reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Jasne! Wiem i dlatego powiedziałam że to tylko jego wina że będzie "przewaga samców" w domu, no i już teraz to wiecznie będzie ta klapa od kibelka otwarta!:szok: Niecierpię tych ich męskich zwyczajów:wściekła/y:. Przy córci byłaby równowaga 2:2:-D, ale to nic, jakoś to będzie. Zawsze można postarac sie jeszcze o trzecie...kiedyś:laugh2:

reklama
Malta to Ogromnie gratuluje kolejnego synusia:-D:-D Ale fajnie, że tak na usg wszystko pokazał no pochwalić się chciał mamusi:cool2: No, a córcia to kto wie może następnym razem sie uda;-) Ważne by był tylko zdrowiutki:-D Ale niespodzianke to mieliście super...my też tak się nie nastawialiśmy i to samo niespodzianka był cudna;-)

giovannessa to super jak juz z nazwiskiem wszystko udało się załatwić to już z głowy:tak::-D No, a jak o imie chodzi to trzymam kciuki by juz przy następnym było wiadmomo:cool2:

Co do ciuszków to ja przed starankami naszymi wszystkie wory z ubraniami po dzieciach sobie posprzątałam i teraz trzeba to wszystko poprzynosic i jak już wiadomo, że dziewczynusia będzie to wszystko oddzielić i dla chłopaczka to wszystk pochować;-) No i prania będzie sporo...Ja Wam powiem, że przy wcześniejszych ciążach jakos byłam wszystkiego spokojna i kupowaliśmy dużo rzeczy...wogóle najlepszy był zakup w 3 miesiącu (przy pierwszej ciąży ) siedzaka do jedzenia:laugh2::laugh2::laugh2: z nas to wszyscy lali co to kupiliśmy i jak szybko ale się powstrzymac niemogliśmy i ja go rozłożyłam w domu i tak chyba z 15min sie wpatrzywałam i sobie marzyłam hihihi No i z Nicolcią tez kupowałam szybciej dużo, a teraz to się bardzo boje bo tyle się niepotrzebnie naczytałam i jakos taki strach mam:confused2: Mój mąż też troszke tych ciuszków sie boi kupować i przyszedł do domu ostatnio ze smoczkami i szczoteczka od 3miesiąca ja myślałam, że zleje no ale trzeba się przemóc i cos zacząć działać bo niby czasu dużo, a nas jeszczebędzie przeprowadzka czekała...więc musze to porobić bo kupować tez zbyt dużo nie musze jak o ciuszki chodzi ale jak coś się fajnego trafi to sobie nie odmówie:tak::-D Fajnie mam bo moje dzieci tez w zimie się urodziły więc i kombinezonów dużo mam i cieszy mnie to bardzo:cool2:

Witajcie:)

Blondi mnie też ostatnio pobolewa brzuch na dole, tak jakby się coś rozciągało, pewnie macica. No i chyba coś w tym jest, bo w ostatnim tygodniu brzuszek wyraźnie się zaokrąglił i jest twardszy niż poprzednio. Ale to moje spekulacje, jak będę u lekarza to zapytam. Za to zaczęły mnie niepokoić drętwienia prawej nogi. Spać nie mogę w nocy. Zwłaszcza jak leżę na boku, to czuję że w pachwinie i do 3/4 uda cierpnie mi noga. Nie wiem czy dzidzia uciska jakąś żyłę czy co? Wam też się zdarzyło coś takiego?

MolaGO - Ja Wam życzę jak najlepiej. Nie chcę Ci pisać co powinnaś zrobić, czas pokarze. Wiem jedno podążaj za głosem serca. Taka sytuacja na pewno wiąże się z wybaczeniem, a potem budowaniem zaufania na nowo. Jeśli na to Was stać, myślę że warto powalczyć:)

Ariska - ja też już bym chciała wiedzieć, kogo noszę pod sercem:) P. S. Możesz mi napisać czy ta wanienka , która kupiłaś w biedronce ma dobry termometr, bo u mnie nie działa:(

A ja dziś poszłam do fryzjera i ścięłam włosy prawie że na krótko i jakoś dziwnie się czuje.... Nie mogę się przyzwyczaić i wydaje mi się, że do końca nie pasuje mi ta fryzurka :wściekła/y: Zobaczymy, co mąż powie. Mam tylko nadzieję, że po umyciu głowy będą się jakoś układać.

Powiem ci że nawet nie sprawdzałam tego bo odrazu poszła do garażu. Ale nie działa w jakim sensie?? pasek nie zmienia koloru?? bo to ten pasek zmieni tylko kolor jak będzie temperatura idealna (namalowane znaczki). Mam nadzieje ze u mnie działa a jakby nie to od czego mamy łokieć a wanienka i tak fajna bo solidna i długa :)

Powiem ci że nawet nie sprawdzałam tego bo odrazu poszła do garażu. Ale nie działa w jakim sensie?? pasek nie zmienia koloru?? bo to ten pasek zmieni tylko kolor jak będzie temperatura idealna (namalowane znaczki). Mam nadzieje ze u mnie działa a jakby nie to od czego mamy łokieć a wanienka i tak fajna bo solidna i długa :)

My na próbę nalaliśmy tylko zimnej wody, żeby sprawdzić czy pojawia się jakiś pasek. I nic się nie pojawiło. Nie wiem, może nie do końca wiem, jak to ma działać, w sumie nie było żadnej informacji. Ale i tak nam się podoba ta wanienka:)

My na próbę nalaliśmy tylko zimnej wody, żeby sprawdzić czy pojawia się jakiś pasek. I nic się nie pojawiło. Nie wiem, może nie do końca wiem, jak to ma działać, w sumie nie było żadnej informacji. Ale i tak nam się podoba ta wanienka:)

a może jakby ciepłej? bo była za zimna i nie naciągło?? a właśnie powinno naciągać jak ciepło jest i jakiś pasek iść z strone "ideal" :)

a może jakby ciepłej? bo była za zimna i nie naciągło?? a właśnie powinno naciągać jak ciepło jest i jakiś pasek iść z strone "ideal" :)

Wiesz co, nie mam pojęcia. Też mamy ta wanienkę już w piwnicy i chyba tam już poczeka do narodzin dzidziusia. Chyba, że M będzie się chciało kiedyś ją przynieść:)

A co macie za wanienki? z wbudowanym termometrem?

moniaivoy, a Ty pochwal się nową fryzurką:tak::cool2: Mnie też teraz tak korci żeby ściąć włosy tak do ramion bo i tak cały czas mam je spięte bo mnie denerwują już:confused2: I teraz marzy mi się nawet krótsza bo przed ramiona ale troszke sie boje bo kurcze moja fryzjerka w PL to ma urlop i musze isc do jakiejś innej, a nawet niewiem czy dobra jest więc troche ryzyko:crazy:

Ale ja niewiem czy tez tak macie bo co ciąża to mam ogromną ochote na zmiany szczegolnie jak o włosy chodzi:eek::-D

reklama
Malta bywa i tak, niektórzy mają same córeczki - ale fajnie, że już wiesz :-D

Ja jakoś dzisiaj co się położę na chwilkę to zasypiam :-D

Jakaś niedobita jestem

Do góry