślicie o tym żeby założyć temat o tym co warto kupić, co warto mieć?? oraz co przygotować do szpitala? jest dużo mamusiek które są bardziej doświadczone i mogą już coś powiedzieć co im się przydało a co kompletnie nie. Jest jeden temat o naszych zakupkach ale o wyprawce to w sumie nie ma.

Wracając do piesków to dziewczyny dzieki za rady nie słyszłam o takiej obroży muszę poszukać i spróbować. Tylko jest też problem, że ja z pasmi przechodzę 50m i je puszczam bo mamy pola na około i moje psy tak naprawdę nigdy nie chodziły na smyczy mieszkam na peryferiach i tu sa same domki i pola. ALe czasem trzeba psa zapiąć i wtedy własnie mam ten problem z ciągnięciem.

Jelsi chodzi o dzidzię TO DRUGIMmoim pragnieniem zaraz po tym aby dzidzia urodziła się zdrowa jest znalezienie taniego żłobka. Fajnie by było jakbyśmy się dostali do państwowego koszt niecałe 300 zł - bo pod domem mam prywatne ale koszt 800 zł więc jak dla mnie różnica spora tym bardziej że jak wrócę do pracy to pewnie zanim znów się rozkręcę to minie kilka miesięcy jak zacznę zarabiać (system wynagrodzenia prowizyjny) to przez te pierwsze miesiące będę zarazbiać 1000 zł, a wiadomo, że wtedy są wydatki ogromne. No jeszcze tylko ewentualnie chciałbym pracę zmienić bo obecna to uzależniona od klienta czyli czas pracy nienormowany:(

I ja nie mam nic przeciwko zakładaniu nowego wątku:)

Gdynianka - trzymam kciuki za Was, będzie dobrze. Najważniejsze, że czujesz ruchy dziecka:)

Kurcze wiecie co narobiłam jakaś jestem rozkojarzona. Wyprałam białe bluzki swojego męża razem z moją nowo zakupioną, też w sumie jest biała, tylko ma czarne ramiączka. No i głupia nie sprawdziłam, czy mogą te ramiączka farbować. Oczywiści jak wyjęłam pranie, okazało się że podkoszulki męża są szare!!!! Masakra:( Znacie jakieś sposoby na wybielenie tego? Kurcze, żal mi tych t-shirtów męża, w sumie nic nie powiedział- taki kochany jest ( ja bym go chyba udusiła). Wanish nie pomaga:(

Ostatnia edycja:
a ja juz nie moge wysiedzieć do 18 stej:) wreszcie zobaczę swoje malenstwo,najwazniejsze oby wsztstko było ok,i ciekawe czy pokaze mamie kim jest:)

dziewczyny ja jestem za nowym tematem, jestem ciekawa ile pieluch tetrowych powinnam miec, bo tu niem mam pojecia a nie che kupowac za duzo. chce zakupic 6szt takich fajnych kolorowych dla chlopca a reszta biale.

reklama
Jesli chcesz uzywac na codzien jednorazowych, to w zupelnosci wystarczy 5-6 sztuk tetrowych- do wytarcia buzi, czy podlozenia dziecku pod pupe jak lezy bez pieluszki albo na swoje ramie jak dziecko ulewa. Nie kupuj duzo, w razie czego zawsze mozna dokupic.

Do góry