reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

aga_bb2 oj to miłego spacerku...u nas z pogodą na spacerk nici bo leje i leje:( No to jutro będe trzymała kciuki by sie z pracka udało:)!!!!!! I jak zaraz będziesz mogła to daj znać jak poszło:)!!! Co do wizyty to wiem co czujesz ja mam aż na 25.05 więc te czekanie to horror. My tylko mojemu bratu powiedzieli haha bo już wytrzymac niemogłam ale obiecał, że nikomu nie powie;) A kiedy bedziecie chcieli powiedzieć? jak będziesz po pierwszej wizycie?

pewnie tak, dłużej to raczej nie wytrzymam.

Ale widzę, że u Ciebie też pierwsza dwójka w tym samym miesiącu się rodziła... my będziemy mieli 2 lata przerwy, ale też wychodzi na styczeń. Ciekawe jak będzie z trzecim:)

U nas nie pada, ale zaraz pewnie będzie, zbiera się na burzę i nie chce się zebrać, duszno i parno.

reklama
Dziewczyno o czym ty bredzisz 4-5 tydzień i masz scan fotki mini ludzika.:-D
Jeszcze napisz,że widać ręce nogi głowę i płeć.:szok:
Ludzie śmiech na sali.:-D
Ja Ci wrzucam foto mojej córci zrobione w 5-6 tygodniu i jest tylko kropka.:rofl2:
Zobacz załącznik 245156

Wybierz się do psychiatry dziewczyno...:baffled:
Brzuchatki miłej i spokojnej ciąży wam życzę i jak najmniej trolli na waszym wątku :):happy2:

Pysia_23 jestes the best! :-)
Popieram Twoją wypowiedż w 100%..Ehh mają co niektóre dziewczyny bujne wyobraźnie :-) :-) :-)

wydawało mi się, że pisałaś, że jest też opuchnięta ;-) ale dobrze, że już lepiej...
może gdzieś sobie jakiś też nerw naruszyłaś i tak Cię bolało, ale może nastepnym razem jak będziesz u gina zapytaj czy możesz zrobić prześwietlenie... może lepiej by było prześwietlić niż miałaby Ci się sama jakoś krzywo zrosnąć, a potem potrzebne by było łamanie albo śruby....
no tak zle chyba niebedzie skoro przestaje bolec to pewnie jakies sciegno bylo zbite albo cos ja sie na tym nieznam wazne ze przechodzi a z rtg wole nieryzykowac niepotrzebnie
cos tam slyszlam ze kobiety w ciazy powinny wystrzegac sie przeswietlen,ja osobiscie mam znajoma ktora do 9 tygodnia nie wiedziala ze jest w ciazy i robila sobie rentgen chyba ze trzy razy:szok: naszczescie nic z dzidzi sie nie stalo ale moim zdaniem lepiej nie ryzykowac.zabko jesli nozka bylaby zlamana bol nie przeszedlby tak latwo wiec nic sie nie martw prawdopodobnie to zwykle stluczenie.pozdrawiam
tez tak mysle
hej. macie już jakieś dziwne jedzeniowe zachcianki? ja właśnie jem parówkę i popijam jogurtem... w całej poprzedniej ciąży tak nie miałam, a tu sam początek i już.
ja ostatnio mogla bym jesc ryby ryby ryby i ryby i warzywa i miecho ale same konkrety a dzis smakowala mi bulka z czekolada i o dziwo nigdy nielubilam mocno zlonych rzeczy a sledzie ktore sobie kupilam matjasy w oleju solone maz niemogl przelknac bo za slone i mu sie odbijaly a mi smakowaly i dla mnie niebyly zbyt slone i to mnie dziwi

ja dziś połknełam dosłownie migiem 2 mega miski zupy ogórkowej bo taka dobra była :D a dwa dni temu to pół słoika kiszonych coś mnie na kwaśne ma cały czas a przy słodkim mnie mdli:/ wogóle to już 2 razy jadąc autem myślałam że nakryje się nogami takie mi mdłości przyszły :/

