reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Witam wszystkie Panie, nie czytałam wątku od początku ale powolutku może nadrobię.
Wczoraj zrobiłam sobie test, nie chciałam zapeszać ale nie wytrzymałam bo miałam jeden w domu. Jestem szczęśliwa i w szoku. Staraliśmy się z mężem od grudnia. Popołudniu zrobiłam drugi test i wyszedł taki sam, z dwiema kreseczkami. U gina jeszcze nie byłam, zastanawiam się kiedy iść, owulacje miałam chyba około 24-25 kwiecień więc może teraz mija czwarty tydzień i będę lutowa 2011 :D kto to wie.... Mój mąż jeszcze nie wie. Nie wytrzymałabym z tą wiadomością ale jestem w szoku do tego mąż na wyjeździe i wraca 28 maja. Chyba poczekam do powrotu. Co myślicie o standardowym powiadomieniu na zasadzie kolacja i buciki w prezencie?

reklama
Chyba poczekam do powrotu. Co myślicie o standardowym powiadomieniu na zasadzie kolacja i buciki w prezencie?

Oj, też tak chciałam, a w efekcie tak się cieszyłam, że o pierwszej ciąży dowiedział się, jak tylko wyszłam z łazienki, a o drugiej też jakoś tak - nie wiedziałam co zrobić z niewyraźną kreską, więc zostawiłam test na umywalce - przybiegł od razu:)
Gratuluję, i trzymaj się do tego 28go!

;-) witam Was :) dziękuję za rady, wyobraźcie sobie, że mój pierwszy lekarz (dobrze ze tylko 2 tygodnie u niego byłam) przepisał mi tyle różnych witamin po 6 tabletek łykalam 3razy dziennie! Odstawiłam bo tylko ogromny apetyt miałam i jakoś dziwnie się czułam!
Gratuluje wszystkim nowym przyszłym mamą które dołączyły:)
Madzia- rób tescik nie ma na co czekać! i daj Nam znać odrazu:) powodzenia!
Nowa- no życze powodzenie w trzymaniu tajemnicy przez tyle dni :-) ja bym nie wytrzymała juz o 6 rano jak zrobiłam test to krzyczałam z radości na całe mieszkanie hehe sasiedzi pewnie też słyszeli:):p Choć może się uda bo ja jeszcze nikomu nie mówiłam z rodzinki i znajomych.
Agneseines - zdrówka życzę a odpoczynek to każdej z Nas dobrze zrobi ( jak samopoczucie?)
Ewka - ja robiłam USG w poczatkach 6 tygodnia i bez problemu było widać malutki zarodek 6cio minimetrowy:) puls dziecka też mi ginekolog puścił:))) ale teraz zmieniałm ginekologa i przez te plamienia które miałam poszłam prywatnie więc nowy ginekolog znów robił USG wiec mam juz dwa zdjęcia :) i narazie dam odpocząć dzidziusiowi :) wiem już że mam jedno dzidzi :)) hehe no chyba że sie gdzieś schowalo hehe tak mówił lekarz!! Powodzenia :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy tez sie tak dziwnie czujecie? Bo ja już nie wiem czy to ta pogoda czy jak...??

nowa - uwazam,ze im bardziej uroczyscie sie o tym powietym lepiej... o pierwszej ciazy moj maz dowiedzial sie w sposob jak najbardziej naturalny, zwyczajny a powiem, ze byla to ciaza po leczeniu czyli bardzo dlugo oczekiwana.. byla radosc ale oprawa nieciekawa:) postanowilam sobie, ze o drugiej dowie w nieco innych okolicznosciach i tak sie stalo:)
pozdrawiam was!

blondi - na grupsze zakupy lepiej poczekac - jednak cos na dobry poczatek sie nalezy i tobie, i dzidziusiowi.
Ja juz pewien zakup zrobilam:) Przegladanie wieszaczkow z ubrankami dla niemowlakow sparawia mi ogromna radosc.
...czuje sie fatalnie odowlalam wszystkie klientki w tym tyg.
chyba nadszedl czas by sie polozyc - pozdrawiam was!

Nowa82 GRATULACJE!!! wg. mnie jak miałaś owu 24-25 kwiecień to chyba będziesz styczniówką. Mąż bedzie miał miłą niespodziankę jak wróci. A swoją drogą to ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu w tajemnicy:) Ale trzymam kciuki - oby Ci się udało:)

aga_bb2 zauwazyłam, że mamy synków w tym samym wieku a i teraz jesteśmy praktycznie w tym samym tygodniu ciąży :)

Blondi84 ja czuję się fatanie. ale to chyba kwestia pogody. Chciałabym trochę słońca zobaczyć.

Hej laski. Jutro idę na rozmowę w sprawie pracy, bo w obecnej pracy nie chca mi przedłużyć umowy. Mam nadzieję, że cos z tego wyjdzie, tak bardzo bym chciała. A w piatek zobacze moja kruszynkę, więc ten tydzień jest dla mnie bardzo ważny, choć za oknem pada deszcz i nie mozna wyjść na spacerek.

reklama
Obecnie przeprowadziliśmy się pod Warszawę ale nadal pracuję w Wawie.
W którym szpitalu poprzednio rodziałaś?

W Paryżu. Jestem zielona jeśli chodzi o warszawskie szpitale, wiem tylko tyle, ile widzę z opinii w internecie. Każda opinia mile widziana. Mam jeszcze jeden problem: dopiero zaczęłam szukać pracy, więc jeszcze nawet nie jestem ubezpieczona... Mam nadzieję, że się uda coś znaleźć szybko. Pozdrowionka. My mieszkamy w Warszawie.

Do góry