reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

damquelle wszystkiego najlepszego i udanego świętowania:)

Gdynianka gratuluje Michasia:).Ja też juz bym bardzo chciała wiedzieć a tu czekać do środy musze:(

A mnie mąż zabrał do Sfinksa na pyszne jedzonko-wszamałam swoją ulubioną shoramkę i doprawilam pucharkiem lodowym....i ledwo się wtoczyłam do auta:)

reklama
Witam weekendowo ....widze ze dzis spokojnie jest na forum to chyba przez te pogode i wyjazdy weekendowe :)
U mnie słonko swieci, a ja w kuchni pichce bigos....Ale z przerwami bo czesto musze lezec ....

Gdynianka ciesze sie ze po usg wszystko dobrze no i gratuluje kolejnego w naszym gronie chłopczyka!!!

MolaGo sliczne ciuszki widze masz juz dla Orzeszka :)

Domi a gdzie sie wybierasz na wypoczynek w nasze Polskie rejony czy gdzie indziej?

Pozdrawiam i zycze miłego pełnego usmiechu weekendu

Witam
Właśnie wstałam z poobiedniej drzemki, zrobiło się cieplej o od razu spać mi się chce =]
Dziewczyny a usg połówkowe robicie dokładnie po 20tc czy po prostu w okolicach??

Ja usg polowkowe mam wyznaczone na 22 tydzien dopiero.Ale mysle ze 2 tygodnie nie ma roznicy.Chociaz wydaje mi sie ze widzialam dziewczyny co w 19 tygodniu i pare dni robily.

Ja robiłam USG połówkowe dokładnie w 19w1d więc juz był to 20tc, ale jak byłoby nawet w 23tc to też dobrze, bo to co lekarz zobaczyłby w 20tc tak zobaczy i w 23tc :)
Damquelle wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i dla Anusi też :)
Gdynianka gratuluje synusia :)

Nisia - witamy i zapraszamy w Nasze skromne progi ;-D ja jestem z okolic Katowic ( ok 50km) dokładnie z Zawiercia.
Molago - śliczne ubranka, bardzo praktyczny ten pierwszy ciuszek bo z długim rękawem, ja tez kilka ciuszkow mam ale niestety nic z długim, narazie czekam bo czasu jeszcze mam troszku, ale jakbym cos spotkała w niskiej cenie to z pewnością bym kupiła, patrzyłam w biedronce, ale tam wszystko z krotkim, albo body samo.
Gosia - a co to usg polowkowe?? na czym polega?? Twój lekarz ginekolog Ci je robi? Bo mój lekarz mi powiedział ze na następnej wizycie (1 września) wysle mnie na badania szcegółowe, ale to chodziło raczej krwi moczu itd, ale o takim mi nic nie mówil?? ale prenatalnych tez nie miałam, chyba że mi zrobił ale nic nie mówił... ale akurat na prenatalnych mi nie zależało, ale jeżeli połowkowe to moze jakies ważne dlatego pytam...??

Ja dzis cały dzien leniu****ę, znaczy oprócz gotowania, nawet rosół teraz wstawiłam i kotlety też zaprawiłam już, żeby jutro mniej stać przy kuchni:)

reklama
Blondi84 usg polowkowe, to usg wykonywane mniej wiecej w polowie ciazy /stad nazwa/ . Zwykle wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tygodniem ciazy.
Jest to raczej dosc wazne badanie, gdyz lekarz ocenia rozwoj dziecka i bada najwazniejsze narzady /m.in. serce, nerki itp, itd/. Usg te trwa dosc dlugo, tzn dluzej niz zwykle usg, nawet pol godziny czasem /zalezy od lekarza/.
Moze mialas te usg wykonywane? Zapytaj swojego lekarza :tak:

Do góry