reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

żabka - jak tam Twoja noga? zeszła opuchlizna czy musiałaś iść jeszcze do lekarza?

ja juz ide się kąpać i spać, potwornie chce mi się spać.... :-/
nie mialam opuchnietej tylko okropnie bolalaale dzis uz ok w miare normalnie zaczynam chodzic jeszcze troszke kuleje bo nieraz zaboli ale juz jest o wiele lepiej az w szoku jestem robilam sobie woda glinkowa oklady tak mi tata polecil i jak widac pomogly :-) i dzis sukces zalozylam but ber krzyku i placzu z bolu wiec mysle ze do konca tygodnia niebedzie sladu po przykrym zdarzeniu i mam nadzieje ze juz mnie to wiecej niespotka i niezycze tego najwiekszemu wrogowi tego bolu nie do zniesienia co pradwa dosc szybko minelo bo po kilku dniach z sama jestem w szoku ale sie ciesze i wiem ze oklady i smarowanie mascia i usztywnianie nogi na noc i w dzien dalo rezultaty :-)

reklama
wydawało mi się, że pisałaś, że jest też opuchnięta ;-) ale dobrze, że już lepiej...
może gdzieś sobie jakiś też nerw naruszyłaś i tak Cię bolało, ale może nastepnym razem jak będziesz u gina zapytaj czy możesz zrobić prześwietlenie... może lepiej by było prześwietlić niż miałaby Ci się sama jakoś krzywo zrosnąć, a potem potrzebne by było łamanie albo śruby....

Dzięki dziewczyny za miłe powitanie i uspokojenie trochę :)

Kurcze coś mi nie pasuje, skoro mówisz, że robiłaś bete i wyszły ci 156 i 277 i że to 5 tydzień 5 dzień, a mi wyszła beta 5652 to ja chyba nie jestem jednak w 5 tygodniu jak pisała wcześniej jakaś z dziewczyn tylko conajmniej w 6 albo 7. Nie moge sie dodzwonic do mojego gina, ma wyłączony telefon. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu do przychodni na NFZ i będę tak długo czekała, az mnie przyjmą.

No to pewnie zależy od tego jakie w danym laboratorium są normy i moją betą nie koniecznie powinnaś się sugerować. Pozatym właśnie moja jest stosunkowo niska- w dolnych granicach normy, a robiłam ją - tą 156 dokładnie tydzień temu. Mam nadzieję, że teraz jest już duuużo wyższa.

dziewczyny liczy sie przyrost bety a nie jednorazowy wynik takze jak robicie bete to robciie dwa razy w odstepie 48 godzin powinna przrosc min 66% i to sie liczy najbardziej :-) nie kombinujcie nad tygodniami z bety bo to bez sensu i tak na usg moze wyjsc inny tydzien

wydawało mi się, że pisałaś, że jest też opuchnięta ;-) ale dobrze, że już lepiej...
może gdzieś sobie jakiś też nerw naruszyłaś i tak Cię bolało, ale może nastepnym razem jak będziesz u gina zapytaj czy możesz zrobić prześwietlenie... może lepiej by było prześwietlić niż miałaby Ci się sama jakoś krzywo zrosnąć, a potem potrzebne by było łamanie albo śruby....

cos tam slyszlam ze kobiety w ciazy powinny wystrzegac sie przeswietlen,ja osobiscie mam znajoma ktora do 9 tygodnia nie wiedziala ze jest w ciazy i robila sobie rentgen chyba ze trzy razy:szok: naszczescie nic z dzidzi sie nie stalo ale moim zdaniem lepiej nie ryzykowac.zabko jesli nozka bylaby zlamana bol nie przeszedlby tak latwo wiec nic sie nie martw prawdopodobnie to zwykle stluczenie.pozdrawiam

hej. macie już jakieś dziwne jedzeniowe zachcianki? ja właśnie jem parówkę i popijam jogurtem... w całej poprzedniej ciąży tak nie miałam, a tu sam początek i już.

ooo będe miała co tutaj nadrabiac ale to dopiero jutro jak mi sie uda ;)

Ja sie wczoraj nic nie odzywałam bo myślałam, że z bólu umre i wogóle czuje sie cały czas jakbym chora była, a nie w ciąży. Najpierw zaczne od tego, ze posprzatałam sobie całe mieszkanko i troszke sie narobilam ale jak sobie siadłam to do dzis sie z bólu skręcałam i już koniec z takimi pozadkami bo chyba przesadziłam musze się przestawić! Wogóle cały czas mi zimno normalnie 2 grube swetry czasem nie starczają i dotego co bym nie robiła nawet wystarczny, ze stoje i ziemniaki obieram to jak mi w głowie wiruje, że szok i jeszcze moge pić i pić, a i tak mam w ustach sucho normalnie masakra.
oj to się wyżaliłam haha

Ja miałam zanim sobie test robiłam i wlaśnie po tym stwierdziłam, ze cos n ie tak jest bo nie dość, ze ekstra 2 zupy zrobiłam to dla siebie z kapusty kiszonej i słuchajcie....dosłownie tą kapuste wyciskałam do garka by była jak najwięcej kwaśna no szok! Mój mąż tylko stał i patrzył haha Ale teraz bym chyba tego wyczynu nie powtorzyła :)

Słodkaśnych snów:)

kurde to ja jestem ciemna :-( kurcze ale w zyciu bym niepomyslala ze ktos moze takie cos zrobic u nas na staraczkach 2010 wszytskie babki sa jak siostry wiec nigdy bym niepszypuszczala ze ktos moze oszukiwac w tak waznej kwestii jak ciaza i dzieci :-(
żabko bo nie jesteś jeszcze zbyt długo na bb... fifi ma racje -"stare" foremki mialy okazję nie raz doświadczyć trollowania------- byla jeszcze masiek, która na kwietniowkach2008 przez ponad rok wkręcala synka--- byla moderatorem--budzila powszechne zaufanie do czasu kiedy rzekomo nie zaszla w 2 ciąże------albo sławetna cisowianka.... poprostu bądzcie czujne...
i taka dobra rada- nie zaśmiecajcie sobie styczniówek niepotrzebnymi wątkami----- bo są osoby ktore wymyslają tematów od licha:sorry2:

pozdrawiam wszystkie przyszloroczne mamusie

reklama
i tak na marginesie... moge pokazac wam zdj synka z 5 tyg... czy widac mini ludzika.... hmmm
tylko jak jej sie lepiej zrobi to poprosze ją o dokladna instrukcje zamieszczania zdjec.
Dziewczyno o czym ty bredzisz 4-5 tydzień i masz scan fotki mini ludzika.:-D
Jeszcze napisz,że widać ręce nogi głowę i płeć.:szok:
Ludzie śmiech na sali.:-D
Ja Ci wrzucam foto mojej córci zrobione w 5-6 tygodniu i jest tylko kropka.:rofl2:
1.jpg

Wybierz się do psychiatry dziewczyno...:baffled:
Brzuchatki miłej i spokojnej ciąży wam życzę i jak najmniej trolli na waszym wątku :):happy2:

Do góry