reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

W Paryżu. Jestem zielona jeśli chodzi o warszawskie szpitale, wiem tylko tyle, ile widzę z opinii w internecie. Każda opinia mile widziana. Mam jeszcze jeden problem: dopiero zaczęłam szukać pracy, więc jeszcze nawet nie jestem ubezpieczona... Mam nadzieję, że się uda coś znaleźć szybko. Pozdrowionka. My mieszkamy w Warszawie.

Na pewno coś znajdziesz. Oby mieć ubezpieczenienie.
My z mężem myślimy znowu o przeprowadzce do Warszawy. Fajnie latem mieszkać poza miastem ale te dojazdy mogą człowieka wykończyć. No i oczywiście z małym dzieckiem chcać gdzieś jechać to zostaje tylko samochód.

Zamierzasz rodzić w Warszawie?

reklama
cześć laseczki:) ale tutaj ruch się zrobił:szok::-D:-D

Witam wszystkie nowe Dziewczyny i GRATULUJE fasoleczek:)

Niemam zbytnio czasu by to wszystko nadrobić:dry: Ja mam teraz jak to zwylke się tydzień zaczoł same latanie i juz padam...teraz dopiero troszke czasu znalazłam ale zaraz po dzieci musze iśc i jeszcze troszke poprasować:baffled: Juz i tak wszystko w domu robie żółwim tempem bo jak za szybko to jak juz dzieci mi wieczorem pójda spać i ja mam czas żeby siąść to zwijam sie z bólu:no::no: Więc troszke przystopowałam ale tyle czasem roboty, że ja niewiem co to bedzie jak z brzucholem będe latać haha

A jak Wam dzionek mija :cool2:? Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze:-D

Na pewno coś znajdziesz. Oby mieć ubezpieczenienie.
My z mężem myślimy znowu o przeprowadzce do Warszawy. Fajnie latem mieszkać poza miastem ale te dojazdy mogą człowieka wykończyć. No i oczywiście z małym dzieckiem chcać gdzieś jechać to zostaje tylko samochód.

Zamierzasz rodzić w Warszawie?

Z dojazdami wiem, o czym mówisz. W zimie szukaliśmy mieszkania i mieszkaliśmy u znajomej za Nowym Dworem.... masakra, życie w korkach. A ja lubię Warszawę. Wbrew temu, co twierdzi wiele osób, jest tu bardzo dużo ładnych miejsc. No i ludzie fajni. Przynajmniej niektórzy, nie oczekuję, że całe miasto będzie takie samo:)
Będę rodzić w Warszawie.

Hej laski. Jutro idę na rozmowę w sprawie pracy, bo w obecnej pracy nie chca mi przedłużyć umowy. Mam nadzieję, że cos z tego wyjdzie, tak bardzo bym chciała. A w piatek zobacze moja kruszynkę, więc ten tydzień jest dla mnie bardzo ważny, choć za oknem pada deszcz i nie mozna wyjść na spacerek.

Życzę powodzenia, zobaczysz wszystko sie ułoży i nie stresuj się za bardzo:) coś o tym wiem tez miałam niedawno rozmowe w sprawie pracy bo obecnie zmiejszono mi etat na poł etatu, ale jak sie dowiedziałam, że jestem w ciązy to podczas rozmowy z przyszłym pracodawcą powiedziałam o ciąży poniwaaż tam 3 osoby były w trakcie odchodzenia na maciezyński i pewnie chcieli kogoś kto im pomoże a nie zatrudni sie i na L4 pojdzie ( bo niestety jestem na L4 jwszcze 3 tygodnie ze względu na plamienia które występowały)
Wydaje mi się że Twój obecny pracodawca nie może Cię zwolnic gdy jesteś w ciązy, chyba że sie myle bo te inf mam tylko z internetu:)
Pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny doradźcie:) troche zmienie temat wybaczcie! zalogowałam się żeby tutaj z Wami klikać i mam swoją stronkę ale tam chce wybrać temat no i chcę Styczeń 2011 ale pod tym tematem nie mam hasła DOŁĄCZ pisze tu z Wami ale na moim blogu nie mogę wybrać tego tematu.

