reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Karolcia1125 dziekuje za twoja odpowiedz:) też mam taka nadzieje ze bede kochała swoje skarby tak samo mocno. Jestem jedynaczka wiec nigdy nie odczuwałam nie równego traktowania ale teraz widze jak tesciowa i rodzina od strony męża faworyzuje dzieci szwagierki to jest mi strasznie przykro i tak sobie mysle ze jak synek podrośnie to zacznie sie dopytywac dlaczego jego kuzynostwo ma lepsze prezenty od babci, częsciej jeżdża z babcia na wczasy itp. i co ja mu wtedy powiem?ehh....... ale i tak uważam że najważniejsza jest miłośc i moje dzieciaczki będą czuły że są kochane:)pozdrawiam Ciebie i Twoje Skarbeńka:)

reklama
właśnie wróciłam od ginki i jestem trochę zawiedziona. Fajna babka, nawet miła, ale stwierdziła, że jeśli test wyszedł, to pewnie jestem w ciąży, ona póki co może tylko stwierdzić, że nie ma jakichś patologii układu rodnego i może zalecić badania i kwas foliowy. No i tyle. Szczerze, nie wiem czego się spodziewałam, chyba tego, że mi chociaż powie, że na pewno ta fasolka tam jest.
No cóż, obiektywnie patrząc, to rzeczywiście trochę jeszcze wcześnie na cokolwiek...

ale fajnie haha Ty juz się tak wogóle nie chwal;) Ja sobie dopiero w czwartek poleniu****e:) ajjjjjjjjjjjj już się doczekac niemoge:)

Dobra ja narazie zmykam bo musze sie ubierać po dziecko na busa;)

:) Wiem jak to sie odliczało zawsze do dnia wolnego w pracy, ale szczerze mówiąc teraz od 5 dni jestem na L4 i jak sobie pomysle że jeszcze 3 tygodnie mam ODPOCZYWAĆ to.... no ale ze względu na dzidzi trzeba znieść wolne żeby mieć czyste sumienie, że słuchało się lekarza :)
... więc oby do czwartku, żebyś mogła odpocząć :) pozdrawiam

czesc dziewczyny
szczerze powiem ze ja nie wiem co sie dzieje na tym forum,kto tu jest prawdziwy a kto nie,blondi84?????podejrzane mi to jest:baffled:

Witam :-D Jeszcze raz ja;-) Właśnie dzieci położyłam i już sobie spią jak zwykle troche stresu było ale uffff wkońcu siadłam:cool2:

kasiulek85
Witam gorąca i GRATULUJE fasoleczki i tych 2 kreseczek na teście:-D:-D:-D No to teraz pewnie juz się doczekac niemożesz wizyty u lekarza:tak::tak: Mam nadziej, ze samopoczucie jak najbardziej dopisuje;-):-D
Ale fakt dużo nas bardzo:-D:-D Ja czasem nie ogarniam hahahahaha:cool2::cool2: Ale przynajmniej bedzie wesoło i niebędzie nudno;-):tak::-D

madziu oj to faktycznie widze, że teściową masz paskudną:no::no: Moja to samo albo jeszcze gorzej wogóle od samego początku...Wnuki swoje to jak 2,5 roku nie widziała to jej wisiało nawet przyjechać niechciała:no::no: A zaś ta mała od szwagierki to raj istny ja juz po tylu latach mniej sie przejmuje ale widze jak mężowi przykro i jak probuje to ukryć:-( To jest naprawde beznadziejna sytuacja i tylko nasz rozsądek i umiejętność olania takich osób pomoże nam jakoś to przetrwać. Mi to też się wcale niechce ogłaszać jej, że w ciąży jestem bo po ostatnich sytuacjach zachowała się jak ..... przemilcze;-) i cały czas się ,,tak,, zachowuje. Ale i tak, jak tak dalej będzie to przyjdzie dzień, że dzieci sie zapytają i to będzie w tym wszystkim najbardziej przykre:-:)no: Bo to nie dzieci wina, że takie babcie wstrętnę mają i to juz od samego początku:no::no: I to najbardziej mnie wnerwia:wściekła/y: A wogóle ucieszyła się, że jesteś w ciąży?
My Was też cieplusio pozdrawiamy:-)!!!!!!!!!!!!

aga_bb2 oj to faktycznie przykro bo ja sobie myśle, ze spodziewałaś się tego co my wszystkie czyli usg i fasoleczki na ekranie oraz zapewnienia, ze wszystko dobrze. Ale usg wogóle Ci zrobiła? Ja pierwsze usg z synem miałam w prawie 7tyg. i piekne zdjęcie dostałam i było widać. Dlatego mnie troszke dziwi, że u Ciebie nic nie widziała może ma za słaby sprzęt:confused:...może idź do innego lekarza...hmm sama niewiem dziwnie troszke bo przecież te dopochwowe usg sa bardzo dokładne w wykrywaniu wczesnej ciąży:tak: I wogóle myśle, że wcale nie wcześnie tylko naprawde od sprzętu zależy:cool2: Aż chyba wkleje Ci te moje stare to zobaczysz, ze powinno i u Ciebie być widać!!!;-)

