reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

USG połówkowe - należy do kompletu badań prenatalnych które wykonuje się 3 razy - pomiędzy 11-14 tc, w 20 tc i w 30 tc. Jeżeli twój lekarz nie zalecił Ci badań prenatalnych to dla Ciebie nie strata - pewnie sam widzi tyle żeby wiedzieć czy są powody do niepokoju czy nie, więc nie musisz robić połówkowego :)

reklama
Ja juz na dzis koncze z komputerem, zaraz maz wróci wiec teraz trzeba sie nim zajac :)
Mam nadzieje ze sobota mineła Wam dobrze i ze tak bedzie tez jutro :)
Dobranoc juz mówie i zycze słodkich i spokojnych snów :)

Hej dziewczynki
przesadziłam dziś z aktywnością i mój krzyż się zbuntował. Boli masakrycznie, nie mogę leżeć, nie mogę stać, tylko siedzieć wyprostowana na baczność...

Z wesołych wieści: dostałam dziś takiego kopniaka, że aż się w pierwszej chwili przestraszyłam, bo nie załapałam co się dzieje. :-D:-D:-D A Filipek chodzi za mną już od kilku dni i gada do brzucha " Dzidziu pofikaj".:-D

Fogia - ja lew jestem całym pyskiem, a nie widać? Ania jest z pierwszego dnia panny.
oj widać widać :-D:-D:-D na lwika stawiałam :-D:-D:-D

hej!
anita-25 lat jestem z katowic, mam termin na 6 stycznia. Będzie chłopiec Szymon. Szukam mamusiek z katowic, aby pogadać
nisia witamy na styczniówkach i zapraszamy do pisania. :-)

Madlen80, damqelle, Carri - dziękuję Wam za przyblizenie mi tematu, jesteście kochane, zapytam lekarza na nastepnej wizycie:)) ja mam usg zawsze ok 15min, sprawdza wielkość główki, brzuszka, żołądka, kosci udowej, pokazuje kręgosłup,sprawdza czy nie wystpuje patologia i puszcza rytm serduszka itp ale chyba to się jednak nazywa ogólne skoro o nerkach pisała jedna z Was:0 napewno zapytam:) wielkie dzięki :)

Dzis znow mnie kopnał 4 razy, tak ze poczuł nawet mój mąż:) bo tak to oczywiscie czuje w środku Naszego Skarba, ale czasem juz bardzo ewidentnie mnie kopie :D

Dobrej nocy zycze Wam:))
Do niedzieli :p :D

Blondi84 skoro piszesz ze u Ciebie usg trwa 15 minut /te pol godziny to tak mniej wiecej podalam, czasem trwa 15-20 minut/ i lekarz sprawdza kregoslup i wszystko to co piszesz, to mysle , ze Twoj lekarz sprawdza wszystko to co trzeba :tak: Moze nie o wszystkim mowi, a swoje widzi:tak:.
To ja pisalam o nerkach, bo akurat pamietam z poprzedniej ciazy, jak na usg w 20 tyg /mialam w Anglii robione/ lekarka pokazywala mi nerki u dzidziusia i mowila ze pracuja prawidlowo. :tak:Akurat te nerki jakos mi utkwily:-D
fogia oj , mam nadzieje, ze bole krzyza mina szybko!
A kopniaka zazdroszcze, bo ja czuje caly czas ruchy dzidziolka, ale porzadnego kopniaka jeszcze nie dostalam :-D A w sumie przydalby sie ;-):-D

A my dzisiaj z mężem jechaliśmy w samochodzie i rozmawialiśmy o dzidzi, powiedziałam mężowi że ta nasza dzidzia to jakiś grubasek będzie bo jeszcze 20 tygodni nie ma a już obwód brzuszka prawie 15 cm i waga 350g i w tym właśnie momencie dostałam takiego porządnego kopniaka od dzidzi że aż podskoczyłam. Dzidzie chyba się zdenerwowała że tak o niej mówię hehe

key gratuluję córeczki :-)to mamy już 3 dziewczynki styczniowe czy więcej ?? na razie przeważają chłopcy ;-)

ja mam usg 4d za 4 dni .... już się doczekac nie mogę :-)

Fogia
oszczędzaj się !!!!

Blondi
zazdroszcze Ci ze tak często widzisz swoje maleństwo .... mój gin jest bardzo zasadniczy pod tym względem i nawet połówkowe mi wyznaczył na koniec 22 tygodnia dlatego idę prywatnie na 4d ...

co do kopniaków to ja przedwczoraj dostałam serię kopniaków ze aż mi podbrzusze podskakiwało :-) silna bestia we mnie siedzi ;-)

miłej niedzieli dziewczyny

hej Dziewczyny!!Jak wam mija weekend?
Wczoraj byliśmy u teściów na obiedzie przyjechał szwagier z żoną ,pózniej zrobiliśmy grilla a ja praktycznie cały czas jadłam ciasta mniam pycha...a ogórki konserwowe jak koło mnie stały to musiałam je przestawić dalej:)Aż mi cały talerz serniczka postawili obok.:-)Dzidzia chyba sie ucieszyła bo tylko jak zaczełam jeśc-to zaczeła mnie kopać.No i oczywiscie debata kto by co chciał i co napewno będzie.

karlita -wiem coś o tym,mam wrażenie ze do środy czas mi jakoś wolniej płynie.Będziesz miała większą pewność jak dwóch lekarzy potwierdzi Ci ze jest ta sama płeć:)
Mój ginek też 3 Usg i więcej nie chce robić bez potrzeby.

Ja tez naliczyłam 3 dziewuszki:)
Miłego dnia:)

reklama
A ja witam z rana... Ze szpitala. Wczoraj wieczor delikatne plamienie zauwazylam- wystraszylam sie, polozylam sie z mysla ze dzis bede lezec a w poniedzialek pojade do lekarza. Dzis jednak wstalam po 6 do wc i plamienie czerwone juz mocne bylo. Przyjechalam do szpitala- jest dobrze- usg mi zrobili i z dzidzia w porzadku. Pani dr mnie uspokoila ze ruchow nie czuje bo dzidzius jest mniejszy, tzn jakby na 17tydzien. Szyjka zamknieta. Kazali mi zostac w szpitalu i lezec, wstawac tylko do wc. Zastrzyk dostalam. Maz zawiozl corcie na dzis do rodzicow, nie wiem jak ona beze mnie kilka dni wytrzyma. Oby bylo dobrze... Balam sie ze strace malenstwo.

Do góry