reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
giovannessa, jeszcze raz dzięki ;-). Chcalabym sie jeszcze zapytac jak to jest w sytuacji gdy mieszka sie w innym mieście a w innym rodzi dziecko. Czy to ma jakies znaczenie? Mieszkam obecnie w malym miasteczku i tutaj nie bardzo chcę rodzic, z róznych przyczyn. Chcialabym urodzić w szpitalu, w mieście, z ktorego pochodze, mieszkalam całe życie i tam urodziłam pierwszego synka. Więc czy to ma jakies znaczenie przy rejestracji dziecka?

Malta - dziecko musicie zarejestrować w USC w mieście, gdzie się urodzi. Bo tam szpital przesyła dane, no i to właśnie masz "miejsce urodzenia" :-) Więc najlepiej też tam załatwcie to uznanie, będzie prościej. Chociaż uznanie można w każdym USC, tylko że wtedy już koniecznie musisz mieć ten odpis. No, ale odpis w zasadzie powinnaś wziąć i tak, żeby mieć do szpitala - więc zrób, jak Ci wygodniej :-D
Ja "podpadam" według miejsca zamieszkania pod inne USC, ale pojechaliśmy do tego, gdzie mamy swoje akty urodzenia i mój ślub, no i dziecko też urodzi się w tym mieście - więc dla nas tak było o wiele prościej :-)

ja tylko na chwile i zmykam obiadek gotowac.

chcialam wam podziekowac za wsparcie dziewczyny, jeszcze raz wielkie dzieki. wyniki byly dopiero wczoraj no i okazalo sie, ze sa DOBRE!!!!!!!. wiec kamien z serca spadl :-).

Hej dziewuszki;) dawno mnie tu nie było;) malutka super ze masz dobre wyniki;) ja zaraz lece na jarmark bo u nas w Gdansku sie zaczal;) pogoda nawet si;) Pozdrowionka.

ja tylko na chwile i zmykam obiadek gotowac.

chcialam wam podziekowac za wsparcie dziewczyny, jeszcze raz wielkie dzieki. wyniki byly dopiero wczoraj no i okazalo sie, ze sa DOBRE!!!!!!!. wiec kamien z serca spadl :-).

Bardzo się cieszę :) GRATULACJE :)

A ja już naleśniczki z jabłuszkami mam gotowe :) teraz czekac na głodomorów i moge je podsmażyć na ciepło :)

cześć, powiem Wam że ciężko na tym L-4 ;-) wysprzątałam całą chałupę...zajęło mi to prawie 5 godzin ale się udalo. Oczywiście zostały szafy ale to innym razem. Teraz sie lepiej czuję bo jest czyściutko i odrazu inne spojrzenie na świat. Ale jestem mega zmęczona, plecy mnie bardzo bolą więc teraz odppoczywam.

malutk_a cieszę się że wyniki są dobre, czy mam rozumieć że z dzidzią wszystko ok? że nie ma zagrożenia ZD?

ale Wam zazdroszczę ruchów dziidziusiów. Ja jeszcze nic nie czuję, ale spoko jestem cierpliwa :-)

reklama
Do góry