cześć laseczki:) ale tutaj ruch się zrobił:szok::-D:-D

Witam wszystkie nowe Dziewczyny i GRATULUJE fasoleczek:)

Niemam zbytnio czasu by to wszystko nadrobić:dry: Ja mam teraz jak to zwylke się tydzień zaczoł same latanie i juz padam...teraz dopiero troszke czasu znalazłam ale zaraz po dzieci musze iśc i jeszcze troszke poprasować:baffled: Juz i tak wszystko w domu robie żółwim tempem bo jak za szybko to jak juz dzieci mi wieczorem pójda spać i ja mam czas żeby siąść to zwijam sie z bólu:no::no: Więc troszke przystopowałam ale tyle czasem roboty, że ja niewiem co to bedzie jak z brzucholem będe latać haha

A jak Wam dzionek mija :cool2:? Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze:-D

cześć karolcia1125
zauważyłam, że to Ty załozyłaś tę grupę Styczniowych mam 2011, mam więc pytanie do Ciebie dlaczego nie można dołączyć do tej grupy, nie znam sie na tych forach i blogach dlatego pytam :)
współczuje Ci że masz tyle obowiązków i jeszcze teraz wiele róznych dni przed Tobą w związku z Twoim stanem:) ALE NAPEWNO PODOŁASZ:) podziwiAM i trzymam kciuki:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie babeczki...

dzieki za kciuki trzymane.....:) wiem wiem musi byc dobrze.....

Aja sobie leze w domku odpoczywam...obiadek gotuje....i jakos leci...

No to Molala Tobie to teraz dobrze z tym leniuszkowaniem:) i jeszcze jak dla dobra dzidzi to aż się chce tak poleżeć ...ale za długo to też się juz nudzi no nie;)
Ja juz obiadek mam i już mąż sobie zjadł bo do pracy na popołudnie pojechał więc tylko na dzieci czekam;)

Witam wszystkie Styczniówki! :-)
Przyszedł czas i na ciocię Olę, więc mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć :-) o moim Groszku dowiedziałam się w zeszłym tygodniu w czwartek..zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki, a całkiem się tego nie spodziewałam. Od razu pobiegłam do apteki po kolejny i to samo ;-)
Tak się złożyło, że już od 1,5 miesiąca miałam umówioną wizytę u ginekologa na następny dzień, czyli piątek. W badaniu wyszło, że to dokładnie 6.tydzień i mogłam już zobaczyć mojego Groszka na monitorze :-) ginekolog obliczył termin porodu na 7.stycznia, choć wg OM wychodzi całkiem inaczej, ale myślę, że ta data i tak będzie się zmieniać w miarę wzrostu Maleństwa..
Przejrzałam już mniej więcej wszystkie styczniówkowe tematy i mam nadzieję, że szybko nadrobię zaległości.
Pozdrawiam Was wszystkie! :-)

ciocia Ola Witam Cię serdecznie i Gratuluje ciąży:) Super jak jest wszystk dobrze i dzidzie juz widziałaś więz sama radość:) No ja tez tak mysle, że co do terminu to jesszcze się może zmieić ale dzidzia i tak przyjdzie na świet kiedy tam będzie chciała haha
Mam nadziej, że puki co czujesz się dobrze:) A co do nadrabiania to się nic nie stanie jak się nie uda;)
A według OM to na kiedy termin Ci wychodzi? tak z ciekawości pytam;)

reklama
Karolcia1125 dziękuję! Czuję się bardzo dobrze, tylko czasem odczuwam coś jak napięcie przedmiesiączkowe, aż dziwnie;) wg OM to też ciężko powiedzieć, bo u mnie z każdym miesiącem cykl miał inną długość..od 30 do nawet 41 dni. Ale ostatnio było to dość regularne i wychodziłoby, że TP jest 2.stycznia. Ale większe zaufanie mam do obliczeń ginekologa, niż do swoich, więc będę się trzymać jego wersji :-)

Napisałaś, że czekasz na dzieciaczki..oboje chodzą już do przedszkola?:-)

Do góry