TAKI POMYSŁ MNIE NASZEDŁ

Słuchajcie, mamy dużo czasu, niektóre mniej bo mają starsze dzieci, ale może zrobiłybyśmy coś dla maluchów, specjalnie dla nich od nas, co? Ja dla Jaremy zrobiłam parę rzeczy, najfajniejsza to był ochraniacz do kołyski, prosta sprawa, parę szwów i trochę wyobraźni. A frajda jaka! i duma...
W parę miesięcy to nawet jak któraś w życiu igły nie widziała czy szydełka nie trzymała w rękach, to się zdąży nauczyć.
Poszukam jeszcze jakichś tutoriali i wkleję, a na razie na zachętę zdjęcie mojego dzieła

07052009(005).jpg300120091347.jpg

TAKI POMYSŁ MNIE NASZEDŁ

Słuchajcie, mamy dużo czasu, niektóre mniej bo mają starsze dzieci, ale może zrobiłybyśmy coś dla maluchów, specjalnie dla nich od nas, co? Ja dla Jaremy zrobiłam parę rzeczy, najfajniejsza to był ochraniacz do kołyski, prosta sprawa, parę szwów i trochę wyobraźni. A frajda jaka! i duma...
W parę miesięcy to nawet jak któraś w życiu igły nie widziała czy szydełka nie trzymała w rękach, to się zdąży nauczyć.
Poszukam jeszcze jakichś tutoriali i wkleję, a na razie na zachętę zdjęcie mojego dzieła

Zobacz załącznik 245404Zobacz załącznik 245408
ja potrafie tylko haftowac nawet chcialam zaczac chaftowac na zamowienie takie obrazki bo to fajna pamiatka na prezent :-)m-4427.pngm-4844.pngm-4429.png

ja potrafie tylko haftowac nawet chcialam zaczac chaftowac na zamowienie takie obrazki bo to fajna pamiatka na prezent :-)Zobacz załącznik 245416Zobacz załącznik 245417Zobacz załącznik 245418
no to musisz wymyślić coś z haftem. Może być obrazek nad łóżeczko, ale możesz przecież wyhaftować aplikację na wszystkim, kocyku, kołderce, ręczniczku...... czymkolwiek. Pomyśl, na pewno coś wymyślisz.

no to jeszcze w ramach inspiracji super łatwe buciki dla noworodka. Nie trzeba maszyny, wystarczy troszkę materiału i pomysł na wierzch. 16052009(011).jpg16052009(012).jpg

a tutaj instrukcja http://www.greatturtle.com/stardustshoes/clothshoe.pdf po angielsku, ale jak będę miała chwilę mogę przetłumaczyć.

Dla tych, co się boją swoich umiejętności, zawsze zostaje pościel - już chyba nic prostszego się nie da, a to dobry początek. 4 szwy i tylko ładny materiał trzeba znaleźć, jest pełno dziecięcych wzorów. Dla niewprawnej ręki zajmie to jakieś pół godziny. A jak się rozochocicie, to można potem na wierzch naszyć aplikacje ze zwierzątkami czy czymkolwiek.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
dołączę do Was bo wygląda na to, ze będę styczniowa mamą, jeśli tylko wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Jestem chyba w 5 tc i 5 dniu i umieram wprost z niepokoju przed pierwszym usg, które będzie dopiero za tydzień :/

Na razie miałam robioną betę 2 razy w zeszłym tygodniu- 156 i 277, czyli wzrost prawidłowy, ale wydaje mi się, że jakaś niska jest ogólnie :/

Nie mam żadnych objawów, bolały mnie sutki, ale dzis nie bolą, więc jestem cała w stresie.

