reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

niestety jak sie chodzi państwowo do ginekologa to tak jest oni mają obowiązek zrobić 3 usg w czasie ciazy pierwsze własnie w 12 tygodniu, potem coś koło 22 i potem po 30 jakoś tak. I jeszcze gorzej jak gin nie ma u siebie usg to nie może częściej zlecać badań więc lepiej iść prywatnie albo do ginekologa który mam w gabinecie usg bo ja też chodzę państwowo ale mamy w gabinecie usg i ginekolog przy każdej wizycie podglada maleństwo;)

reklama
hej gratulacje dla przyszłych mam.
Mam nadzieję , że będziecie miały tutaj miłą atmosferę już bez troli i nieporozumień. Powodzenia

aga bb tak przeczytałam , że synek tak bardzo reaguje na zęby. Straszne że musi tak cierpieć. A co do kąpieli wychładzającej, pamiętaj że robi się ją o 1 st C. zimniejszą od temperatury ciała i trwać powinna co najmniej 30 minut do godziny maks. Mam nadzieję że się nie narzucam...
Jeszcze raz gratulacje zaciążonym!!!

Witajcie kochane :) Pozwolicie , że się do Was przyłączę?? Jestem mama 3,5 letniej Wiktori i spodziewamy się dzidziusia własnie w styczniu 2011. Z moich obliczen TP to gdzies 13 styczeń ale w sobotę 22 ide do lekarza więc napiszę coś więcej :)

aga_bb2 - ja w poprzedniej ciąży miałam zrobione usg w 6 tygodniu i za każdym następnym razem miałam równiez wykonywane usg. Fajnie tak popatrzeć nawet na samą fasoleczkę. Jeżeli nie jesteś związana z tym lekarzem to może jednak warto zmienić na innego.
Strasznie ciężko Twój synus przechodzi ząbkowanie!!! Szkoda, że nie ma jakiegoś cudownego leku na te zęby.

martajuli, eslonko - gratulacje dziewczyny zafasolkowania!!! Życzę szczęśliwych i spokojnych 9 miesięcy. Bądźcie dobrej mysli, wszystko będzie dobrze:)

Ja jescze godzinkę w pracy i zmykam po starszaka.

Karolcia1125 - jaka jest różnica wieku pomiędzy Twoimi szkrabami? Mój synus ma w tej chwili 1 rok i 4 miesiace i powiem szczerze, że nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak to będzie. Boję się, że nie dam sobie rady-biorąc pod uwagę to iż, mój synuś jest strasznie wymagającym dzieckiem (od samego porodu strasznie jest rozwrzeszczany....)

No i oczywiscie równiez martwię się tym, czy można kocchać dwoje dzieci jednakowo. Boję się, że nie będę portafiła......

aga_bb2 -
Boję się, że nie dam sobie rady-biorąc pod uwagę to iż, mój synuś jest strasznie wymagającym dzieckiem (od samego porodu strasznie jest rozwrzeszczany....)

No i oczywiscie równiez martwię się tym, czy można kocchać dwoje dzieci jednakowo. Boję się, że nie będę portafiła......

Wiesz co, ze swojego doświadczenia jeszcze nie mogę powiedzieć, ale znam pare wielodzietnych rodzinek, i czesto mowili, ze sie zastanawiali czy dla siodmego starczy im jeszcze milosci... i starczalo, a i dla reszty sie wiecej robilo. odwagi!

Ja też się zastanawiam jak podzielę miłośc pomiędzy Wiki i maluszka, ale pewnie to samo przyjdzie :) Dziewcxyny a jak wy się cxujecie??

Dziewczyny czy wydostajecie powiadomienia na e-mail o odpowiedziach na forum??

Ja czuję się inaczej niż przy pierwszej ciąży. Mam mdłości których nie miałam, zmęczona jestem ciągle, spać mi się chce!!! Narazie jestem na L4 bo miałam plamienia ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

ja powiadomień nie dostaję na maila!
joasiab może tym razem będziesz miała synka skoro inaczej się czujesz niż przy pierwszej ciąży!
Mi osobiście marzy się córeczka ale ważne żeby dziecko było zdrowe!

reklama
Do góry