nie mialam opuchnietej tylko okropnie bolalaale dzis uz ok w miare normalnie zaczynam chodzic jeszcze troszke kuleje bo nieraz zaboli ale juz jest o wiele lepiej az w szoku jestem robilam sobie woda glinkowa oklady tak mi tata polecil i jak widac pomogly :-) i dzis sukces zalozylam but ber krzyku i placzu z bolu wiec mysle ze do konca tygodnia niebedzie sladu po przykrym zdarzeniu i mam nadzieje ze juz mnie to wiecej niespotka i niezycze tego najwiekszemu wrogowi tego bolu nie do zniesienia co pradwa dosc szybko minelo bo po kilku dniach z sama jestem w szoku ale sie ciesze i wiem ze oklady i smarowanie mascia i usztywnianie nogi na noc i w dzien dalo rezultaty :-)żabka - jak tam Twoja noga? zeszła opuchlizna czy musiałaś iść jeszcze do lekarza?
ja juz ide się kąpać i spać, potwornie chce mi się spać.... :-/
reklama
Dominika81
Fanka BB :)
wydawało mi się, że pisałaś, że jest też opuchnięta ;-) ale dobrze, że już lepiej...
może gdzieś sobie jakiś też nerw naruszyłaś i tak Cię bolało, ale może nastepnym razem jak będziesz u gina zapytaj czy możesz zrobić prześwietlenie... może lepiej by było prześwietlić niż miałaby Ci się sama jakoś krzywo zrosnąć, a potem potrzebne by było łamanie albo śruby....
może gdzieś sobie jakiś też nerw naruszyłaś i tak Cię bolało, ale może nastepnym razem jak będziesz u gina zapytaj czy możesz zrobić prześwietlenie... może lepiej by było prześwietlić niż miałaby Ci się sama jakoś krzywo zrosnąć, a potem potrzebne by było łamanie albo śruby....
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie i uspokojenie trochę
No to pewnie zależy od tego jakie w danym laboratorium są normy i moją betą nie koniecznie powinnaś się sugerować. Pozatym właśnie moja jest stosunkowo niska- w dolnych granicach normy, a robiłam ją - tą 156 dokładnie tydzień temu. Mam nadzieję, że teraz jest już duuużo wyższa.
Kurcze coś mi nie pasuje, skoro mówisz, że robiłaś bete i wyszły ci 156 i 277 i że to 5 tydzień 5 dzień, a mi wyszła beta 5652 to ja chyba nie jestem jednak w 5 tygodniu jak pisała wcześniej jakaś z dziewczyn tylko conajmniej w 6 albo 7. Nie moge sie dodzwonic do mojego gina, ma wyłączony telefon. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu do przychodni na NFZ i będę tak długo czekała, az mnie przyjmą.
No to pewnie zależy od tego jakie w danym laboratorium są normy i moją betą nie koniecznie powinnaś się sugerować. Pozatym właśnie moja jest stosunkowo niska- w dolnych granicach normy, a robiłam ją - tą 156 dokładnie tydzień temu. Mam nadzieję, że teraz jest już duuużo wyższa.
dziewczyny liczy sie przyrost bety a nie jednorazowy wynik takze jak robicie bete to robciie dwa razy w odstepie 48 godzin powinna przrosc min 66% i to sie liczy najbardziej :-) nie kombinujcie nad tygodniami z bety bo to bez sensu i tak na usg moze wyjsc inny tydzien
justa_kapusta
Początkująca w BB
wydawało mi się, że pisałaś, że jest też opuchnięta ;-) ale dobrze, że już lepiej...