Pozdrawiam wszystkie styczniówki

grauluje serdecznie :-)

Kurcze coś mi nie pasuje, skoro mówisz, że robiłaś bete i wyszły ci 156 i 277 i że to 5 tydzień 5 dzień, a mi wyszła beta 5652 to ja chyba nie jestem jednak w 5 tygodniu jak pisała wcześniej jakaś z dziewczyn tylko conajmniej w 6 albo 7. Nie moge sie dodzwonic do mojego gina, ma wyłączony telefon. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu do przychodni na NFZ i będę tak długo czekała, az mnie przyjmą.

ja miałam w 405 tyg ponad 2400,juz nie rozumiem tych norm

ja dziś połknełam dosłownie migiem 2 mega miski zupy ogórkowej bo taka dobra była :D a dwa dni temu to pół słoika kiszonych coś mnie na kwaśne ma cały czas a przy słodkim mnie mdli:/ wogóle to już 2 razy jadąc autem myślałam że nakryje się nogami takie mi mdłości przyszły :/

to na chłopca :-)

czesz dziewczyny,nie miałam czasu pisać,w pracy mam sporo roboty co sie przekłąda na o ze w domu ez mam sporo. Ja narazie czuje sę srednio,czasem mnie dopadają mdłości,szczególnie jak jestem głodna ,dziwne troche...a głodna jestem coraz częściej:baffled: boje sie zeby za duzo nie przyczyc:angry:
ja chyba na następną wizyte pojdę 1 czerwca w wtedy jak mi nie zrobi usg to ide do niego prywatnie i tak jak któas pisała bede chodzi i prywatnie i państwowo bo ja chce widziec swoje maleństwo,w ciązy sie nie jest zbyt często,węc nikt mi tego nie wróci,a pamiętam z pierwszej ciąży jakie usg są wspaniałe:tak:

aga, Karolcia - ja mam wizytę dziś!!!! i tez już się nie moge doczekać... :-D o 15:15
aha, i mama mi powiedziała, że jestem zapisana jednak do innego lekarza niż myślałam - do faceta, poprzednim razem do babki chodziłam, no ale zobaczymy....

my na razie powiedzieliśmy tylko mojej mamie i siostrom. w rodzinie nie chce jeszcze na razie mówić, bo mam bardzo bliską bratową (żona brata ciotecznego), która poroniła w grudniu - bardzo oczekiwali tego dziecka i nie chcę jej póki co robić przykrości.... poza tym spóźnia jej się okres więc może też będzie w ciąży znów!!! super by było :-) jeżeli się okaże że jest to niech najpierw cała rodzinka pocieszy się jej ciążą, a ja potem. poza tym mam nadzieję, że tym razem będzie u niej wszystko dobrze, ale pewnie będzie leżała od samego początku...

aga - podziwiam zacięcia do robótek ręcznych :-D ja, choćbyś mnie wołami zaciągała nie wezmę igły do ręki...:eek::eek::eek: nie ma szans. nie mam cierpliwości.
chociaż umiem trochę na szydełku i wyszywac krzyżykowym. może kiedyś na emeryturze wezmę się za krzyżyki :-D moja ciocia, która jest na emeryturze i która zajmuje się moim synkiem - bo ja pracuję poza domem - właśnie takie cudeńka potrafi różne robić, ciągle coś wyszywa, krzyżykiem, jakieś serwety, kamizelki, spódnice włóczkowe robi, na maszynie trochę, teraz ma mniej czasu, bo się zajmuje Jasiem;-) ale pięknie to robi. w domu ma całe ściany zakryte obrazami wyszytymi krzyżykiem
ale wątke nowy fajny - zajrze od czasu do czasu :-)

Kasia - wiem co mas zna myśli... ja też poza domem sporo czasu... i nie ma czasu na nic... chwilę żeby z wami popisac jak jest luźniejszy dzień w pracy, albo jadę pociągiem..... a tak to od spotkania do spotkania, miliony maili, projektów i 0 czasu. wczoraj trochę weszłam na bb dosłownie na 5 min i nawet nie poczytałam, bo nie miałam juz siły... spałam chyba o 9:eek: razem z Jaśkiem poszliśmy spać:eek:

reklama
hejka dziewuszki.....

ja bylam wczoraj u GINA....i widzilam nasze szczescie jakie ono slodkie ajccc az sie poplakalam...

dzis mam wolne...lenie sie

jade do mamci...

milego DNia

Do góry