Blondi84 no to ty tez sobie przykładnie odpoczywaj:tak::-D:-D Ale tam myśle, ze te ,,znoszenie ,, tego wolnego to raczej jak najbardziej przyjemne jest;-) no nie:-D:-D A przy takich korzyściach tym bardziej;)
No ja juz się tego czwartku doczekac niemoge:baffled: ajjjjjjjj to będzie cudny dzień:-D:-D

KasiaWie
i wcale się Ci nie dziwie mi też to przez myśl przeszło:cool::cool: Po takich przejściach jakie miałyśmy to można tak stwierdzić;-)

Monia_86 oj równiez i Ciebie GORĄCO witamy i Gratulacje dzidzi:-D:-D:-D Co do watpliwości to pytaj co tam Ci tylko do głowy przyjdzie;-) Od tego wkońu jesteśmy by sobie na wzajem pomagać i te wątpliwości rozwiewać:tak::-D A właśnie na tym usg w 3 tyg było juz coś widać??? No i bierz te wszystkie witaminki, a napewno bedzie dobrze i tam się niema co na zapas stresować;-)A jak wyniki dostaniesz to daj znać czy wszystko dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
właśnie wróciłam od ginki i jestem trochę zawiedziona. Fajna babka, nawet miła, ale stwierdziła, że jeśli test wyszedł, to pewnie jestem w ciąży, ona póki co może tylko stwierdzić, że nie ma jakichś patologii układu rodnego i może zalecić badania i kwas foliowy. No i tyle. Szczerze, nie wiem czego się spodziewałam, chyba tego, że mi chociaż powie, że na pewno ta fasolka tam jest.
No cóż, obiektywnie patrząc, to rzeczywiście trochę jeszcze wcześnie na cokolwiek...

ale wiesz zawsze to jakies pocieszenie ze tam jest Fasoleczka;)

ide poprawic listei dobranocka

hej obietki witam stesknilam sie za wami :tak:
bylam dzis u gina i bylam pewna ze albo zrobi mi usg na miejscu albo da skierowanie a niedostalam nic oprocz skierowania na badania :szok::no: i potem myslalam ze jak potwierdzil ciaze to zaloza mi odrazu karte ciazy i dostane ksiazeczke ciazy i zonk:szok::no: tez niezrobili dostane dopiero jak przyjde z wynikami a usg bede miala dopiero w 12 tyg wraz z badaniem na przecostam karku :baffled: no i sie wkorzylam tylko po tej dzisiejszej wizycie :wściekła/y: niemam zamiaru czekac do 12 tygodnia zeby sprawdzic czy moja dzidzia zyje po ostatniej akcji z tesciowa i jutro rano zanim pojade do szwagierki jade do innego gina prywatnie ale tylko po usg zeby sprawdzic co i jak aha i wedlug ginka to jakis 7 tydzien wiec sie zgadza ze sowaczkiem

zmykam spac bo jestem padnieta wpadlam tylko was poinformowac o wizycie papapa

Molala teraz tyle przybywa nowych mamuś, że masz co robić haha ;-)
I śpij spokojnie:-)

zabko no to bardzo dobrze jak sie już steskniłaś;-):-D A co do wizyty to najprawde tez bym sie wkurzyła i to na maksa:no::no: Jakiś inny wogóle chyba ma ten lekarz sposób prowadzenia ciąży:wściekła/y: Kompletnie nie rozumiem czemu nie zrobił Ci usg by choć zobaczyć czy wszystko dobrze:no: No szok poprostu!!!! Ja też i to bez chwili zastanowienia szukałabym innego lekarza:tak: A co teściowa tak Ci ciśnienie dźwigła, że tak napisałaś? bo niewiem czy dbrze zrozumiałam...Ale się teraz nie przejmuj i sie nie stresuj tylko zrob sobie ta wizytke u innego lekarza bo jak tyle masz czekac to daj spokój:no:;-)
I słodkich snów:rolleyes:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zabko no to bardzo dobrze jak sie już steskniłaś;-):-D A co do wizyty to najprawde tez bym sie wkurzyła i to na maksa:no::no: Jakiś inny wogóle chyba ma ten lekarz sposób prowadzenia ciąży:wściekła/y: Kompletnie nie rozumiem czemu nie zrobił Ci usg by choć zobaczyć czy wszystko dobrze:no: No szok poprostu!!!! Ja też i to bez chwili zastanowienia szukałabym innego lekarza:tak: A co teściowa tak Ci ciśnienie dźwigła, że tak napisałaś? bo niewiem czy dbrze zrozumiałam...Ale się teraz nie przejmuj i sie nie stresuj tylko zrob sobie ta wizytke u innego lekarza bo jak tyle masz czekac to daj spokój:no:;-)
I słodkich snów:rolleyes:
no moj ginek zawsze byl super niewiem co mu dzis odwalilo w 1 ciazy wszystko robil a jajutro jade prywatnie na usg niebede czekac 5 tygodni a tesciowa tak ostatnio wrocila od znajomych pod wplywem a...i taka awanture mi zrobila ze niemoglam sie uspokoic ani powietrza zlapac i cala noc z nerwow niespalam ale dlugo by opowiadac dobranoc kobietki

Do góry