cos tam slyszlam ze kobiety w ciazy powinny wystrzegac sie przeswietlen,ja osobiscie mam znajoma ktora do 9 tygodnia nie wiedziala ze jest w ciazy i robila sobie rentgen chyba ze trzy razy naszczescie nic z dzidzi sie nie stalo ale moim zdaniem lepiej nie ryzykowac.zabko jesli nozka bylaby zlamana bol nie przeszedlby tak latwo wiec nic sie nie martw prawdopodobnie to zwykle stluczenie.pozdrawiam
justa_kapusta
Początkująca w BB
takich typowych zachcianek ze musze cos zjesc to jeszcze nie ale mam tak dziwnie ze jednego dnia cos lubie a juz nastepnego nie
Karolcia1125
Fanka BB :)
ooo będe miała co tutaj nadrabiac ale to dopiero jutro jak mi sie uda
Ja sie wczoraj nic nie odzywałam bo myślałam, że z bólu umre i wogóle czuje sie cały czas jakbym chora była, a nie w ciąży. Najpierw zaczne od tego, ze posprzatałam sobie całe mieszkanko i troszke sie narobilam ale jak sobie siadłam to do dzis sie z bólu skręcałam i już koniec z takimi pozadkami bo chyba przesadziłam musze się przestawić! Wogóle cały czas mi zimno normalnie 2 grube swetry czasem nie starczają i dotego co bym nie robiła nawet wystarczny, ze stoje i ziemniaki obieram to jak mi w głowie wiruje, że szok i jeszcze moge pić i pić, a i tak mam w ustach sucho normalnie masakra.
oj to się wyżaliłam haha
Ja miałam zanim sobie test robiłam i wlaśnie po tym stwierdziłam, ze cos n ie tak jest bo nie dość, ze ekstra 2 zupy zrobiłam to dla siebie z kapusty kiszonej i słuchajcie....dosłownie tą kapuste wyciskałam do garka by była jak najwięcej kwaśna no szok! Mój mąż tylko stał i patrzył haha Ale teraz bym chyba tego wyczynu nie powtorzyła
Słodkaśnych snów
Ja sie wczoraj nic nie odzywałam bo myślałam, że z bólu umre i wogóle czuje sie cały czas jakbym chora była, a nie w ciąży. Najpierw zaczne od tego, ze posprzatałam sobie całe mieszkanko i troszke sie narobilam ale jak sobie siadłam to do dzis sie z bólu skręcałam i już koniec z takimi pozadkami bo chyba przesadziłam musze się przestawić! Wogóle cały czas mi zimno normalnie 2 grube swetry czasem nie starczają i dotego co bym nie robiła nawet wystarczny, ze stoje i ziemniaki obieram to jak mi w głowie wiruje, że szok i jeszcze moge pić i pić, a i tak mam w ustach sucho normalnie masakra.
oj to się wyżaliłam haha
Ja miałam zanim sobie test robiłam i wlaśnie po tym stwierdziłam, ze cos n ie tak jest bo nie dość, ze ekstra 2 zupy zrobiłam to dla siebie z kapusty kiszonej i słuchajcie....dosłownie tą kapuste wyciskałam do garka by była jak najwięcej kwaśna no szok! Mój mąż tylko stał i patrzył haha Ale teraz bym chyba tego wyczynu nie powtorzyła
Słodkaśnych snów
żabko bo nie jesteś jeszcze zbyt długo na bb... fifi ma racje -"stare" foremki mialy okazję nie raz doświadczyć trollowania------- byla jeszcze masiek, która na kwietniowkach2008 przez ponad rok wkręcala synka--- byla moderatorem--budzila powszechne zaufanie do czasu kiedy rzekomo nie zaszla w 2 ciąże------albo sławetna cisowianka.... poprostu bądzcie czujne...kurde to ja jestem ciemna :-( kurcze ale w zyciu bym niepomyslala ze ktos moze takie cos zrobic u nas na staraczkach 2010 wszytskie babki sa jak siostry wiec nigdy bym niepszypuszczala ze ktos moze oszukiwac w tak waznej kwestii jak ciaza i dzieci :-(
i taka dobra rada- nie zaśmiecajcie sobie styczniówek niepotrzebnymi wątkami----- bo są osoby ktore wymyslają tematów od licha
pozdrawiam wszystkie przyszloroczne mamusie
reklama
P
pysia_23
Gość
Dziewczyno o czym ty bredzisz 4-5 tydzień i masz scan fotki mini ludzika.i tak na marginesie... moge pokazac wam zdj synka z 5 tyg... czy widac mini ludzika.... hmmm
tylko jak jej sie lepiej zrobi to poprosze ją o dokladna instrukcje zamieszczania zdjec.
Jeszcze napisz,że widać ręce nogi głowę i płeć.
Ludzie śmiech na sali.
Ja Ci wrzucam foto mojej córci zrobione w 5-6 tygodniu i jest tylko kropka.
Wybierz się do psychiatry dziewczyno...
Brzuchatki miłej i spokojnej ciąży wam życzę i jak najmniej trolli na waszym wątku
Podziel się: